Nytpä muutamia havaintoja mediasta nimeltä Salamatkustaja. Tärkeimmät ensiksi: kai huomasitte jo uuden bannerin? Se on ihana, ja se on vast...

Blogin ulkoasu muuttuu

10.7.16 Satu Kommentteja: 56

Nytpä muutamia havaintoja mediasta nimeltä Salamatkustaja. Tärkeimmät ensiksi: kai huomasitte jo uuden bannerin? Se on ihana, ja se on vasta alkusoittoa! Tässä kesän jälkeen on luvassa pari isompaa muutosta blogin ulkoasuun.
Blogini visuaalinen ilme on jumahtanut vuoteen 2010. Tai ei, nyt kyllä liioittelen. Visuaalista ilmettä ei nimittäin ole ollut. Ja nyt nuo erikokoiset elementit ovat alkaneet sattua jo omiinkin silmiini, halusin muutosta ja lähdin testailemaan eri vaihtoehtoja. Haluan että tätä blogia on helppo ja miellyttävä lukea ja että ulkoasu ja käytettävyys tekevät myös minut iloiseksi.

Blogger on ja pysyy edelleen eikä blogin osoitekaan vaihdu, mutta tilasin uuden, selkeämmän teeman, jonka pitäisi tulla liveksi tässä heinäkuun aikana. Ennen sitä yritän saada avainsanat, somekanavat ja fontit jonkinlaiseen ruotuun, että tältä sivustolta löytäisi paremmin hakemansa. Kommentointimahdollisuus säilyy samana, samoin Facebook- ja Instakanavat. Etusivulle ei tule "lue lisää" -toimintoa, koska en itse lukijana tykkää klikkailla niitä.

Mitäpä muuta? No kerrohan sinä virtuaalinen kaverini, joka käyt viettämässä täällä aikaasi, vaihtaamassa mielipiteitä ja kuulumisia, lukemassa Islanti-juttuja tai mutuilevaa jalkapalloanalyysiäni. Tuleeko sinulle mieleen jotain, joka tekisi tämän blogin lukemisesta miellyttävämpää tai helpomaa? Tökkiikö joku? Onko kommentointi helppoa, näyttääkö blogi mobiilissa tarpeeksi hyvältä vai onko lukeminen vaikeaa ja kuvat hitaasti latautuvaa sorttia?  Kaikkia Tärkeitä ja Korjausta Vaativia Asioita ei täältä kirjoittajan näkökulmasta välttämättä tule ajatteleeksi. Kerro siis ihmeessä pois kehitystoiveesi, olisi mahtavaa tietää! Parempi nimittäin tehdä kaikki korjaukset samalla kertaa.

PS. Bannerin suunnitteli luottograafikkoni Satu. Kun tarvitsen mitä tahansa kuvaa tai visuaalista tapaa kertoa joku asia, meilaan aina ensimmäisenä Kontisen kaimalle. Hän on suunnitellut visuaalisen ilmeen melkein kaikkiin kirjoihini, tehnyt blogini aikaisemman bännerin ja on henkilö niiden lastenkirjojen takana, joita meidän kotitaloudessa mieluiten luetaan. Tähän uuteen blogitunnukseen olen pirun tyytyväinen. Sehän näyttää ihan mun elämältä: vähän on langat välillä sekaisin, mutta valmista tulee aina lopulta.

56 kommenttia:

 1. Hei.

  Kiitos blogistasi :). Olisi mukavaa jos lisäisit blogiin mahdollisuuden tilata uusimmat tekstit sähköpostiin. Itse käytän tietokonetta ruudunlukuohjelmalla ja välillä on vaikea avata sivuja joissa on kuva ja videosisältöä paljon. Sähköpostilla blogien seuraaminen on hieman helpompaa.
  En sitten tiedä miten vaikeaa tuo sähköposti seuraus mahdollisuus olisi laittaa blogiin. Osassa blogeja se kuitenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos tästä, katson josko tälle voisi tehdä jotain :)

   Poista
 2. Ihana tuo uusi alkukuva!

  Itseäni häiritsee, kun kännykällä rupeaa lukemaan ihmisten kommentteja, niin se heittää aina kommenttilistan loppuun. Sit saa kelata alkuun itse ja vasta sit pääsee lukemaan. Onko sit puhelimessa vika, sitä en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on häirinnyt ihan sama! Se lienee bloggerin ominaisuus koska muillakin saman alustan blogeilla heittää sinne loppuun. Itse olen alkanut menemään teksteihin otsikkoa klikkaamalla niin aukeaa postauksen oma sivu (aina ei kyl muista).

   Poista
  2. Mulla taas ei heitä loppuun kun luen puhelimella. :)

   Poista
  3. Mä kokeilin omalla luurilla ja mullakaan se ei heitä alas; vaan kommenttilistan alkuun. Mulla on iPhone - onkohan luurimallilla merkitystä? Hmm.

   Poista
  4. Minullakin iPhone ja heittää kommenttien loppuun. Minusta se on kuitenkin parempi kuin se, että heittää koko blogitekstin alkuun, kuten monessa blogissa käy. Olen siis ollut tähän tyytyväinen, joskin kommenttien alku olisi paras vaihtoehto :-)

   Satu T

   Poista
 3. Minua häiritsee se, kun haluaisi käydä katsomassa jotain aiempaa postausta ja koetat selata alaspäin valikkoon, Suomen Blogimedia boksi lataa niin hitaasti, että yhtäkkiä se pomppaa eteen kesken selauksen ja heittää sivua alemmas. Usein käynyy jopa niin, että olen juuri klikkaamassa jotain aiempaa postausta kun blogimedia pomppaakin tielle, ja klikkaankin sitä. En tiedä voiko asialle tehdä mitään, mutta joka tapauksessa se lataa muuta sivua hitaammin ainakin omalla koneellani.

  Kiitos paljon blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat tuota yläreunan mainosboksia niin sama vika täälläkin, laitteesta riippumatta. Mutta ne mainokset kun tulee Googlen (?) kautta niin ne latautuu hitaammin kuin palvelimen oma sisältö.

   Poista
  2. Jep, mulla sama ongelma kun luen muiden blogeja, mainokset latautuu hitaammin. Tälle mä en ikävä kyllä pysty tekemään mitään. Sorry! : / Koitetaan kestää...

   Poista
 4. Käytän rss-lukijaa (Netvibes) päivitysten seuraamiseen ja siellä teksti nimenomaan katkeaa kesken ja on loikattava blogiin saadakseen loput. Tämä on kiinni blogin asetuksista, sillä jotkut päivitykset tulevat kokonaisina, jotkut ei. Yleensä jätän lukematta, jos en saa koko tekstiä kerralla.

  Eli riippuu siitä kuinka bloggaaja itse (tai isäntäalusta?) on säätänyt. Koitapa katsoa, löydätkö kohdan mistä voisi antaa lukijaan koko tekstin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täälläkin, käytössä feedly. Tuntuu liittyvän Suomen Blogimediaan, koska ongelmaa on vain siihen kuuluvissa blogeissa. Ymmärrän syynkin, koska rss-lukijaa käyttäessä jää mainokset näkemättä ellei avaa sivua selaimeen, mutta käytännössä jätän sitten kokonaan lukematta ne jutut, jotka ei sen parin lauseen perusteella kiinnosta huomattavan paljon. Ja niihin huippukiinnostaviin kommentoin yleensä jotain tai haluan ainakin nähdä muiden kommentit, joten avaisin ne selaimeen joka tapauksessa. Tämällä strategialla ei siis voita mitään ainakaan mun kohdalla, vaan lähinnä häviää.

   Poista
  2. Heippis! Jepulis, juuri tästä Idriksen mainitsemasta on kyse. Otin aikanaan selvää esim. Feedlyn käyttöönottamisesta ja se olisi ollut kyllä mahdollista pienen säätämisen jälkeen (mä en itse osaa, eli olisin maksanut teknisestä työstä ammattilaiselle), mutta lopputuloksena olisi ollut se, että rss-lukijan kautta lukevat eivät käy sivustolla - mikä näin puoliksi blogiaan työnä tekevälle tarkoittaa sitä, että ei tule mainospennosia. Summan X maksaminen siitä, että saan sivustolle vähemmän mitattavia kävijöitä (eli siis vähemmän palkka tästä työstä), ei ole järkevää.

   Tottakai ihan ok jos tämä blogi olisi minulle pelkästään harrastus, mutta sillon se tarkoittaisi, että ehtisin päivittää blogia korkeintaan kerran tai kaksi kuussa.

   Oon miettinyt paljon näidä feedlyjä ja muita lukija-asioita, että miten kannattaisi edetä. Koska blogin kirjoittamisesta ei saa mitään juttuperusteista "liksaa" mistään vaan kaikki blogitulot ovat sidoksissa kävijämääriin, on pakko mennä sen ehdoilla.

   Oon tosi harmissani, jos tämä hankaloittaa kovasti blogin lukemista. Pakollinen kompromissi mukavuuden ja helppokäyttöisyyden ja toisaalta ansaintatavan välillä.

   PS. Bloglovinin kautta lukeminen onnistuu.

   Poista
  3. Minä luen Bloglovinin kautta, ja täytyy kyllä sanoa että seiläkin se katkeaa mobiiliversiossa. Koneellahan se ohjaa blogiin, mutta mobiilissa se kyllä katkeaa, eikä näytä kuvia. Ennen kyllä näin koko jutun, olisikohan muuttunut tammi/helmikuussa? Sen jälkeen en ole enään ihan ajan tasalla, vaan kerran kuussa käyn lukemassa kaikki kirjoitukset koneelta kertaheitolla.

   Ymmärrän kyllä syyn.

   Poista
  4. Moikka! No voi perse että se Bloglovin ei toimi kunnolla, sen pitäisi kyllä. Minäpä selvittelen :-)

   Poista
  5. Tämä "vika" on uudella sivulla korjattu, mutta muille suomen blogimediassa bloggaaville vinkiksi: Mua häiritsi tämä sama varsinkin ennen kun mobiilisivulla ei ollut mitään helppoa linkkiä "vanhempiin teksteihin", eli jos luit feedlyllä tekstin alun ja menit mobiilisivulle lukemaan sen loppuun niin muihin lukemattomiin teksteihin ei päässyt mitenkään siirtymään suoraan vaan piti mennä takaisin feedlyyn ja sitten taas sivulle. 3-5 näpäytystä ja puolikasta sivun latausta per blogiteksti, ihan pirun rassaavaa. Eli kiitos tuosta linkistä joka nyt tulee mobiilisivulla aika pian leipätekstin jälkeen :)

   Poista
 5. Sama juttu rss-lukijaa käyttäessä (feedly). Näkyy vain alkutekstit ja on tultava blogiin lukemaan juttu. En aina jaksa klikkailla blogiin asti, jos ekat kolme riviä eivät puhuttele, koska sit nuo mainokset heittelevät tekstiä jonkun aikaa. First word problems siis. Jos tätä pystyy säätämään niin olisin kiitollinen muutoksesta. Koko teksti kerralla kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus tähän yllä... Ja pahoittelen feedlyn puutetta.

   Eli siis nyt pitää panostaa ihan hulluna kolmeen ekaan lauseeseen ;-)

   Poista
 6. Itseäni näin mobiilin kautta lukevana hieman häiritsee bannerin alla olevien sivujen asemointi. Minulle ne näkyvät aina alekkain, jolloin pitää odottaa että kaikki on latautuneen ennenkuin edes kannattaa yrittää alkaa lukemaan blogia. Ehkä sille pystyy tekemään jotain, ehkä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, niin samaa mieltä! Ja joo toi tulee muuttumaan! Tuo ongelma taitaa olla osa tätä aataminaikaista templatea joka mulla on käytössä.

   Poista
 7. Ihana blogi sulla! Kiitos siitä! Vaikka kaikki aiheet ei aina tietenkään kiinnosta, niin tykkään kuitenkin sun rennosta asenteesta ja tuntuu että kirjoitat asioista rehellisesti. Mua häiritsee blogit, joissa kaikki vaikuttaa aina täydelliseltä.

  Luen aina puhelimella tätä ja mua on häirinnyt, etten voi etsiä kätevästi avainsanojen tai historian kautta vanhoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna!
   Samoin, muakin on häirinnyt se. Mä haluan sen arkiston ja avainsanapilven yksinkertaisesti näkyviin ja myös mobiiliin.

   Poista
  2. Joo haku, arkisto ja avainsanat näkyviin! Ja Project Maman Katjalle pitää antaa sama vinkki ;)

   Poista
 8. Tää blogi on ihan mielettömän kiva ja oon innoissani siitä, että se kehittyy ja menee eteenpäin! Pelkäsin, että bloginpito karsiutuu pois, koska siellä päässä on niin paljon kaikkea tekemistä ja lankoja käsissä. Ei siis onneksi vielä jee!

  Luen itse blogiasi lähinnä mobiililaitteella (puhelimella) ja luettavuus ja toimiminen on tähänkin asti ollut ihan ok. Mitä ylempiin "lataa hitaasti"-kommentteihin tulee, niin taitaa vika olla nettiyhteydessä, eikä blogialustassa. Tykkäisin kuitenkin niin kuin Sannakin ylhäällä sanoi, että vanhoja tekstejä pääsisi etsimään arkiston tai avainsanalistan avulla.

  Tykkään tosi paljon tekstiasusta, selkeydestä ja väljyydestä ja blogia on nytkin miellyttävä lukea. Saisiko gadgetteja (tietokoneella näkyvät tekstin molemmin puolin) näkymään myös mobiiliversioon esim tekstin alapuolelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo yritän saada tuonkin asian kuntoon nyt kun uusi teema päivittyy - mikä on toivottavasti mahdollisimman pian. Musta ois kivaa saada nuo kaikki samat lisäosat, siis arkistot, avainsanat, suosituimmat postaukset jne. näkyviin myös mobiiliin.

   Poista
 9. Uusi banneri nayttaa tosi kivalta!

  Mua hairitsee yksi juttu.. Luen Bloglovinin kautta ja uuden postauksen esikatselukuva nayttaa aina tosi huonolaatuiselta. (tassa esimerkki tahan postaukseen http://i.imgur.com/mZB6SJE.png?1)
  Lahiomutsin blogilla on sama ongelma bloglovinissa, muilla en oo tata huomannut.

  Aika pieni ongelma, mutta aattelin etta nyt jos koskaan taytyy mainita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli muuten erittäin hyvä huomio. Kävin vinkistäsi katsomassa, ja ainakin Lähiksellä ja Project Mamalla (muita tuntemiani Bloggerin käyttäjiä) sama ongelma. Pistän kyselyä että mistä johtuu ja voisko sille tehdä jotain :)

   Poista
 10. Uusi banneri näyttää hyvältä, vaikka hauska oli vanhakin.
  Usein jää kommentoimatta, koska vahvistushommat ei toimi mobiilista. Joten olisi mukavaa saada kommentointi helpommaksi.
  Ensimmäisenä vastaantulevat blogimedian mainokset ärsyttää myös... se tuskin niitten tarkoitus on... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi ettei se vahvistushomma toimi kännykällä. Mulla oli se hetken aikaa poissa päältä mutta sitten tuli ihan älytön määrä roskapostia. Voisin koittaa muuttaa sen hetkeksi taas ja katsoa, pysyisikö tilanne hallinnassa.

   Poista
  2. Juuri äsken kommentoin kännykällä ja hyvin toimi, vahvistuskin.

   Satu T

   Poista
  3. Mulla on selain (Chrome) koko ajan kirjautuneena mun googletiliin niin näissä bloggerin blogeissa ei tarvii vahvistaa, sen kun kirjottaa vaan. Tietty silloin kirjoittaa omalla nimellä ja naamalla, mut mun mielestä se pitäis muutenki olla pakollista kaikilla foorumeilla.

   Poista
  4. Omalla nimellä (ja naamalla) kommentoinnista oon erimieltä. Mulle ois ihan fine, että bloggari saa mun tiedot (joo onhan ip:t..), mutta en halua kaikkia höpötyksiäni yhdistettävän minuun kenen tahansa taholta. Monilla voi olla myös esim. ammatillisia kytköksiä, jotka saattaisivat vähentää kommentointihalua anonymiteetin menetyksen myötä. Ei niin, etteikö seisoisi sanojensa takana, mutta pienistä, mahdollisesti humoristisistakin kommenteista voivat vääräleuat helposti vääntää soopaa..

   Poista
 11. Pystyykö sulla mistään selaamaan vanhoja tekstejä, vai olenko vain sokea kun en löydä niitä? Joskus olisi hauska lukea vanhojakin juttuja selaamatta aina jotain "vanhempi viesti"-linkkiä postaus kerrallaan. Siis että jos haluaisin vaikka lukea juttuja ajalta, jolloin esikoisesi oli vaikka vauva. Tai kolmevuotias. Että voisin klikata suoraan kesäkuuhun 2012. Vai onko sellainen mahdollisuus jo jossain? Siitä ominaisuudesta tykkään blogeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toi arkisto tuossa oikealla - mutta se ei näy mobiilissa. Perse. Tähän tulee korjaus, eli kohta pitäisi päästä kätsymmin selaamaan vanhaa juttuhistoriaa myös kännykällä.

   Poista
 12. Tämä on tietenkin taas paras aika sanoa, mutta aivan RAKASTIN vanhaa banneriasi. Joka ikinen kerta, kun tulin blogiin ihailin sen oivaltavuutta ja värimaailmaa. Sitä tulee siis ikävä. :)

  Ainut negatiivinen asia, minkä olen huomannut on, että puhelimella kommentointi on aivan mahdotonta. Kun pitää todistaa, ettei ole robotti valitsemalla esim. kaikki lava-autoja sisältävät kuvat, en ensinnäkään usein kuvista hahmota missä kuvissa niitä pyydettyjä asioita on ja oikeiden kuvien valitseminen on niin vaikeaa, että useampi kommentti on jäänyt varmistuksen takia lähettämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no niinpä. Mutta siis joo, oon sun kanssa täsmälleen samaa mieltä. Mäkin diggasin siitä tosi paljon. Siinä oli ihana kuva ja juuri se oivaltavuus iski muhunkin. Aloin kuitenkin kaipaavaan hieman ilmavampaa ja raikkaampaa värimaailmaa, ja että Islanti-kytkös tulisi jotenkin ilmi - ilman että jengi luulee tämän olevan kässä- tai matkablogi. Ja Kontisen rouva onnistui tässä meikäläisen toiveen täyttämisessä kyllä taas niin hyvin :D

   (Tunnistamisesta, ks. toiseksiedellinen vastaus).

   Poista
 13. Aika samoilla linjoilla kuin ylläkin.. Mobiilista yleensä luen (iphone5) ja kommentoinnissa tökkii niin kankeus (noi lava-autot ja vuoristot:D) ja tosiaan tuo, että kommentteihin klikkaaminen heittää sinne vikaan kommenttiin, jolloin saa selailla välillä kymmeniäkin kommentteja ylöspäin. Kommentteja täällä yleensä mukavasti riittääkin ja ne ovat mielestäni mukava mauste monesti ajatuksia herättäviin juttuihin! Varmasti tosiaan enemmänkin kommentoitaisiin, jos se olisi kätevämpää.

  Teksti itsessään on helposti luettavaa, mutta toivoisin sivulle enemmän kuin kaksi postausta. Tää on tietty ihan makukysymys :) Makuasia on myös banneri.. Tykkäsin, että vanha kuvasti hyvin osuvasti tätä blogia. En ole huomannut sinun ikinä neulovan, joten tuo uusi, jossa lankakin tulee mielestäni omistuisesti keskeltä ei mitään ja loppuu reunaan (?) sopisi paremmin johonkin pieneen käsityöblogiin. Kaunis toki tuo neuleen kuviointi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi perseeltä tuo kommentointi. Fokk. Mä yritän miettiä mitä sielle voisi tehdä - ilman että hukun roskapostiin. Koska itse kommentoin aina omalla googlen-tunnuksella, tämä tunnistusongelma ei oo tullut mulle aikaisemmin vastaan. Hyvä että tuli nyt esiin. Yritän tosiaan miettiä, mitä sille voisi tehdä.

   Poista
  2. Mulla on niin usein islantilainen villapaita päällä, että musta toi kässäkuvio kynineen ja sekaisine lankoineen taas on niin meikäläistä. Mutta makuasia :-) Mennään tällä seuraava vuosikymmen ja sitten taas vaihdetaan...Hehe.

   Poista
 14. Hieno on banneri! Mä luen blogiasi useimmiten läppäriltä (Win/Chrome) ja siinäkin näköjään kommentteihin klikkaus vie aivan sivun alalaitaan kommenttien perään. Minua se ei sinänsä haittaa, koska yleensä avaan jo suoraan sen yksittäisen blogikirjoituksen, jolloin kommentit tulevat siinä perässä luettua järjestyksessä. Jumalattoman kokoiset mainokset sivun alussa rassaa, kun ei jaksaisi aina skrollata. Enpä keksi muuuta, enkä mitään uutta :) Saa nähdä, miten mulle käy kohta, olenko sittenkin robotti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, robottiseula ei ollutkaan enää päällä :D

   Poista
  2. Whoot? Mä en kyllä sitä ottanut itse pois päältä - jännä juttu. Täällä vissiin kummittelee!

   Poista
  3. No oho! Sitten mulla on jokin suora yhteys, hmmm, jonnekin... Btw. Viitaten seuraavaan kommenttiin, mulla näkyy kyllä tuo uusi bannerikuva ihan selkeänä, mutta koneessa onkin full hd näyttö. Että johtuisko siitä.

   Poista
 15. Muakin häiritsee vain kaksi juttua etusivulla. Kirjoitat niin usein, että lukemattomia juttuja on yleensä enemmän kuin kaksi, ja on todella hermostuttavaa avata varmuuden vuoksi kakkossivu vain nähdäkseen, ettei siellä mitään uutta ollutkaan.

  Feedlystä tullessa ottaa pattiin, ettei jo otsikosta (joka on ainoa mitä mulle tällä kännyllä Feedlyssä ennen sivulle klikkausta näkyy) käy ilmi, että jutussa on mainontaa. Niitäkin juttuja nimittäin on aika monta, joissa muu sisältö on aika tuulesta temmattu ja pääpointti on se "yhteistyön" (maksatko sinäkin kenties heille heidän tekemästään työstä vai millä tavoin tekemänne työ on sitä, mitä tuo sana antaa ymmärtää?) vaatimien kriteerien täyttämistä.

  Niin, nämä kommentit täytyy kyllä aina varmuuskopioida jonnekin ennen julkaisuyritystä, suurimmalla osalla kerroista katoavat.

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uus banneri on niin kaunis ja oivaltava! Vanhaa en tajunnut...

   - E

   Poista
  2. Kiva kuulla että tykkäät bannerista!

   Ton kommentoinnin toivon paranevan uuden teeman myötä; oon nimittäin törmännyt samaan "tekstien häviämiseen" itse kommentoidessani, vaikkakin ne probleemat on yleensä ilmenneet vain wordpressin blogeissa.

   Poista
  3. Nyt en ole ihan varma, tajusinko tuota sisältöyhteistyöhön liittyvää kysymystä, kerro jos vastaukseni menee ihan metsään. Eli mä en siis maksa kenellekään mitään, vaan sopiviksi katsomistani yhteistyöpostauksista blogini saa tietyn palkkion.

   Poista
  4. Yhteistyötä koskeva lause oli huonosti muotoiltu kritiikki ylipäätään tuon sanan käyttöä kohtaan mainosyhteyksissä, joissa toinen osapuoli maksaa toiselle työstä. Kohta varmaan keikkatyötä tekevän ja tilaajan välinen suhdekin on puheissa oletusarvoisesti yhteistyötä, ja myyjän ja ostajan väliset tapahtumat myymälässä. Minulle sana on jotain muuta. Suomeksi sanottuna mua vitutti suomen kielen kehityssuunta tässä asiassa, joten yritin muodostaa ajatuksestani vitsin. Näin uudelleen luettuna se kyllä näyttää enemmän vittuilulta, mikä ei ollut tarkoitus.

   Kiitos blogista, on kivaa lukea juttujasi!

   Poista
  5. No nyt mä hokasin :D
   Ja kiitos kiitoksista!

   Poista
 16. Minusta uusi banneri on tosi kiva!
  Hyviä kommentteja käytettävyydestä, lisään yhden ja korostan, että tätä ongelmaa ei Salamatkustajassa ole nyt mutta haluaisin varmistaa ettei jatkossakaan: pidäthän huolen, että iPadillä selaimella (Safari) blogia lukeva voi tarvittaessa suurentaa tekstiä. (Esim. Lily-blogeisss tämä ei ole mahdollista). Nimimerkillä ikänäkö vaivaa...

  VastaaPoista
 17. Mansikkaloora7/12/2016 9:29 ap.

  Tykkään uuden bannerin värimaailmasta, se on raikas! Samoin fontti & allekirjoitus toimii. Ainut mikä mua vähän häiritsee on bannerikuvan laatu. Kuvan villapaitaosuus näkyy mun läppärin ruudulla aika suttuisena ja kuvan yläreunassa on töhry (tarkistin, ei ole kuolaa tai muuta soossia ruudulla). Kuva myös asettuu vähän ruudun vasempaan reunaan, ei siis keskelle eikä ihan reunaan. Se ei sinänsä haittaa, mutta tuo kuvan laatu pomppaa silmään, kun sun blogissa on muuten niin huippulaatuiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös iPad minin ruudulla näyttää bannerin kuva pikselöityneeltä. Tabletissa on retinanäyttö, joten elementtien tulisi aina olla tuplaresoluutiolla, että näyttäisivät skarpilta. Sama ongelma on siis kaikilla retinanäytöillä (puhelimet, pädit, uusimmat macbookit, jne).

   Poista
 18. Muutos on hyvästä, vaikka sitä aina tuleekin vähän kapinoitua. Tykkäsin vanhasta bannerista, mutta ymmärrän tuon "keventämis"tarpeen. Uuden bannerin idea on kiva, mutta ihan kuin kuvaa tehdessä olisi tullut kiire. Villapaidan värit ja kuvio on ihanat, mutta kuvan laatu jokseenkin sumea. Lisäksi vasemmalta puolelta kuvio loppuu kesken ylänurkasta, kun taas oikealla kuvio näkyy kokonaan. Villapaidasta purkautuva lanka on eripaksuista kuin paidassa muutoin käytetty lanka ja muutenkin näyttää vähän liikaa päälle liimatulta. Myös se häiritsee, että nuo kynät näyttävät kovin irrallisilta, sillä niiden reunat on unohtunut huolitella. Kuva toimisi ehkä paremmin, jos kynät ja purkautuva lanka olisivat piirrettyjä villapaitavalokuvan päälle. Olen vähän ihmeissäni, sillä aiemmin blogissa nähdyt saman luottograafikkosi työt ovat olleet 100 % priimaa, mutta tämä banneri tuntuu nopealta koevedokselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon visuaalisesti niin käsi, että mä en huomannut tuollaisia yksityiskohtia ollenkaan - mutta nyt kun tarkemmin katsoo niin oot kyllä ihan oikeassa esimerkiksi tuossa lankajutussa.

   Tää banneri tulee näyttämään paljon paremmalta siinä uudessa blogipohjassa, heti kun saan sen ajettua onlineen. Teen sitten vielä pikkumuokkauksia jos tarpeen :)

   Poista
 19. Multakin vielä toive, että kommentteihin klikatessa/mobiililla näytteessä sivu veisi ensimmäisen, eikä viimeisimmän kommentin alle.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?