Jos saisi edes vähän pienemmät otsarypyt


En tykkää viime vuosina syventyneistä otsarypyistäni. Enkä einstein-juovasta joka lähenee räystästä. Face the facts. Naamani vanhenee. 

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly &  SBM Kipinä 


Tämä aihe on minulle vähän  vaikea käsitellä. Koska minähän tykkään vanheta! Elämä on paljon kivempaa nyt, kuin 20-vuotiaana. Kaikki on nyt paremmin kuin 20 vuotta sitten: puoliso, asuntotilanne, rahatilanne, työtilanne, onnellisuus, itsevarmuus, tyytyväisyys - ja jopa fyysinen kunto. Olen löytänyt oman tyylini, tapani olla ja päivä päivältä ajattelen vähemmän sitä, mitä muut (minusta) ajattelevat.

Silmien ja suun ympärillä on kivaa olla vähän juovaa. Niistä näkee että hauskaa on pidetty ja naurettu. 

Mutta sitten tulee se heikko kohta: otsarypyt. Niitä on minulla vähän liikaa minun makuun. 


Ihon näkyvä vanheneminen tapahtui nopeasti: ei se ollut tällainen kolmekymppisenä. Eikä kyllä vielä kolmevitosenakaan. Vasta ihan pari vuotta sitten aloin ensimmäistä kertaa kiinnittää asiaan kunnolla huomiota. Kappas, kasvoni rypistyvät kuvissa usein aika hassusti. Joku ulkopuolinenkin sen sanoi: sinusta on vaikeaa ottaa kuvia, koska sulla on usein niin omituinen ilme naamalla. Tietysti ajattelin, että hänkin ajatteli sitä, mitä minäkin: sitä saakelin eteismattoa. Vaikka hän luultavasti puhui jostain ihan muusta, ilmekyydestäni tai nopeista liikkeistäni.

Sekin on jännä juttu, että minusta kukaan ympärilläni ei tunnu vanhentuvan. Kaikki näyttävät profiilikuvissaan ihan samalta kuin vuoden 2003 mökkireissulla. Peilistä näkyy vain omat aikarenkaat.

Haittaako asia? Vähän. Voiko sille tehdä jotain? Luultavasti. Maksaako se älyttömästi? Ei. Koska huomasin ajattelevani tätä asiaa usein, päätin että hei. Ehkä sille pitäisi yrittää tehdä jotain. En varannut aikaa botoxiin, vaan otin yhteyttä Tanjaan. Koska koin, että nyt minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni luottotyyppi jakamassa tietoaan kasvojenhoidosta. Joku, johon voin ottaa yhteyttä.

Avauduin rypytysongelmastani Biodellyn Tanjalle (teen siis Biodellyn kanssa yhdessä töitä, yhteistyöstämme löytyy tarkemmin tästä jutusta). Olisi kiva, jos tälle voisi tehdä jotain. En tietenkään saa kaksikymppisen naamaa, enkä sitä haluaisikaan. Mutta en haluaisi, että seuraavan parin vuoden aikana kasvoni vanhenevat samalla vauhdilla kuin kuluneen kahden vuoden aikana. Otsahan laskostuu sitä vauhtia silmieni päälle. 


Valitsemani kuvausrekvisiitta ansaitsee kyllä pisteet: kasvot ovat kuivat kuin syksyn lehti.

Tanja kertoi sen minkä epäilinkin: paras keino juonteita vastaan on paremmin kosteutettu, kimmoisampi iho. Yleensä kuulemma jo pelkästään siirtyminen hellävaraisempiin puhdistusaineisiin ja kasvoveden käyttö vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon ja juonteisiin. Tanja teki minulle ihonkosteutussuunnitelman ja se menee näin:

Älä käytä vaahtoavaa puhdistusainetta, vaan mieluummin puhdistusmaitoa. Se on hellävaraisempi. Minulla on nyt käytössä Sóley Organicsin hrein-kasvomaito ja se oli Tanjasta ihan hyvä. Kasvopuhdistusvaahdot käytän loppuun suihkussa vartalonpuhdistukseen.

Käytä runsaasti kasvovettä. Kaapissani on vielä puolikas Sóleyn naerd-kasvovesi ja Tanja kehotti käyttämään sen loppuun.

Näitä iltaisin. Ensin seerumi, sitten öljy.

Seerumi kahdesti päivässä. Koska kosteuden lisääminen ihossa on avainasemassa, minun kannattaa käyttää aamuin ja illoin hyaluronihapposeerumia sen kasvoveden jälkeen. Tanja suositteli yhdysvaltalaisen Lúe-merkin kasvoseerumia. Se on täysin tuoksuton ja kirkas. Levittyy hyvin. Sain Lúe-tuotepakkauksen, jossa on tuon seerumin lisäksi myös sellainen pieni purkki Clear-tehoainetta finnejä vastaan. Niitä minulle tulee harvoin, mutta silloin kun tulee, ne ovat näkyvällä paikalla keskellä poskea. Kokeilen finniseerumia kun tarve tulee. 

Paketissa on myös Erase-puhdistusjauhe (kyllä, jauhe!), jota Tanja suositteli käyttämään joka toinen päivä kasvojenpesun lomassa. Se muuten tekee kasvojen ihon uskomattoman pehmeäksi. Tuotepakkauksen hinta on hintsun alle 40 euroa, pelkän seerumin saa alle kahdellakympillä. Hintalaatu-suhde on näissä tuotteissa kyllä ihan mieletön. Näitä Lué by Jean Seon tuotteita on Suomessa myynnissä vain Biodellyllä.

Kasvoöljy kerran tai kaksi päivässä. Kasvoveden ja seerumin tuoma kosteus pitää lukita ihoon, ja siksi minulle suositeltiin tymäkkää kasvoöljyä. Sovimme, että käytän iltaisin Sukin ravitsevaa kasvoöljyä. Se lukitsee seerumin tuoman kosteuden ihoon ja tuo paljon hyviä rasvoja ja ravinteita, jolloin juonteidenkin pitäisi näyttää pienemmiltä. Noin 40 euron hintainen kasvoöljy tuoksuu ihan pikkuisen heinältä, mutta ei häiritse minua. Levittyy hyvin ja tuo ihoon ainakin hetkeksi mahtavan loisteen. Pitkäaikaisvaikutteista en vielä osaa sanoa.


Kasvovoide. Käytän öljyä vain iltaisin, päivisin laitan seerumin päälle Sóley Organicsin eyGLÓ-kasvovoidetta. Se on yövoide, mutta minun iholleni juuri ja juuri tarpeeksi tymäkkää päivävoiteeksi.

Silmienympärysiholle Tanja ei suositellut mitään erillistä tuotetta, mutta minä olen töpötellyt tätä Madaran Smart-silmänympärysvoidetta, joka tuntuu kyllä todella hyvältä tuotteelta. Ainakin aamuisin huomaan, että se todella laskee turvotusta ja piristää peilikuvaa. Pienentääkö voide juonteita? Se selviää pidemmän käytön jälkeen.

Smart pääsi kuvausreissulle Kaakkois-Islannin hiekkarannoille.

Olisiko pitänyt herätä tähän hommaan aikaisemmin? Ehkäpä. Olisiko pitänyt huomata, että kasvoni ovat tosi kuivat? No ehkä joo. Mutta onhan tässä ollut aika paljon kaikkea tekemistä, eikä kaikkeen ehdi keskittyä. Kosmetologilla käyn tosi harvoin, koska koin niin monta pettymystä, että olen vältellyt menemistä. Minulla taisi käydä tautisen monta kertaa huono tuuri, koska sain joka kerta kosmetologin suusta kuulla, hieman eri sanoilla tosin, että ihossasi on jotain vikaa, sun kannattaisi ostaa tuote X ja tuote Y ja korjata asia.

Sellaisesta myyntityöstä ja kommunikoinnista minulla menee jarrut päälle. Tässä maailmassa myydään jo niin julmetusti paskaa sillä argumentilla, että ihminen olet vajaa, meillä on siihen ratkaisu. Anna rahaa, niin saat itsestäsi paremman. Mitä jos lähestyttäisiin positiivisemman asenteen kautta? Kertomalla faktat, mutta ilman tylytystä. Ystävällisyys ja empatia ei maksa mitään ja usein ne ovat sen asiantuntijuuden ohella hyvän myyjän tärkeimmät työkalut. Ainakin minun oma kiinnostus heräsi asiaan, kun sain neuvoja, enkä töksähtelevää tylytystä. 

Elikkäs. Minäpä nyt kokeilen saamiani neuvoja. Hoidan ihoani näillä tuotteilla muutaman viikon ajan ja palailen aiheeseen, jos ja kun jotain raportoitavaa löytyy. Kerron kyllä senkin, jos mitään ei tapahdu.

Muistutus vielä, että alekoodilla biodellysatu saat 15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista ja koodi on voimassa 15.11. asti.

Tunnisteet: , ,