Unelmahommia kuvina ja kuvissa

Loppuviikolle osui lyhyt Helsingin-visiitti, sillä otimme Lähiksen kanssa kansikuvat ensi vuoden alussa ilmestyvään Unelmahommissa-kirjaan. Siitähän kehkeytyi varsinainen unelmatyöpäivä. Meillä oli alusta asti ideana, että myös kirjan tekovaiheessa näkyy se verkostomainen ja välitön unelmahomma-meininki, jota itse kirjakin käsittelee. Niin myös kuvauspäivänä.

Niinpä halusimme kuvauskohteeksi jonkun freelancerhenkisen, luovaa tekemistä ja intohimoista puurtamista kuvaavan paikan. Hanne sai loistavan idean, josta mä en ollut aikaisemmin kuullutkaan: Mothership of Work!  Ihanaa että tuo toimistoyhteisö tuli nyt minullekin tutuksi - aion suunnata sinne ensi kerralla Helsingin työreissulla kirjoittamaan. Päiväpassi maksaa kuulemma noin 30 euroa ja siihen hintaan sisältyy työpiste, wifi, kahvi, tee ja popcornit. Mieluummin menen tunnelmalliseen työtilaan hyvän työpöydän ääreen kuin nököttämään hotellin yleensä varsin epäergonomisen pöydän ääreen (jossa sain hartiani jumiin tänäkin viikonloppunakin) tai kahvilaan, jossa ei viitsi läppärin kanssa tuntia pidempään istuskella yhtä kahvikuppia juoden.

MOW:n tiloissa kansikuvamateriaalia loi lahjakas ja superhauska Janita Autio, jonka upeisiin kuviin olin tutustunut Hannen vinkistä aikaisemmin Instassa. Upeaa, että juuri häneltä löytyi tähän meidän settiin aikaa.


Hannen kanssa päätimme kysäistä mukaan myös Mustartun videokameroineen. Päivästä olisi hauskaa saada muistoksi nasta videopätkä, ja Arttu tekee juuri sellaista kamaa, joka sopii meille paremmin kuin mikään. Joten saimme messiin hänetkin, jeij!

Koska Helsingin vaatekauppaskene on minulle täysin vieras, Hanne lupautui hakemaan kuvauskamat lainaan. Lähis suuntasi torstaina Nudgeen ja tuli perjantaiaamuna seiskan pintaan matkalaukku täynnä hauskoja releitä ja muuta kuvausrekvisiittaa hotellilleni, josta meikin ja tukanlaiton jälkeen suuntasimme kuvauspaikalle. Kauniita vaatteita, läppärilaukkuja, koruja... Olimme päättäneet ottaa kansikuvaan mukaan myös meidän omia, työhön liittyviä tavaroita. Hannella oli laukun pohjalla neulontajuttuja, mutteripannu, vihkoja, villalankoja ja kuulokkeet. Itse nappasin mukaan matkalaukustani passin, hyppynarun ja treenikengät. Lopputulos on varmasti varsin - ööh - monipuolinen!

Valokuvaajien ja videokuvaajien lisäksi MOW:ssa ehti käväistä myös kustantaja valokuvaajineen. Kustannuspäällikkömme Joni otti kuvia WSOY:n omasta valokuvaajasta Laurasta, joka otti valokuvia Janikasta ja Artusta, jotka ottivat kuvia meistä... Tiedän, kuulostaa melko sekavalta, mutta sitähän tämä unelmahommien tekeminen just välillä on: verkostoja, tuttavia, työn ja vapaa-ajan yhdistelyä, lomittaista tekemistä - ja ennen energistä fiilistä.

Kirjasta tulee epäilemättä loistava! Kesäloma kuluu tänä vuonna tämän kässärin parissa, mutta se ei kyllä haittaa yhtään. Kovasti odotan, että pääsen kirjoittamaan uupuvat luvut ja hiomaan matskua valmiiksi. Jeijj!

Kuvat: Laura Arvela / WSOY

Tunnisteet: , , ,