Tässäpä joululahjaidea Islannin, kirjojen ja ylipäätään hyvien tarinoiden ystäville suoraan Reykjavikin ytimestä:   Islantilainen voittaa...

Joululahjaidea: kirja ja lakusuklaata Islannista

2.12.16 Satu Kommentteja: 15

Tässäpä joululahjaidea Islannin, kirjojen ja ylipäätään hyvien tarinoiden ystäville suoraan Reykjavikin ytimestä:  Islantilainen voittaa aina tai My Journey to Iceland. 10 Crazy Years later and I Am Still Here omistuskirjoituksella ja levyllinen Omnomin artesaanisuklaata hintaan 29 € + postituskulut minne tahansa 5 €.


Omnom on pieni suklaapaja Reykjavikin satama-alueella.  Tutustuin siihen pari vuotta sitten alivuokralaisemme kautta. Omnomin varastolla töissä ollut mukava latvialaistyttö vuokrasi meiltä tuohon aikaan huonetta. Joka viikko hän sai muiden työntekijöiden tapaan kantaa suklaatehtaalta mukanaan vialliset levyt. Siis sellaiset, joista etiketti oli mennyt ryppyyn tai suklaalevyn päälle oli laitettu vahingossa väärän maun kääre. Mekin saimme niistä osamme. 

Postilaatikosta kolahti satunnaisina vuorokaudenaikoina milloin mantelisuklaata, tummaa suklaata, vaaleaa suklaata, appelsiininmakuista suklaata ja joskus keksinpaloilla terästettyä suklaata. Ja sitten se kaikkein paras: maitosuklaa, jossa on merisuolaa ja lakritsia. 

Lakun ja suklaan liitto on jo sellaisenaan täydellinen, mutta kun siihen lisää kolmanneksi pyöräksi vielä vähän merisuolaa niin lopputulos on jotain niin hyvää, että levyn voisi nielaista kokonaisena. Jösses. Olisin halunnut pitää tuon naisen lähellämme aina.

Ajattelin Islanti-ystäviäni ja -tuttaviani maailmalla, joille tämä herkku* pitäisi ehdottomasti esitellä. Pirautin Omnomin myynnistä vastaavalle ja kinusin hyvää hintaa joulusatsista - kaupassa nämä levyt kun maksavat melkein 10 euroa kappale... Sain lopulta hyvän tarjouksen ja paperikassillisen suosikkimakua toimitettuna kotiovelleni. Niinpä vuorossa olisi nyt pieni joululahjaidea:

Islantilainen voittaa aina (suomeksi) tai My Journey to Iceland. 10 Crazy Years later and I Am Still Here (englanniksi kääntänyt Suvi Rämö) omistuskirjoituksella ja levyllinen Omnomin lakritsilla ja merisuolalla terästettyä käsityösuklaata hintaan 29 € + postituskulut minne tahansa 5 €.

Tarjous on voimassa 9.12. asti**, eli ennen sitä tehdyt tilaukset ehtivät perille jouluksi yhtä lailla Australiaan kuin Kajaaniinkin (disclaimer: siis olettaen, että vastaanottajamaan oma posti ja jakelu toimii kuten ilmoitettu). Tilaukset voi maksaa joko PayPalilla tai tilisiirtona. Ostokset kannattaa tehdä noiden blogipostauksen lopussa tai blogin sivupalkissa olevien linkkien kautta. Toki sähköpostillakin voi haluessaan tilauksen lähettää (satu ät suomi .is)
*) Olen kuullut juoruja, että Omnom-suklaata saisi nykyään myös muutamista helsinkiläiskahviloista ja Turusta PUF Design Marketista Forum-korttelista. Pitääköhän paikkansa?

**) Sen jälkeen aion nauttia nuo suklaat itse :-)

15 kommenttia:

 1. Tilaus tehty! Oli niin hyvin tuotteistettu, kuka nyt hyvän kirjan ja suklaan liittoa voi vastustaa? Hyviä joulumyyntejä toivottelee Anne

  VastaaPoista
 2. Omnomnom tosiaan ja suklaata saa Puffista Turusta! Niin hyvää ettei sanotuksi saa ja sama lakritsisuklaa on allekirjoittaneenkin suosikki! Ja tuo sun kirja on myös ihan loistava, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa lisätä disclaimer tuohon jouluksi ehtimiseen, kun kurkkaa Postin facebook-sivuja, voi havaita Postin pakettitoimitusten tökkivän pahemman kerran - itsekin pääsin tähän aiheeseen paneutumaan kun "yllättävä este" hukkasi pakettini kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islannin posti toimittaa perille vastaanottajamaahan, jos 9.12. mennessä on lähetetty paketti. Jos vastaanottajamaan postissa joku tökkii, niin se voi tietysti viivästyttää paketin perilletuloa. Eli ehkä ihan aiheellista lisätä tuo dissis, kiitos kun huomautit :)

   Poista
 4. Nyt lipsahti sormi "tilaa tästä" nappulalle...ostin englanninkielisen, jotta mies ja ystävät täällä voivat myös lukea. Nyt arvon kuka saa suklaan(jota himoitsen), koska en voi itse sitä syödä. Siis tuo suklaa-laku yhdistelmä on niin ihana. Royal Mail yleensä polkee paketit aika hyvin ajoissa, eli mulle varmaan ehtii ja vaikka ei ehtisikään, niin siiten on uuden vuoden lahja! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan että ei iske kunnon lumimyräkkää tai muuta, mikä saa vastaanottajamaan postin sekaisin. :) Kiitos tilauksesta!

   Poista
 5. Mä tein facesta tilauksen, kun huomasin tarjouksen sieltä niin kai sekin käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ilman muuta, siellä on tuo sama linkki ja tarjous!

   Poista
 6. Voisikohan joku ilmiantaa nämä Omnomia notkuvat helsinkiläiskahvilat! Airwaves-huumassa kannoin jälleen Omnomia Suomeen, mutta eihän se ensi vuoteen asti riitä. Suklaa siis - Islantirakkaus ei tiedettävästi osoita vähenemisen merkkejä, päinvastoin.

  VastaaPoista
 7. Nyyh, ei löytynyt tuota suklaata Turun Puffista kun kävin tänään katsomassa, tyypillisenä suomalaisena en edes kysynyt et onko tulossa joskus lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih!! Äkkiä viestiä sinne, että tilatkaapas lisää :D

   Poista
 8. Kirja ja suklaa odottivat eilen kotona töistä tullessani, kiitos!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?