Ison reissupourkan monitoimikassi

Nyt on pakko tehdä reissutarvikepäivitys, sillä enpä olisi kuuna päivänä uskonut, että löydän kätevän reissumonitoimilaukun kiipeilytarvikekaupasta. 

Puoliso tarvitsi itselleen uuden kantovälineen kiipeilyköyttä varten, koska edellinen oli aika loppuunkulunut. Ja olihan se jo kymmenen vuotta palvellutkin. Kallioiden ja kivien kassiin hankaamia reikiä oli laukun kylkeen ilmestynyt niin monta, että sitä ei pystynyt enää paikkaamaan kokonaiseksi.
Niinpä käväisimme kiipeilytarvikeliikkeessä, jossa oli kattava valikoima italialaisen kiipeilymerkin E9:n tuotteita. Niistä puolison silmät nauliutuivat vihreään isoon köysikassiin. Mutta minäpä näin siinä suuren ja kestävän monitoimilaukun.

Tämä köysipussi on kuin törkeän iso, kestävästä materiaalista valmistettu huivi, jonka saa suljettua tukevalla narulla suureksi pussukaksi. Köysipussi on nimensäkin mukaan tehty kiipeilyköyden kantamiseen, mutta ei kukaan kiellä täyttämästä sitä jollain ihan muulla tavaralla. Kuten lasten kanssa lomailleet hyvin tietävät: Yhdelle rantaretkelle tarvitaan niin julmesti kamaa, että jos olisi matkassa mukana kottikärryt, käyttäisin luultavasti niitä. Mihinkään tavallista isompaan olkalaukkuun ei nimittäin mitenkään mahdu se kaikki, mitä kolmen tunnin aikana rannalla tarvitaan: muoviämpärit, uimapuvut, vaipat, puhdistusliinat, vettä, eväitä, luettavaa, pyyhkeitä, uimalaseja, vaihtovaatteita, purulelu ja rantapeitto. 

Edellisenä rantapäivänä sulloin köysipussin täyteen tätä kaikkea eikä tehnyt edes tiukkaa. Kiipeilyvapaina päivinä olen siis nyysinyt tämän pussin omaan käyttööni. (Kiipeilypäivinä sinne ei saa köyden kanssa pakata mitään muuta, ettei köysi vain vahingossa saa naarmuja pintaansa.) 

Hyvästi nyssykät ja selkäreppu-muovikassi-olkalaukkukombot, köysipussi on meikäläisen uusi rantaretkikori.

Se syö järjettömän määrän roinaa ja tyhjentämisen jälkeen toimii myös ihanan paksuna retkipeittona rannalla. Kapsäkki kulkee mukana rennosti olan yli heitettynä. Olkapäihin hippipussukka sattuu, jos siinä kantaa liian isoa kuormaa, mutta niitä 25 kilon satseja varten kannattaakin suosiolla ottaa rinkka. 

Hintakaan ei pahemmin kirvellyt. Täällä paikallisessa myymälässä maksoimme siitä parikymppiä. Materiaali tuntuu sen verran kestävältä, että eiköhän tämän turvin mennä taas seuraava vuosikymmen.

EDIT: Kommenteissa kyseltiin pussin sulkemisesta, tässä siitä kuva. Joka kulmaan on ommeltu lenkki, jotka voi yhdistää toisiinsa esim. tuollaisella kiipeilylukolla tai miksei vaikka paksulla narulla.Tunnisteet: