Blogin ulkoasu muuttuu

Nytpä muutamia havaintoja mediasta nimeltä Salamatkustaja. Tärkeimmät ensiksi: kai huomasitte jo uuden bannerin? Se on ihana, ja se on vasta alkusoittoa! Tässä kesän jälkeen on luvassa pari isompaa muutosta blogin ulkoasuun.
Blogini visuaalinen ilme on jumahtanut vuoteen 2010. Tai ei, nyt kyllä liioittelen. Visuaalista ilmettä ei nimittäin ole ollut. Ja nyt nuo erikokoiset elementit ovat alkaneet sattua jo omiinkin silmiini, halusin muutosta ja lähdin testailemaan eri vaihtoehtoja. Haluan että tätä blogia on helppo ja miellyttävä lukea ja että ulkoasu ja käytettävyys tekevät myös minut iloiseksi.

Blogger on ja pysyy edelleen eikä blogin osoitekaan vaihdu, mutta tilasin uuden, selkeämmän teeman, jonka pitäisi tulla liveksi tässä heinäkuun aikana. Ennen sitä yritän saada avainsanat, somekanavat ja fontit jonkinlaiseen ruotuun, että tältä sivustolta löytäisi paremmin hakemansa. Kommentointimahdollisuus säilyy samana, samoin Facebook- ja Instakanavat. Etusivulle ei tule "lue lisää" -toimintoa, koska en itse lukijana tykkää klikkailla niitä.

Mitäpä muuta? No kerrohan sinä virtuaalinen kaverini, joka käyt viettämässä täällä aikaasi, vaihtaamassa mielipiteitä ja kuulumisia, lukemassa Islanti-juttuja tai mutuilevaa jalkapalloanalyysiäni. Tuleeko sinulle mieleen jotain, joka tekisi tämän blogin lukemisesta miellyttävämpää tai helpomaa? Tökkiikö joku? Onko kommentointi helppoa, näyttääkö blogi mobiilissa tarpeeksi hyvältä vai onko lukeminen vaikeaa ja kuvat hitaasti latautuvaa sorttia?  Kaikkia Tärkeitä ja Korjausta Vaativia Asioita ei täältä kirjoittajan näkökulmasta välttämättä tule ajatteleeksi. Kerro siis ihmeessä pois kehitystoiveesi, olisi mahtavaa tietää! Parempi nimittäin tehdä kaikki korjaukset samalla kertaa.

PS. Bannerin suunnitteli luottograafikkoni Satu. Kun tarvitsen mitä tahansa kuvaa tai visuaalista tapaa kertoa joku asia, meilaan aina ensimmäisenä Kontisen kaimalle. Hän on suunnitellut visuaalisen ilmeen melkein kaikkiin kirjoihini, tehnyt blogini aikaisemman bännerin ja on henkilö niiden lastenkirjojen takana, joita meidän kotitaloudessa mieluiten luetaan. Tähän uuteen blogitunnukseen olen pirun tyytyväinen. Sehän näyttää ihan mun elämältä: vähän on langat välillä sekaisin, mutta valmista tulee aina lopulta.

Tunnisteet: