Flow-hoitovinkit kevättalven kuivalle vartalolle ja 20 %:n ale

Islannissa on ollut tämän koko talven aivan käsittämätön sää. Yhden kuukauden aikana kaikki vuodenajat puristuivat kasaan: helmikuusta heinäkuuhun yhdessä yössä ja takaisin. Ilman lämpötila- ja kosteusvaihtelut ovat laittaneet ihon koville.



Talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin. Nurmikko on vihertänyt eikä lunta ole saatu juuri ollenkaan. Lämpömittari nousi tammikuussa samoihin lukemiin, mitä se näyttää joskus viileinä kesäiltoina: kahdeksaan asteeseen. Auringossa taisi olla jopa kymmenen. Itä-Islannissa paukkui yhtenä talvipäivänä rikki yli 20 asteen lämpöraja. Ilmastossa on tapahtunut todella omituisia asioita. Jäätiköistäkin on sulanut isoja palasia tänä talvena. Hienoja jääluolia joita mieheni oli edesllistalvena kuvaamassa asiakkaidensa kanssa Vatnajökullilla, ei suurimmilta osin enää ole olemassa, koska ne ovat sulaneet. Pari viikkoa sitten kuvattiin taas - piti vain ensin löytää uudet luolat.

Eikä ole tarvinnut mennä edes jäätikölle asti. Meidän kodin takapihan ja talonedustan tulppaanit puskivat lämpötilojen takia mullan läpi jo loppiaisen jälkeen. Linnut visersivät ja ruoho alkoi kasvaa. Sitten yhtenä aamuna herättiin hiljaisuuteen: koko pääkaupunkiseutu oli kuoriutunut paksuun lumivaippaan. Lunta tuli kerralla enemmän kuin Islannissa koskaan aikaisemmin. Olo oli vähän niin kuin että mitähän hemmettiä.

Sitten iski pakkasen ja metrin mittaiset jääpuikot talojen katoille. Tuli lämpöä ja vesisadetta, lunta ja navakkaa tuulta. Lumi suli, mutta talvi ei vieläkään ole väistynyt. 

Vuodenkierto tuntuu olevan ihan sekaisin, ja niin on myös mun iho. Islannissa hanavesi on pehmeämpää kuin Suomessa. Lämpimässä vedessä on kaikenlaisia terveisiä kuumista lähteistä ja siksi lämmin suihku jättää iholle lähes liukkaan fiiliksen. En ole tottunut täällä päivittäin käyttämään vartalonkosteuttajia. Suomen talvessa vartalonvoitelu taas oli jokapäiväistä.

Vuodenaikojen sikermä kuitenkin yllätti tänä vuonna. Urheilutrikoot alkoivat kutittaa päällä. Selkä oli niin kuiva että se tuntui puseroa varten karhealta. Se kuulosti karhealta. Kyynärpäitä ja polvia kutitti julmetusti. Ihoni ei ole nähnyt aurinkoa sitten marraskuun, joten kalvakkahan se on. Kun harmaanvalkeaan lisää kuivuuden, näkymä kokovartalopeilistä on aika väsähtänyt. Ja kyllä vaan kuiva ja löysä vatsanahka näyttää erilaiselta kuin kostea ja löysä vatsanahka.

Kieppuvat säätilat eivät ole vaikuttaneet kasvoihin juuri ollenkaan. Mádaran, Bioeffectin ja  Sóleyn kasvojenhoitotuotteet ovat päivittäisessä käytössä. Mutta nyt vartalonkin iho vaati kosteutusta.


Suomalainen Flow-kosmetiikka tuli mulle tutuksi täällä Reykjavikissa pitämämme suomalaisen design-putiikkin myötä. Otimme myyntiin jo pari vuotta sitten Flow'n tuotteita, ja niitä on tullut testailtua. 

Lemppareitani ovat ehdottomasti öljyt: ne on nopea levittää ja ne todella kosteuttavat. Flow'n kylmäpuristettu Seesamiöljy (noin 11 €)* kosteuttaa hetkessä, mutta ei jätä ihoa tahmeaksi. Lähes tuoksuton öljy lämmittää hieman. Siksi sitä varmaan suositellaan myös hierontaöljyksi. Reilun kympin maksava pullo on todella riittoisa. Käytän tätä öljyä päivisin käytyäni treenien jälkeen suihkussa. Treenikassiin riittää vai yksi puteli, sillä laitan tätä päivisin myös kasvoille ja hiuksiin.

Seesamiöljy laittaa latvat taipumaan nätimmin ja sen ansiosta myös ponnari laskeutuu mukavammpin kun kuivat latvat eivät vedä koko ponihäntää veltoksi rotaksi. (En ole kokeillut tätä hiuspohjaan vaan pelkästään latvoihin ja ihan pieniä määriä kerrallaan.) 

Viime viikkoina olen iltaisin ennen nukkumaanmenoa tehnyt tujumman miksin. Sekoitan seesamiöljyyn Flow'n arktisten marjojen siemenöljyjä sisältävää vartalovoidetta Arctic Berries Body Butter (hinta noin 35 €)*.Tässä voiteessa on upea tuoksu, sellainen kirpeän sitruunan ja makean hubbabubbapurkan sekoitus: mansikkaa, vaniljaa, kookosta ja taitaa olla hieman sitruunaakin.

Sivelen öljyrasvaseosta koko vartalolle mutta etenkin polviin, kyynärtaipeisiin ja käsivarsiin ja jalkoihin polvista alaspäin. Päälle pitkähihainen pyjama ja jalkaan paksut villasukat. Sitten nopea sujahdus peiton alle ja vajoan uneen marjojen tuoksussa, seesamiöljyn lämmittäessä ihoa.


Flow'lla on vartalonhoitotuotteiden lisäksi tuotesarjat kasvoille ja hiuksille. Valikoimista löytyy myös saippuoita (mm. kasvosaippuoita ja palashampoota) ja mineraalimeikkejä. Diggaan brändin tuotteista ja erityispointsit kotimaisuudesta: kaikki tuotteet valmistetaan Hyvinkäällä yrityksen omalla pienellä tehtaalla.

Hyvinvoinnin tavaratalossa on tämän viikon ajan kaikki Flow-tuotteet 20 %:n alennuksessa* (eli 13.–20.3.) kun käytät koodia FLOW11. 

* ) Affiliatelinkki, eli ostaessasi tuotteen saan provikan myynnistä.

Tunnisteet: