Helena Liikanen-Renger: Maman finlandaise

Kun joku vähän samankaltaisessa elämäntilanteessa oleva kirjoittaa elämästään kirjan, niin aivan pakkohan se on lukea. Helena Liikanen-Renger on toimittaja ja bloggaaja, joka asuu ei-suomalaisen miehen kanssa ulkomailla ja hänellä on kaksi lasta.


Loppupaketti nyt ei ole ihan yksi yhteen, mutta aika lähelle kuitenkin. Helenan mies surffaa, minun jääkiipeilee. Helena asuu Välimeren rannalla ja perheen kodin puutarhassa kasvaa kiwejä. Vai olivatkohan ne päärynöitä? Ehkä molempia! Oman kotini pihaan puhaltaa raikas ja kylmä merituuli Atlantilta, ja puutarhassamme kasvaa (ehkä) perunaa.

Helenan blogin ja toimittajantöiden kautta tuntien arvelin, että hyvää settiähän sieltä on tulossa. Ja oikeassahan olin. Maman finlandaise (Atena, 2016) on pirullisen viihdyttävä ja värikäs sukellus eteläranskalaiseen elämään. Aperot, keksien merkitys, poskisuukkokäytännöt, lasten päivähoitomeiningit ja kaikki muu - aivan ihanaa! 


Jos teitä kiehtoo eteläranskalainen elämänmeno, lukekaa tämä! Jos tarinat suomalaisen sopeutumisesta uuteen asuinmaahan kiinnostavat, lukekaa tämä! Menossa matkalle Ranskaan? Maman finlandaise toimii erityisen pätevänä matkakirjana. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa Ranskassa tänä syksynä. Kiitos tämän ennakkohifistelynä luetun kirjan sain muutaman päivän mittaisesta työmatkasta irti niin paljon enemmän. Muun muassa löysin supermarketista sen tärkeimmän iltapäiväevään: keksit!! Enkä mitä tahansa keksejä vaan universumin parhaat keksit.

Keksien yliannostus selittää tuon jokseenkin psykedeelisen ilmeen videon aloituskuvassa. Niin, ja jos ihmettelette, miksi videolla sanon kirjan ilmestyneen alkuvuodesta, niin tiedoksi siis, että täältä jääpalalta katsoen kaikki kuukaudet ennen marraskuun alkua ovat alkuvuotta. (Maman finlandaise ilmestyi elokuussa 2016).

Tunnisteet: ,