Terveisiä teneriffalaislähiön autotallista

Kävipä hauskasti loman ensimmäisenä päivänä. Huomasin Facebookista, että tuttuni Suomesta on tullut samana päivänä Teneriffalle kuin me ja yöpyy ihan muutaman kilometrin päässä. Tuttuni on crossfityrittäjänä Kirkkonummella - eli tottakai hän ehdotti...no tietysti crossfittreffejä.


Miten siistiä! En tullut ajatelleeksikaan liittää mitään urheiluun liittyvää tälle lomalle. Olenhan lapsen kanssa matkassa kahden enkä halua lähteä näinä yhteisinä lomapäivinä mihinkään lenkeille ja jättää lasta yksin. Hän ei oikein viihdy niissä bamse-kerhon kaltaisissa äänekkäissä ryhmäleikeissä ilman kaveria, jonka hän tuntisi ennestään.

Mutta kaverillani oli omaani vähän vanhempi lapsi mukana matkassa. Hmm. Hehän voisivat leikkiä sillä välin salin pihalla tai odotustilassa, kun me treenaisimme. Hmm. Niin. Sehän voisi kyllä itse asiassa olla sairaan siistiä meille kaikille. Leikki- ja treenikaverit samasta porukasta.Niinpä laitoin jalkani matkakenkinäni käyttämiin lenkkareihin ja kaivoin matkalaukusta päälle ne eniten urheilullisimmat shortsit ja teepaidan. Päräytimme taksilla hotellilta Crossit Teideen. Se on uudehko ja siisti, mutta hengeltään oldskoolmainen treenisali, joka tuntui isolta autotallilta. Ympäröivällä teollisuusalueella näkyi lähinnä autokorjaamoja ja isoja verstaita. Juuri sellainen rosoinen ja yksinkertainen, millaisia crossfit-salit ovat alun alkaen olleet. Ei ollut isoja pukukoppeja, höyrysaunaa tai hiustenkuivaajaa talon puolesta. Vaan pelkästään hyvät treenit, yksinkertainen ohjelma, hauska valmentaja, painavat laatikkohyppylaatikot ja iso kasa levypainoja. 

Sillä välin kun me treenasimme, lapset leikkivät keskenään ulkona, istuivat soutulaitteissa ja harjoittelijvat seinäpiirroksesta bongaamiaan venyttelyliikkeitä. Söivät sipsejä ja ottivat mutseistaan kuvia. Jotain kikatustakin sieltä halli toisesta päästä välillä kuului.


Crossfitissä on se(kin) ihana puoli, että näitä treenipaikkoja löytyy lähes mistä tahansa ja vierailevat treenaajat ovat kai melkein poikkeuksetta tervetulleita. Liikkeet ovat tuttuja mutta vaihtelua tuo ohjelma, joka on talon käsialaa. Ryhmässä on hyvä fiilis ja niin nytkin: treenien jälkeen oli itsestäänselvyys että vieraiden kanssa otetaan ryhmävalokuvat kaikkien kameroilla vuorotellen. 

Sitten taksilla takaisin hotellille ja suoraan buffetpöytään. Päivällä paistanut aurinko tuoksui vielä iholla, hiukset olivat hiestä sekaisin ja vartalo oli sopivasti turtana että tipautin täyden haarukan lattialle kahteen keratan. Lapsen mielestä oli hauskaa, kun näytin vähän homssuiselta illallispöydässä. Hah, ei se mitään. Nyt ollaan lomalla, saa habitus vähän repsottaakkin. Pääasia on hauska tunnelma ja se, että ketään ei isosti harmita mikään.

Eikä ole muuten se yksi kylmä kalja maistunut näin hyvältä pitkään aikaan.

Tunnisteet: , ,