Tänään torstaina pelataan kaikkien kauan odottama Islanti-Suomi MM-jalkapallokarsintapeli. Wohoo! Kyllähän tätä matsia on sopinut odottaak...

Kun on vain hyviä vaihtoehtoja

5.10.16 Satu Kommentteja: 8

Tänään torstaina pelataan kaikkien kauan odottama Islanti-Suomi MM-jalkapallokarsintapeli. Wohoo! Kyllähän tätä matsia on sopinut odottaakin. Ei sitä kovin usein tapahdu, että nuo kaksi jalkapallon suurvaltaa viimein kohtaavat. Suomalaisia on lentänyt tänne jääpalalle peliä katsomaan useammalla suihkukoneella. Aikatauluvääntöjen takia en itse pääse kisakatsomoon, mutta kävin sen sijaan Urheiluruudussa ennakkomehustelemassa peliä (tästä pääsee klippiin).


Kumman puolella olen? Tätä on kysytty viime päivinä usein. Olen suomalainen, vaikka Islannin kansalaisuuskin on kahta paperia ja yhtä virastokäyntiä vaille takataskussa. Tykkään molemmista maista. Vaikka koti on täällä Islannissa, Suomi vetoaa edelleen. Jalkapallomatsissa olen siis molempien puolella. 

En voi hävitä, ainoastaan voittaa! 

Tämähän on aika harvinainen tilanne elämässä noin ylipäätään. Joka ikinen päivä sitä joutuu erilaisissa päätöstilanteissa miettimään, minkä vaihtoehdoista valitsee. Kahvia vai teetä? Tarjouksen hyväksyminen vai ei? Kumisaappaat vai lenkkarit? Kävelläänkö ja toivotaan että sade loppuu vai otetaanko auto? Tehdäänkö remontti vai ostetaanko uusi? Maksetaanko laina pois nopeasti vai pienennetäänkö kuukausittaista maksuerää? Lakukuulia suklaakuorrutteella vai suklaanmurusia lakumatolla?

Mitä muita valintatilanteita sitä elämässä joutuu edes kohtaamaan, joissa molemmat tarjolla olevat vaihtoehdot ovat tasan yhtä hyviä jokaisesta näkökulmasta? Mietin ja mietin, mutta en saanut mieleen yhtäkään vastaavaa hetkeä. 

Joten taidan tosiaankin katsoa sen pelin huomenna ja fiilistellä ihan jokaisen maalin kohdalla. 

8 kommenttia:

 1. Jännittävää peli-iltaa! Mieheni on yksi suihkukoneella paikanpäälle tulleista suomalaisfaneista ja katteellisena olen katsellut matkalta tulleita maisemakuvia Islannista. Todella kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtia! Onneksi myrskykin vähän hellitti, ettei ihan käsipalloksi mene :D

   Poista
 2. No nyt! Urheiluruudun klipissä ei näy, mutta tässä puoliväliajalla näytettiin pitempi pätkä, jossa olette ulkona ja kerrot millaista siellä oli katsoa peliä. Siinä käytät termiä miesmaajoukkue. Jes!

  Mä olen harrastanut arkipäivän aktivismia tässä asiassa ja sanon aina maajoukkue / maailmanmestaruuskisat, kun kyseessä on naisten joukkue/kisat ja miesten maajoukkue / miesten maailmanmestaruuskilpailut, kun kyseessä on miesten kisat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, huomasit ;) Hienoa! Toivottavasti muutkin!
   Ottaa nimittäin aika vähän päähän se, että Islannin naismaajoukkue on pärjännyt paaaaljon paremmin kuin miesmaajoukkue maailmalla, mutta eipä ole kovin isoa jalkkishuumaa noussut siitä. Siksi piti pitää kommenteissa tarkkuutta yllä, hehe.

   Poista
 3. Todellakin huomasin! Hyvähyvä Satu! Jatketaan samalla linjalla.

  Ottelun lopputuloshan oli ihan farssi ja täällä povataan potkuja norjalaiselle divarituomarille..

  (btw. Ei ollut kommentointi ihan helppoa, kun onnistui vasta kolmannella selaimella. Jos haluat, voin laittaa debuggausta varten tarkemmat speksit sähköpostiin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oh noh, tuo kommentoinnin hankaluus. Ikävää että näin... Laita ihmeessä mulle spekseit päätelaitteestaba selaimesta niin välitän eteenpäin mun "it-osastolle". Kiitos paljon :)

   Poista
 4. Ajattelin ennen peliä, että nyt on sellainen hyvän mielen matsi tiedossa, kaksi kivaa joukkuetta jne. Vaan ei, pahin mahdollinen lopetus, epäreilu. V-tuttaa. Hävettää myöntää, mutta tästä lähtien todennäköisesti ilakoin salaa mielessäni, jos Islannille käy näissä karsinnoissa huonosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en nähnyt sitä vikaa maalia, kuuntelin radiosta. Mutta ukko sanoi aamulla että ei ihmettele jos suomalaisia "vituttaa", se oli maallikon silmissä tosi epäselvä.

   Mut en oikein ymmärrä mistä negaatio voittajajoukkuetta kohtaan - parempi kuitenkin disauttaa sitä tuomaria eikä pelaajia :)

   Poista

Mitä tuumaat?