Matkamessut: Islanti & Näin kirjoitat kirjan -luento


Haluaisitko oppia kirjoittamaan kirjan? Eli kuulla, miten käsikirjoitus suunnitellaan, toteutetaan ja saadaan valmiiksi. Miten (tieto)kirja ihan oikeasti valmistuu?

Kirjailija voi hakea inspiraatiota vaikka laavapellolta, mutta kirja ei kyllä siellä valmistu. (Kuva: Gydny Hilmarsdottir)
Kerron näistä aiheista Mondon matkakirjoituskoulutuksessa 20. tammikuuta. Kurssilla käsitellään myös hyvän blogijutun rakennetta, vetävien matkajuttujen kirjoittamista, valokuvaamista ja myymistä.

Olen ollut kouluttamassa Mondon kursseilla aikaisemminkin ja huomannut, että kouluttajien neuvoja ja ajatuksia pystyy hyödyntämään myös muualla kuin matkailuaiheissa. Olen saanut sieltä itsekin paljon uusia työkaluja pakkiini. Viimeksi opin ihan helvatan hyviä keinoja elävöittää kaikenlaisia tekstejä pop-kulttuurin keinoin. 

Eli vaikka kirjoituskurssi on otsikoitu matkakirjoittamiseksi ja se pidetään Matkamessuilla, se ravitsee kyllä myös lifestyle-bloggaajia, aikakauslehtien toimittajia, minkä tahansa aiheen tietokirjailijoita, freelancetoimittajia ja -valokuvaajia.

Lisäkseni kurssilla ovat kouluttamassa matkabloggaaja Nella Himari (7 ohjetta hyvään blogijuttuun), laajoista matkareppareistaan tunnettu toimittaja Antti Helin (paljastaa koukuttavan matkajutun reseptin), Mondon toimistuspäällikkö Pekka Hiltunen (kertoo miten matkajuttu myydään toimitukselle - tämä on todella tärkeä aihe!!) ja valokuvaaja Heli Sorjonen (opastaa ottamaan entistä parempia matkakuvia).

Matkakirjoittajakurssin lisäksi päivystän Matkamessuilla Islannin ständillä perjantai-iltapäivän (20.1.) ja lauantaiaamupäivän (21.1.). Jos haluat täsmävinkkejä Islannin-matkaan, apua matkasuunnittelussa, vinkkejä Islannin honeymoonille, lokaatiovinkkejä telkkamainokselle, vihjeitä hyvistä ratsastusreissuista, skyr-kakun reseptin tai ihan mitä vain tuuliseen laavasaareen liittyvää, niin tulehan käymään ja kysymään. Olen siellä teitä varten :-)

Tunnisteet: ,