Kiinnostaako islantilainen kirjallisuus? Akateeminen kirjakauppa Turussa pyysi minua myymäläänsä 6. elokuuta keskustelemaan islantilaisest...

Islantilaisesta kirjallisuudesta + arvonnassa lahjakortti kirjakauppaan

1.8.16 Satu Kommentteja: 65

Kiinnostaako islantilainen kirjallisuus? Akateeminen kirjakauppa Turussa pyysi minua myymäläänsä 6. elokuuta keskustelemaan islantilaisesta kirjallisuudesta ja sen roolista paikallisten arjessa. Kirjojen ja Islannin suurena ystävänä lupasin totta kai tulla paikalle.
Islannissa on paljon kirjailijoille omistettuja museoita, tässä satiirikko Þórbergur Þórðarsonin museon edustalla Etelä-Islannissa. 
Islannissa kirjallisuus on kulttuurinmuodoista ehdottomasti tärkein: Islannissa julkaistaan eniten kirjallisuutta asukasta kohden koko maailmassa. Huikeaa! Kirjat merkitsevät islantilaisille paljon, ja sen näkee ihan jokapäiväisessä arjessakin. Kotikaupunkini Reykjavikin kirjakaupat ovat nimittäin ihan joka päivä auki iltakymmeneen ja kirjan kanssa voi tilata superhyvän kupillisen kahvia, sillä kirjakaupan kahvila on aina auki kaupankin ollessa auki. Viime vuosina islantilaista kirjallisuutta on käännetty jonkin verran suomeksikin, mikä on ihana asia!

Tekisi mieli hölistä aiheesta vaikka kuinka paljon lisää, mutta jätän jotain kerrottavaa ensi viikonloppuunkin. Tervetuloa siis "Islanti-visiitille" ensi lauantaina Turun Akateemiseen kirjakauppaan. Juttutuokioni kestää noin 45 minuuttia ja sen jälkeen olen tietysti paikalla signeeraamassa Islantilainen voittaa aina -kirjaa ja annan mielelläni myös kirja- ja matkavinkkejä Islantiin.

Akateemisen ystävälliset myyjät ovat muuten pyynnöstäni koonneet yhteen Islanti-aiheista kirjallisuutta (omien kirjojeni lisäksi myös mm. paikallista sarjakuvaa ja dekkareita) omalle myyntipöydälleen, ja ne ovat tämän viikon ajan 20 prosentin alennuksessa.

Islanti-iltapäivä Akateemisessa kirjakaupassa Turussa (Eerikinkatu 15, kauppakeskus Hansa) lauantaina 6. elokuuta alkaen kello 13.

Akateeminen tarjosi arvottavaksi myös kahta 25 euron lahjakorttia myymälään. Olen vähän itsekäs nyt, sillä penään teiltä kirjavinkkejä. Kerro siis kommenttikentässä tämän kesän suosikkikirjasi ja vähintään yhden virkkeen perustelu, niin osallistut arvontaan. Arvon lahjakortit 6. elokuuta ja toimitan ne voittajille postitse. Ilmoitan voittajat tämän postauksen kommenttikentässä ja blogini Facebook-sivustolla.

Ja nyt tämä läppäri viimein kiinni ja mars kirjan ääreen. Minulla on parhaillaan kesken Astrid Lindgrenin ihana elämänkerta Tämä päivä, yksi elämä. 

Rakastan muuten tuota kirjan nimeä. Tämä päivä, yksi elämä. Se on niin totta! Eilinen meni jo, eikä huominen ole vielä.

65 kommenttia:

 1. Rahan ruhtinaat: http://www.atenakustannus.fi/kirjailijat/kirja/793 Ehkä syväluotaavin analyysi vuoden 2008 rohmahdukseen johtaneesta pankkimaailman kulttuurista.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Suosikkikirjaa tältä kesältä on todella vaikea sanoa, mutta jos nyt nimeän romaanin jota olen lukemassa: Karin Ehrnrooth: Hamburg blues (2015). Ostin sen halvalla Akateemisesta keväällä. Se kertoo nuoren naisen Hampurissa viettämästään ajasta, osaksi omaelämänkerrallinen, osaksi fiktiota. Mukavaa ajankuvaa kaupungista, jossa olen itsekin asunut (ja ollut töissä).

  VastaaPoista
 4. Tänä kesänä Islanti on ollut kesän juttu ja siksi 'Islantilainen voittaa aina' on luettu läpi kahdesti (sekä minä että mieheni) ja paikoitellen aina uudestaan ja uudestaan. Myös Mondo Islannista on kahlattu. Lisäksi monen monta dekkaria olen lukenut ja tulihan sitä Islantilaistakin dekkarikulttuuria sieltä ostettua kotiin. Reissun takia parasta antia on ollut tuo Islantilainen voittaa aina. Reissu oli mahtava elämys ja ratsastusvaellus jää ikuisesti elämään muistoihin. Aivan huikeaa, joten kiitos vinkeistä ja Islanti-kirjoista. Taidan usuttaa systerin sua kuuntelemaan kun en itse pääse 😀.

  VastaaPoista
 5. Jojo Moyes Jos olisit tässä. Koskettava kirja. :)

  VastaaPoista
 6. Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on aivan ihastuttavaa luettavaa. Siinä on sellainen seikkailumeininki että matkakuume ja uteliaisuus vieraista kulttuureista nousee väkisinkin lukiessa!

  Myös kaikki Tove Janssonin kirjat ovat tietenkin täydellistä luettavaa kesäisin ja muulloinkin. Kuvanveistäjän tytär tuli juuri luettua. Tarinoissa on sellaista tarkkanäköistä viisautta sekä etenkin lasten hallitsemaa vaivatonta elämän ihmeiden huomioimista ilman ihmettelyä, mikä on mielestäni kovin tarpeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Laura Lähteenmäen Korkea aika. Voi taivaallisuus, kuinka viiltävän ihana! http://muinainen.fi/wordpress/kirjahelmi-laura-lahteenmaen-korkea-aika/

  VastaaPoista
 8. Kesäkirjani on Tove Janssonin Kesäkirja. Se aukeaa aina vähän eri tavalla riippuen siitä mistä päin tuulee.

  VastaaPoista
 9. Vinha perä, Patrik Borg murtaa laihdutusmyyttejä!
  Tämän kun luki, niin todellakin huomasi mitä kaikkia typeriä sääntöjä on ruokailuun kehitellyt vuosien varrella.
  Ja Patrikilla on hyvät perustelut: ährätään kaiken turhan kanssa tuloksetta, kun voisi keskittyä syömään hyvin ja hyvillä mielin :)

  Vkloppu on aika bookattu, mutta haaveilen että pystyisin tulla kuuntelemaan sinua!! Kiva että oottw järkänny tämmöisen!! Isot peukut!!

  VastaaPoista
 10. Kristina Ohlsson: Nukketalo ja Tuhatkaunot. Mukana arvonnassa tietty :)
  rinne.sari@dnainternet.net

  VastaaPoista
 11. Julie Murphyn Dumplin. Viihdyttävää kesähömppää näin loman kunniaksi! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mulla kesän ykköskirja on ollut Helen Macdonaldin H niin kuin Haukka. Näin kirjailijan keskustelemassa Sirpa Kähkösen kanssa HelsinkiLitissä ja olin hyvin vaikuttunut hänen maanläheisestä olemuksestaan. Kirja oli koskettava, mielenkiintoinen ja viisas. Kuin kupillinen lämmintä Earl Greytä hunajalla ja maidolla.

  VastaaPoista
 13. Suosittelen María Dueñas: Ommelten välinen aika. Ihana kirja, jossa on on romantiikkaa ja jännitystä ja lukemista riittää sopivan pitkään. :)

  T. Sade
  sadevesivari (a) gmail.com

  PS. 'Islantilainen voittaa aina' oli aivan mahtava lukukokemus tänä kesänä! :)

  VastaaPoista
 14. Minun uusin löytöni on Paula Havasten Vihat- sarja ( Tuulen vihat, Maan vihat ja Veden vihat. Sarja jatkuu edelleen ). Kirjat sijoittuvat 1100-luvulle, aikaan jolloin Suomessa uskotiin vanhoihin jumaliin ja kristinusko vasta teki tuloaan. Havaste kertoo hienosti sen ajan tavoista ja uskomuksista.

  VastaaPoista
 15. Mä oon tänä kesänä lukenut Enni Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita -sarjaa. Niissä on sopivasti Suomen historiaa viime vuosituhannen alusta ja sopivasti (voiko näin sanoa?) hömppää.

  VastaaPoista
 16. Itse luen harvemmin tuoreita kirjoja, joten vastikään ilmestyneistä en osaa mitään suositella. Viimeisimpänä luin Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe, ja olen suositellut kirjaa ahkerasti sen jälkeen kaikille ystävilleni. Tällä hetkellä meneillään on Pauliina Rauhalan upean koskettava Taivaslaulu.

  Marja
  makato (a) utu.fi

  VastaaPoista
 17. Eppu Nuotion ja ja Pirkko Soinisen Nainen parvekkeella. Aivan älyttömän hyvin kirjoitettu ja otteessaan pitävä tarina. Tämän hotkaisi vauhdilla ja vaikka tätä tituleerataan rikosromaanina niin tämä piti kyllä sisällään useaa eri tyylilajia. Toivon mukaan tältä kirjailijakaksikolta ilmestyy joskus jotain lisää. Sitä ennen tekisi mieli hutaista tämä uudestaan vaikka tietääkin mitä kirjassa tapahtui.

  kukkavarvas@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Atwoodin 'Nimeltään Grace" on kipristävän kaunis ja hyytävä. Islantilaisista suosittelen ehdottomasti Laxnesin 'Salka Valkaa'. Arvontaan: uni.ojuva (a) gmail.com

  VastaaPoista
 19. Tänä kesänä lukemistani kirjoista parhaiten on jäänyt mieleen kaksi keskenään hyvin erilaista kirjaa. Kumpikaan ei järin uusia, mutta jäivät mieleen makusteltaviksi pitkäksi aikaa. Ensimmäinen oli Jari Tervon Layla, joka kaikessa rujoudessaan herätti kysymyksiä ajankohtaisista asioista (pakolaiskriisi, ihmiskauppa jne) ja ihmisyydestä ylipäänsä. Toisena Aino Räsäsen Helena-sarja (ja erityisesti sarjan ensimmäinen kirja Soita minulle Helena), joka on kirjoitettu 50-luvulla. Kaikessa hupaisan naiiviudessaan kirja on samaan aikaan niin herkkä ja sisältää viiltäviä ihmiskuvauksia, että suosittelen, ihan vain kulttuuri- ja aikamatkana Suomen viime vuosisadan alun maaseudulle.

  Mukana arvonnassa siis, nimim. iituska

  VastaaPoista
 20. Oma suosikkini tänä kesänä on ollut Howard Hughesin jännittävä Siilo-trilogia. Scifi-dystopiassa ihmiset asuvat jättimäisessä siilossa maan alla yläpuolisen maailman saastuttua elinkelvottomaksi. Siilo kerroksineen on kuin yhteiskunta pienoismallina, ihmiset arkisia ongelmineen. Nyt on menossa viimeinen kirja puolivälissä ja harmittaa jo sarjan päättyminen. Onneksi näistä on tekeillä elokuva.

  anni-mari.sarin@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Aikuisten kirjoista monikin, mutta sanon Piilomaan Pikkuaasi! :-) Lempikirjani lapsena. Tätä on ihana lukea ääneen omalle lapselle ♡
  Nimim. T4AE32

  VastaaPoista
 22. Kankimäen kirja tuolla edellä jo mainittiinkin, se pelasti viime kesän yhden helteisen lomaviikon kun juuri muuta ei kyennyt tekemään kuin lukemaan. Nyt sain käsiini Minna Eväsojan kirjan Melkein geisha, sekin vie mennessään. Kertoo uskomattoman mielenkiintoisia välähdyksia japanilaisesta kulttuurista.
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Japanissa keväällä ja minulla oli matkalukemisena nämä molemmat kirjat. Ihania!
   Tarja

   Poista
 23. S. J. Watsonin Kun suljen silmäni. Luin sen yhdessä päivässä kun en malttanut laskea sitä käsistäni :D jokako at utu piste fi

  VastaaPoista
 24. Finlandia palkittu Jää, on lukemisen arvoinen kirja.
  http://yle.fi/uutiset/finlandia-palkinto_ulla-lena_lundbergin_teokselle_jaa/6402130

  Mukavan kevyttä luettavaa on olleet Enni Mustosen Syrjästä katsojan tarinat, kirjoissa tulee luettua Suomen historiasta samalla.
  Islanninreissulta ostin Jar city dekkarin, jonka on kirjoittanut Arnaldur Indriðason. Oli ensimmäinen islantilaisen kirjoittama kirja, ja tykkäsin kyllä lukea. Täytynee tutustua kirjailijan muuhun tuotantoon.

  VastaaPoista
 25. Minna Eväsoja: Melkein geisha. Hurmaava ja hullu Japani. Omien kokemusten ja havaintojen kautta kirjoitettu kiinnostava kuvaus japanilaisesta kulttuurista.

  Hiljaana

  VastaaPoista
 26. Tän kesän suosikkikirjana on ollut Yuval Noah Hararin Sapiens- Ihmisen lyhyt historia. Vaikka ikää minulla oli lukiessa 16-vuotta, pysyi mielenkiinto kirjassa koko aika. Kirjottaja kirjottaa älyttömän hauskalla ja humoristisella tavalla ja kirja saa ajattelemaan koko olemassaoloa uudelleen. Saa myös ajattelemaan millaiseksi maailman meno on mennyt, ja kuinka minusta on tullut juuri tälläinen. Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 27. Kun sinulla on muutama tunti itsellesi, vaikka osissa, lue Salla Simukan Punainen kuin veri. Kepeää kesädekkarilukemista, jonka imaisee hetkessä, ja se on ryyditetty hieman tummilla aiheilla. Passeli välipala tuhdimpien kirjojen väliin.

  VastaaPoista
 28. Luin alkukesästä Sirpa Kähkösen kirjan Graniittimies. Ilta meni pitkäksi, kun en malttanut lopettaa. Jos Pietari ja sen historia, tai toisaalta suomalaiset kommunistit Neuvostoliitossa, kiinnostaa, niin täydellinen valinta. Muutenkin pelottavan vahva tarina. lakamy@utu.fi

  VastaaPoista
 29. Jari Tervo: Pyrstötähti (hervoton äänikirja, lukijana Aku Hirviniemi), Enni Mustonen: Ruokarouva ja Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys, jatko-osa Lopotti on vuorossa seuraavaksi. Olen viimeistään tänä kesänä siirtynyt e-kirjoihin, joita nuo kaikki ovat olleetkin. Ihan ensimmäinen iPadiini hankkimani e-kirja oli Islantilainen voittaa aina.

  VastaaPoista
 30. Christiet toimii aina, kesä tai talvi.. Viimeisenä olen lukenut toisen Zafónini: Enkelipeli. Itkin ehkä vielä enemmän kuin Tuulen varjolle; mutta sillai hyvällä tavalla. Yöunet kutistui, kun noita on vaan mahdoton laskea käsistään!

  Ja sitten voi perse -osuus kommentissani.. Pitääkö nää postaukset nyt sit jatkossa avata yksitellen? Mä _vihaan_ sitä. Ylimääräistä kikkailua, joka ärsyttää varsinkin mobiilissa. Haluan vain lukea..
  Ja äh, toi robottikin vielä käytössä :(

  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan näihin upeisiin kirjaideoihin myöhemmin (kiitos!!), mutta nopeasti tästä postauksen avaamisesta. Tässä mobiilissa on vielä joku bugi ja siksi etusivulla ei heti näy koko juttu, vaikka pitäisi (koska mäkin vihaan sitä "klikkaa juttu auki" -toimintoa, siksi en halunnut sitä omaan blogiini). Desktopissa se on oikein, eli ei vaadi klikkaamista. Tätä mobiiliversiota vielä vähän säädetään. Toivottavasti se ei vie pitkään.

   Poista
  2. Jes ihanaa! Sietää heti paremmin kun tietää, että muutosta tulossa :D
   -tintti

   Poista
 31. Näissä blogiteksteissä ei enää näy päivämäärää ollenkaan, ainoastaan kellonaika. Onko se tarkoituksella?

  Ja tintin kommenttiin viitaten, mulla kyllä tulee puhelimella luettaessa edelleen normaalisti linkki aiempaan postaukseen mutta tarkoitit varmaan sitä ettei enää näy koko postaus kerralla? Se on kyllä vähän ärsyttävää.

  Mutta ettei menisi ihan negistelyksi, kivaa kesänjatkoa Suomessa :) mikäli olisin Turun suunnalla tai olisi auto käytettävissä, tulisin varmasti kuuntelemaan sua!

  - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe helkkari, kyllä pitäisi päivämäärä olla. Hyvä kun huomasit, mä pyydän tukea korjaamaan.

   Poista
 32. Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita. Mukavan kevyttä lukemista historiallisessa viitekehyksessä. "aivot narikkaan" hyvällä tavalla.
  Marjaana.heinonen@gmail.com

  VastaaPoista
 33. ei kyllä nyt oikeasti muistu mieleen tämän kesän sellaisia "hyviä" kirjoja mitä on tullut luettua, mutta nyt on kesken mielikuvituspoikaystävä-niminen kirja, joka on kyllä ihan hupaisa sinänsä muttei kyllä lempikirjaksi yllä..
  amelievendela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 34. The last act of love- Cathy Rentzenbrink. En tiiä onko suomennettu mutta löysin ite lontoon lentokentältä pokkarina alle kympillä. Tosi koskettava tosi tarina siitä miten perhe selviytyy kun toinen lapsista vammautuu ja on vegaanisessa tilassa 8 vuoden ajan ennen kuin perhe päättää lopettaa letkuruokinnan. Ei mitenkään kevyttä luettavaa mutta oli kyllä todella hyvä!

  VastaaPoista
 35. Gillian Flynnin teräviä esineitä. Erittäin hyvä kirja, raju, ei tosiaan mitään pehmeää luettavaa, mutta todella hyvin ja koukuttavasti kirjoitettu.

  VastaaPoista
 36. Yksi lemppareista on Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät. Se tuli luettua jo viime vuonna, mutta jäi mieleen.

  Toinen helmi on Frank Shätzingin Swarm.

  Nämä on harvoja kirjoja, jotka olen ajatellut lukea uudestaankin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinpa perustella, miksi tykkään näistä kirjoista :)

   Valtosen kirja on ensimmäinen Finlandia-voittaja, jonka olen lukenut loppuun asti ja oikeastaan sen myötä vasta hiffasin, että Finlandiassahan on oikeasti minullekin mielenkiintoisia kirjoja. Aiemmin pidin niitä jotenkin liian taiteellisina tai raskaina ja paria yritinkin joskus lukea, mutta jäivät tosiaan kesken (mikä on minulle harvinaista!). Kiitokset siis vaan Jussille mahtavasta kirjasta !

   Swarm puolestaan menee scifi -puolelle, mutta on mielenkiintoinen jännäri, missä 'luonto kostaa' ihmiskunnalle. En kerro enempää, mutta ei ole ihan niin pliisua, kuin miltä ehkä kuulostaa ;)

   Poista
 37. Saariston lapsissa onkin luku,jossa isä Melkersson lausuu tuon " yksi päivä on kokonainen elämä". Saariston lapset onkin yksi ikisuosikkejani ja kesäkirjani.

  Mun kesän suosikki oli myös sun kirjasi, teinillekin luin siitä ääneen pitkiä pätkiä.
  Mutta tuskin haluat sitä lukea, joten sanonpa nyt sitten toisen mielenkiintoisen, Ayaan Hirsi Alin Pakomatkalla. Kertomus kuinka hänestä kasvoi nainen, joka on äänestetty yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä.

  VastaaPoista
 38. Joku jo yllä mainitsi Sapiens - Ihmisen lyhyt historia. Se on nyt yöpöydällä ja on todella mielenkiintoisesti ja vetävästi kirjoitettu tietokirja. Kotimaisista tietokirjoista viimeaikainen suosikkini on Helena Telkänrannan Millaista on olla eläin? Se avaa todella mielenkiintoisesti tuoreita tutkimustuloksia eläinten ajattelusta, oppimisesta ja tunteista.

  VastaaPoista
 39. Tove Janssonin Sommarbok. Sen luen kerran kesässä, muuten ei tule kesää. Jos pitää olla uutuus, niin Keplerin Stalker oli tän kesän kauhupläjäys, onneksi asun toisessa kerroksessa.

  HannaHHoo

  VastaaPoista
 40. Knausgårdin Taisteluni 6 on ehdoton suosikki!

  VastaaPoista
 41. Mun lemppari kirja ikinä on Oli ennen Onnimanni (Marjatta Kurenniemi) ja olin ihan pähkinöinä kun meidän 4-v halus sen iltasatukirjaksi mukaan Amerikan matkalle.

  Mun oma tän kesän lukemisto menee tuhma-osastolle, oon nimittäin lukenut Fifty Shades of Grey-sarjan (E.L. James). Löysin sen ekan osan samaisella matkalla anopin autotallista ja eihän sitä kesken voinut jättää ja piti sitten kirjastosta hakee loput osat.

  VastaaPoista
 42. Mun kommentin pääsisältö liittyy vielä siihen Terveystalo-postaukseen. En vaan lomakiireiltäni ehtinyt aiemmin..

  Soitin ko.yritykseen hätäpäissäni loman alkuvaiheessa, kun olin huolimattomuuttani vienyt tuubitetun lapseni uimahalliin sukeltelemaan. Tiesin, että niin ei kuulu tehdä, mutta en tiennyt tekoni vakavuutta. Soitin siis Terveystaloon, jossa lapseni korviin oli tuubit laitettu. Luonnollisesti toimenpiteen tehnyt lääkäri oli kesälomalla. Mutta halusin vaan tietää (ja tätä yritin puhelimeen vastanneelle myös korostaa) onko kyseessä akuutti hoidon tarve ja pikakeikka lääkäriin, vai riittääkö tilanteen seuraaminen kotona . Toivoin siis vaan keskustelua jonkun lääkärin kanssa, että tietäisin, mitä tehdä. Tämä oli kuitenkin liikaa vaadittu. Minulla ei ollut oikeutta soittaa tai saada soittopyyntöä annettua kenellekään korvalääkärille, joka ei lastani ollut hoitanut. Sen sijaan olisin voinut soittaa heidän palvelunumeroon, jossa vastaa sairaanhoitaja ja hän olisi sitten tarvittaessa konsultoinut lääkäriä. Tämä palvelu maksoi 20€. Ihan kuin se lääkäri, joka muutama kk aiemmin oli lastani hoitanut tietäisi tilanteen paremmin kuin joku toinen.. Olin jo vähän hädisäni tai ihmeissäni. Pitääkö oikeasti hypätä toisen paikkakunnan yksityiselle, vaan saadakseen tiedon, onko akuutti vai ei. Lopulta soitin kilpailijalle, Mehiläiseen, olimme olleet asiakkaana sielläkin, mutta siellä pystyi lääkäri, joka tytärtäni ei ollut hoitanut, vastaamaan esittämääni kysymykseen; älä huoli, ei ole vakavaa.
  Kirjasuositus voisi olla Maaret Kallio; Lujasti lempeä
  LauraK

  VastaaPoista
 43. Haluan mainita kaksi kirjaa tältä kesältä. Ensimmäinen on Viveca Stenin Sandham-sarjan Pinnan alla. Eka kirja, jonka sarjasta luin (on tosin sarjan 3). Todella mukaansa tempaava ja sopivan jännä pelkurille.

  Toinen kirja, jonka luin oli Rauli Virtasen matkakirja. Huikeita tarinoita ympäri maailman. Lisäsi paljon tietämystäni legendaarisesta toimittajasta. Terv, Tiina M

  VastaaPoista
 44. Tämän kesän (tähän mennessä) upein lukukokemus on ollut Alice Munron "Liian paljon onnea"-novellikokoelma. Niissä novelleissa ei ole ollut mitään turhaa. Synkkiä, koskettavia, hätkähdyttäviä ja viisaita novelleja paksu kokoelma täynnä. Tyyli on vähän samanlainen kuin Margaret Atwoodilla ja Anne Tylerillä, mutta kuitenkin ihan omanlaisensa. Muutamalla tarkalla vedolla on hahmoteltu kokonaisia kohtaloita, eikä niitä sieltä hilpeimmästä päästä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Munroon! Ei mitään "kivoja" novelleja, mutta viisaita ja tarkkanäköisiä.

  VastaaPoista
 45. Tänä kesänä luetuista eniten on kolahtanut Tommi Kinnusen Lopotti, vaikka mielestäni esikoisteos Neljäntienristeys oli vieläkin parempi. -LauraT

  VastaaPoista
 46. Minä oon lukenu koko kesän yhtä ainoaa kirjaa koulukirjojen lisäksi. Kuulostaa siltä etten tykkää lukea, mutta asia on aivan päinvastoin. Kyseinen kirja on Janne Jääskeläisen Yritä edes. Kirja kertoo yrittämisen perusjutuista mielenkiintoisella tavalla ja antaa näkökulmia (työ)elämään ylipäätään.

  VastaaPoista
 47. Marie Kondon Konamri! Niin paljon motivaatiota tavararoinan läpikäyntiin ja vinkkejä sitä kautta seesteisempään sielun elämään, tykkään!

  VastaaPoista
 48. Tämän kesän kirjavinkkinä olkoon Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär, joka inspiroi kauniin leikkisällä ja lapsekkaan taiteellisella kielellä ollen kuitenkin aikuisille suunnattu kirja. Saaristo-, kieli- ja luovan elämän inspiraatiota!
  riunmapi @ student.jyu.fi

  VastaaPoista
 49. Olen kesän aikana ahmaissut arviolta viitisenkymmentä kirjaa. Hitaamminkin olisi voinut lukea, jotta enemmän olisi jäänyt mieleen mutta Jean-Paul Didierlaurentin Lukija aamujunassa oli valloittava. Samaan aikaan brutaali ja sofistikoitunut. "Assan vessan kassoja" ei tosiaankaan kannata yhtään aliarvostaa.
  PS. Astrid Lindgrenin elämäkerta oli myös huippu.

  VastaaPoista
 50. Amy Tan kirjallaan Ihmeiden laakso hurmasi minut täysin. Olen kiinnostunut Kiinan historiasta ja tämä kirja kolahti kovaa. Koskettavan aiheensa lisäksi kirja tarjosi matkan Kiinan historiaan 1900 luvun alkupuolella ja romaaneja kammoksuva miehenikin sai luettua tämän kirjan alusta loppuun!

  VastaaPoista
 51. Paulo Coelhon Alkemisti on kaikkien aikojen suosikkini. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Suosikkikirjani tälle kesälle on Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, jonka sain viimein luettavakseni. Kirjan teksti soljuu ihan uskomattomalla flowlla ja juonta ei ilkeinkään voisi sanoa ennalta-arvattavaksi. Loistava teos!

  Oksa-@hotmail.com

  VastaaPoista
 53. Jonas Gardellin sarja Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Ajatuksia herättävää ja surullista luettavaa siitä, miten homoseksuaalisuutta käsiteltiin ja miten heitä kohdeltiin muutama vuosikymmen sitten.

  maws_@hotmail.fi

  VastaaPoista
 54. Kaikkein tuorein kolahdukseni on ihan tuore kirjanakin, turkulaisen Kirsi Alanivan Villa Vietin linnut. Ihan huikean monitasoista kerrontaa, rajuja ihmiskohtaloita monessa sukupolvessa ja Ruissalon villat!

  VastaaPoista
 55. Suosituksestasi varasin Ina Westmanin Syliin kirjastosta ja olihan se kesän pysähdyttävin kirja joka piti lukea yhdeltä istumalta. Nostatti ajatuksia niin äitiydestä, parisuhteesta kuin elämästä ylipäätään.

  VastaaPoista
 56. Lempi, uusi esikoisteos on aika hyvä. Kirjailijan nimeä en muista.
  veronica.laitinen@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 57. Johanna Ervast - Jäähyväiset Einolle. Todella koskettava ja elämänmakuinen. Mukaan jos ehtii. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Cecilia Samartinin 'Peregrino' -trilogia on kauniisti ja mukaansatempavasti kirjoitettu ... Ihana kesäkirjasarja! ;o)

  VastaaPoista
 59. Kiitos kaikille viesteistä - tästähän sai paljon hyvää sisältöä luettavat-listalle.
  Akateemisen 25 euron lahjakortit voittivat Anonyymi 8/05/2016 7:06 ip. ja nimimerkki unni. Onnittelut! Laitoin teille sähköpostia.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?