Parin päivän perhematka

Sattuipa kivasti ilman että teki kipeää: saimme koko perheelle kolmipäiväisen vapaan. Kolme kokonaista päivää, jolloin kenenkään ei tarvitse mennä kouluun, töihin tai säätää mitään muutakaan. Minä ehdotin lyhyttä hotellilomaa jossain alle tunnin ajomatkan päässä kotoa. Hyvää ruokaa, kuumia uima-altaita, pitkiä yöunia ja päiväkävelyjä hotellin lähimaastoihin. Esikoinen ja puoliso pitivät ideaa aika naurettavana. Kun on kerran aikaa, niin miksi ihmeessä emme lähtisi telttailemaan.

Puolisoni ja esikoisen mielikuva siitä, mitä telttailuretki tarkoittaa.
Niinpä. Miksi ihmeessä. Telttailemaan. Pidän kyllä suunnattomasti eräilystä, ulkonaolosta ja maaseudusta. Mutta nukkuminen ulkona ohuiden patjojen päällä makuupussissa korkeintaan 14 asteen lämpötilassa (ja toki öisin mittari valahtaa alle kymmenen)... on vähän haaste.

Mutta koska kuopus ei vielä osaa sanoa mielipidettään tällaisista asioista, meitä oli kaksi vatsaan yksi. Äänestyksen lopputuloksena mies pakkaa parhaillaan autoa ja esikoinen kerää voikukkia koska aikoo tehdä retkellä teetä kuivatuista voikukan kukinnoista. 

No kyllähän minä tähän sopeudun. Pakkaan kylmälaukun ja otan mukaan pullon punkkua ulkona istuttuja iltoja lämmittämään. Ehkä sitä yhtä keskeneräistä kirjaakin ehtisi nyt lukea.

Minun mielikuva siitä, mitä telttailuretki tarkoittaa.
Kolmen päivän mikrolomailu tulee loistavaan saumaan. Kevään työt on saatu kuta kuinkin pakettiin, ja kesän hevosreissutyörupeama alkaa vasta ensi viikolla. Hyvä hengähtää tässä välissä vähäsen.

Huomasittekin ehkä jo Facebookin puolella, että olen alkanut kirjoitta YLElle juttuja Islannista. Ensimmäinen ilmestyi tänään ja aihehan on koulujen loppuminen islantilaiseen malliin eli klassiset valmistujaisreissut. Islantilaiset ylioppilaat kun eivät tyydy mihinkään vuorokauden mittaiseen ristelyyn (tai kolmen päivän telttaretkeen, heh), vaan suuntaavat pariksi viikoksi aurinkorannoille. 

Noh, me puolestaan suuntaamme nyt tuonne pilviseen mutta toivottavasti vähäsateiseen erämaahan. Reissutunnelmia löytyy matkan aikana Instagrammista ja blogi päivittyy taas alkuviikosta.

Kivaa ja vähälumista viikonloppua!

Tunnisteet: , , ,