Toimistotyöläisen tärkein apuväline - hyvät kuulokkeet

Toimistotyöläisen tärkein työväline hyvän työtuolin, hyvän työpöydän ja hyvän tietokoneen lisäksi ovat aivan epäilemättä kuulokkeet.


Kuuntelen kirjoittaessani musiikkia ja nettiradiokanavia. Kuulokkeet ovat tärkeät, koska haluan pitää omat ääneni itselläni. Minulla on tapana töitä tehdessä pitää ikkunoita auki ja talomme ohi kulkee joka päivä paljon ihmisiä. Eikä olisi reilua, että täysillä luukuttamani 1990-luvun gansta rap kiusaisi lonkkaleikkauksesta toipuvaa yläkerran naapurimummoa kuusi tuntia joka päivä. 

Nappikuulokkeet painavat korvia, enkä ole onnistunut vielä löytämään sellaisia, jotka istuisivat täydellisesti ja joissa olisi tarpeeksi hyvä soundi. Luurejakin olen kokeillut monenlaisia. Kunnes sitten löytyi vempain, jonka kanssa olemme kuin match made in heaven.

Puolisoni osti minulle joululahjaksi (ooh, miten fiksu mies) Bosen QuietComfort 35 langattomat kuulokkeet. Asetettuani ne ensimmäistä kertaa päähäni en ole niitä pois ottanut, kun olen istunut tietokoneen edessä tai matkustanut julkisilla.  Boset korvilla matkustin hiljaisuudessa jopa lentokoneen huminassa kun käväisin Suomessa tammikuussa, sillä kuulokkeet poistivat kaiken taustahälyn. Sain business-class olon karvalakkiluokassa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olin lennon jälkeen levännyt ja rentoutunut. 

Näiden kuulokkeiden juju on siis se, että kaikista parasta ääntä niistä kuuluu silloin, kun ei kuuntele mitään.  Kun kuulokkeet napsauttaa päälle, ne alkavat tuottaa ns. vastaääntä, jolloin kaikki taustamelu häviää. Hurina, tuuli, liikenteen melu, oma hengitys, vieressä istuvan hönkäilyt ja maiskutus - ne kaikki häviävät sillä samalla sekunnilla kun kuulokkeet laittaa päälle. Tzäb! Ja valkoinen, ihana, ja rauhallinen hiljaisuus valtaa kehon.

Kuulokkeiden luoma hiljaisuus tuntuu melkein yhtä hyvältä kuin hieronta. Taustamelun ulottumattomissa rentoudun, niskalihakseni vetreytyvät ja keskityn paremmin ihan kaikkeen. Aivan kuin leijuisin pumpulissa. Mutta: jos puhelimeni soi tai joku puhuu minulle, kuulen kyllä sen. Ääni kuuluu kaukaisena ja etäisenä, mutta kuulen sen silti. Törkeän kätevää.Kirjoitusfiiliksen luomiseen tarvitsen useimmiten musiikkia. Silloin napsautan päälle Spotifyn. Koska kuulokkeet blokkaavat pois kaiken ulkopuolisen melun, kuuntelemani musiikki tuntuu siltä kuin olisin superkalliiden sterkkojen ympäröimänä hienon klubin vip-tilassa. Yksin. Äänen laatu on niin hyvä, että en ollut edes aikaisemmin tajunnut, että joku asia voi kuulostaa näin saakelin hyvältä. Musiikki, äänikirjat ja elokuvat kuulostavat paremmalta kuin koskaan. Bluetooth-yhteyden ansiosta kuulokkeet toimivat myös langattomina. Akku kestää 20 tuntia. Kun kuulokkeista loppuu akku, niitä voi kyllä käyttää kuunteluun, mutta taustahälyn poisto ei toimi.

Kalliithan nämä ovat (yli 300 euroa), mutta etenkin avonkonttorissa työskenteleville ja paljon julkisissa matkustaville aivan mieletön väline työrauhan takaamiseksi ja hiljaisen hetken viettämiseen missä tahansa. Kun laitan nämä korville ja suljen silmäni, voin kuvitella itseni ihan minne tahansa.


Tunnisteet: ,