Design-ale: Minna Parikan korkokengät

Viimeistä paria kaupan ovesta ulos. Haikein, mutta helpottunein mielin.
Drew-korkkarit, koko 36. Hinta 65 €. (Kuva: Minna Parikka)
Kauppiaat tietävät sen tunteen, kun joku tuote ei liiku hyllystä tai vaaterekistä kassan kautta asiakkaan kassiin. Yhtä aikaa harmittaa omasta ja valmistajan puolesta, kyllästyttää ja ihan suoraan sanottuna ottaa pahasti päähän. Etenkin silloin, kun tietää tuotteen olevan hyvä ja on itse luullut, että se tulisi menemään kaupaksi. Ja sitten se ei kiinnostakaan ketään.

Minna Parikan kenkien kanssa meillä kävi niin. Hirveän hyvä, kekseliäs ja erottuva kenkä. Ei kukaan muu ole keksinyt laittaa pupukorvia korkkareihin ja tennareihin, päällystää kenkiä glitterillä ja kuorruttaa koko komeutta vaaleanpunaisella tupsuhännällä. Ihanan kreisiä, joka varmasti iskisi leikkisiin ja rohkeisiin islantilaisiin. Mutta ei.

Hintaa ei voi syyttää. Olihan tuote toki kalliimmanpuoleinen, mutta islantilaiseen kenkädesigniin verrattuna ihan sopuhintainen. Paikallisista täällä suunnitelluista ja Portugalissa tai Espanjassa valmistetuista laatukorkkareista voi joutua pulittamaan jopa 600 euroa - ja silti niitä ostetaan.

Drew-korkkarit, koko 36. Hinta 65 €. (Kuva: Minna Parikka)
Mutta näitä ei ostettu. Ostajia ei napannut. Ehkä siksi, että brändi ei ollut islantilaisille tuttu. Eikä yksi myymälä voi laittaa paljoa resursseja yhden tuoteryhmän yhteen brändiin tehdäkseen siitä asiakkaiden keskuudessa tunnetun. Ehkä syy oli jokin toinen, mutta emme vielä ole keksineet, mikä. Enkä enää jaksa edes ajatella asiaa, koska tällaisia epäonnistumisia on välillä pakko tulla. Näitä tulee väkisinkin. Aina ei voi tietää, mikä myy, ennen kuin kokeilee. Olen iloinen, että kokeilimme - ja vähän harmittaa se, että sisäänostettu varasto muuttui ostoiksi vasta alennuksella. 

Kauppamme hyllystä löytyi vielä yksi pari, kokoa 36. Islantilaiset ovat suomalaisia isokokoisempia, joten pienet numerot myydään täällä lähes poikkeuksetta viimeisinä. Nyt on niidenkin aika kuitenkin mennä. Asettelin tämän viimeisen parin nätisti myyntiin blogin design-aleen huimalla alella. Jos kiinnostuit, niin kengät voi ostaa täältä.

Pup, pup.


Tunnisteet: ,