Joululahjaidea: kirja ja lakusuklaata Islannista

Tässäpä joululahjaidea Islannin, kirjojen ja ylipäätään hyvien tarinoiden ystäville suoraan Reykjavikin ytimestä:  Islantilainen voittaa aina tai My Journey to Iceland. 10 Crazy Years later and I Am Still Here omistuskirjoituksella ja levyllinen Omnomin artesaanisuklaata hintaan 29 € + postituskulut minne tahansa 5 €.


Omnom on pieni suklaapaja Reykjavikin satama-alueella.  Tutustuin siihen pari vuotta sitten alivuokralaisemme kautta. Omnomin varastolla töissä ollut mukava latvialaistyttö vuokrasi meiltä tuohon aikaan huonetta. Joka viikko hän sai muiden työntekijöiden tapaan kantaa suklaatehtaalta mukanaan vialliset levyt. Siis sellaiset, joista etiketti oli mennyt ryppyyn tai suklaalevyn päälle oli laitettu vahingossa väärän maun kääre. Mekin saimme niistä osamme. 

Postilaatikosta kolahti satunnaisina vuorokaudenaikoina milloin mantelisuklaata, tummaa suklaata, vaaleaa suklaata, appelsiininmakuista suklaata ja joskus keksinpaloilla terästettyä suklaata. Ja sitten se kaikkein paras: maitosuklaa, jossa on merisuolaa ja lakritsia. 

Lakun ja suklaan liitto on jo sellaisenaan täydellinen, mutta kun siihen lisää kolmanneksi pyöräksi vielä vähän merisuolaa niin lopputulos on jotain niin hyvää, että levyn voisi nielaista kokonaisena. Jösses. Olisin halunnut pitää tuon naisen lähellämme aina.

Ajattelin Islanti-ystäviäni ja -tuttaviani maailmalla, joille tämä herkku* pitäisi ehdottomasti esitellä. Pirautin Omnomin myynnistä vastaavalle ja kinusin hyvää hintaa joulusatsista - kaupassa nämä levyt kun maksavat melkein 10 euroa kappale... Sain lopulta hyvän tarjouksen ja paperikassillisen suosikkimakua toimitettuna kotiovelleni. Niinpä vuorossa olisi nyt pieni joululahjaidea:

Islantilainen voittaa aina (suomeksi) tai My Journey to Iceland. 10 Crazy Years later and I Am Still Here (englanniksi kääntänyt Suvi Rämö) omistuskirjoituksella ja levyllinen Omnomin lakritsilla ja merisuolalla terästettyä käsityösuklaata hintaan 29 € + postituskulut minne tahansa 5 €.

Tarjous on voimassa 9.12. asti**, eli ennen sitä tehdyt tilaukset ehtivät perille jouluksi yhtä lailla Australiaan kuin Kajaaniinkin (disclaimer: siis olettaen, että vastaanottajamaan oma posti ja jakelu toimii kuten ilmoitettu). Tilaukset voi maksaa joko PayPalilla tai tilisiirtona. Ostokset kannattaa tehdä noiden blogipostauksen lopussa tai blogin sivupalkissa olevien linkkien kautta. Toki sähköpostillakin voi haluessaan tilauksen lähettää (satu ät suomi .is)








*) Olen kuullut juoruja, että Omnom-suklaata saisi nykyään myös muutamista helsinkiläiskahviloista ja Turusta PUF Design Marketista Forum-korttelista. Pitääköhän paikkansa?

**) Sen jälkeen aion nauttia nuo suklaat itse :-)

Tunnisteet: