Kun on vain hyviä vaihtoehtoja

Tänään torstaina pelataan kaikkien kauan odottama Islanti-Suomi MM-jalkapallokarsintapeli. Wohoo! Kyllähän tätä matsia on sopinut odottaakin. Ei sitä kovin usein tapahdu, että nuo kaksi jalkapallon suurvaltaa viimein kohtaavat. Suomalaisia on lentänyt tänne jääpalalle peliä katsomaan useammalla suihkukoneella. Aikatauluvääntöjen takia en itse pääse kisakatsomoon, mutta kävin sen sijaan Urheiluruudussa ennakkomehustelemassa peliä (tästä pääsee klippiin).


Kumman puolella olen? Tätä on kysytty viime päivinä usein. Olen suomalainen, vaikka Islannin kansalaisuuskin on kahta paperia ja yhtä virastokäyntiä vaille takataskussa. Tykkään molemmista maista. Vaikka koti on täällä Islannissa, Suomi vetoaa edelleen. Jalkapallomatsissa olen siis molempien puolella. 

En voi hävitä, ainoastaan voittaa! 

Tämähän on aika harvinainen tilanne elämässä noin ylipäätään. Joka ikinen päivä sitä joutuu erilaisissa päätöstilanteissa miettimään, minkä vaihtoehdoista valitsee. Kahvia vai teetä? Tarjouksen hyväksyminen vai ei? Kumisaappaat vai lenkkarit? Kävelläänkö ja toivotaan että sade loppuu vai otetaanko auto? Tehdäänkö remontti vai ostetaanko uusi? Maksetaanko laina pois nopeasti vai pienennetäänkö kuukausittaista maksuerää? Lakukuulia suklaakuorrutteella vai suklaanmurusia lakumatolla?

Mitä muita valintatilanteita sitä elämässä joutuu edes kohtaamaan, joissa molemmat tarjolla olevat vaihtoehdot ovat tasan yhtä hyviä jokaisesta näkökulmasta? Mietin ja mietin, mutta en saanut mieleen yhtäkään vastaavaa hetkeä. 

Joten taidan tosiaankin katsoa sen pelin huomenna ja fiilistellä ihan jokaisen maalin kohdalla. 

Tunnisteet: , ,