Kirja-arvostelu: Hertta, Heidi Köngäs

Alkuvuodesta minua on pitänyt hereillä a) karmea feministikommunistiakka b) aikaansa edellä ollut työssäkäyvä, vaikutusvaltainen nainen. Ja mahtuuhan noiden kahden määritelmän väliin vielä paljon muutakin ihan siitä riippuen, mitä tarkastelee ja kuka tarkastelee.

Hertta on poliitikko Hertta Kuusiseen perustuva semifiktiivinen romaani, joka seilaa ansiokkaasti todellisen Hertan ja fiktiivisten lisukkeiden välillä.

En kovin paljoa lue historiallisia henkilöromaaneja tai poliittista historiaa, mutta tämän teoksen jälkeen huomasin, että pitäisi näköjään lukea enemmän. Hertassa kohtasivat todellinen historiallinen tausta, kiinnostava ja ristiriitainen päähenkilö ja vetävästi kirjoitettu tarina. Kirja vie keskelle uskomattomia tapahtumia, jotka ovat ainakin enimmäkseen totta. Erinomaista työtä kirjailija Heidi Könkäältä, joka oli minulle aikaisemmin tuttu erinomaisen suomielokuvan, Liian paksu perhoseksi, ohjaajana. Pitääkin tutustua hänen kirjalliseen tuotantoonsa lisää.

Lisää jaabatusta kirjasta videolla:PS. Köngäs pitäisi kai oikeasti taivuttaa "Könkään" eikä "Köngäksen". Pahoittelut lapsuksesta...

Tunnisteet: ,