To-del-la helppo täytekakku

Maailman helpoin täytekakkuohje kesäkuun viimeisen päivän kunniaksi! First things first: en ole leipojaihmisiä. Pullista tulee usein kovia - siis sen kerran vuodessa kun niitä yritän leipoa, ja karjalanpiirakoissa taikina tarttuu AINA kiinni. Siis sen kaksi kertaa elämässä mitä niitä olen leiponut. Mutta yksi juttu multa onnistuu melkein aina: täytekakku.

Salaisuus on sikahelpossa ohjeessa. Opin sen omalta mutsiltani (täytteen kehittelin itse).


Todella helppo täytekakku


Kakkupohja:
1 lasi* munia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
mansikoita
kiisseliä

*) Kakkupohjan suuruus riippuu siis lasin koosta; käytän itse sellaisessa 25 cm halkaisijan kakkuvuoassa paistettavassa kakussa keskikokoista juomalasia, sen tilavuus on noin 2 dl.

Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi sekaan. Kääntele jauhot vaahtoon lusikalla. Kaada silikoonivuokaan (tämä oleellinen ainakin mulle!!) ja paista uunissa noin 175 asteessa noin puolituntia eli kunnes hammastikkuun ei enää jää kiinni rämmäleitä. Koita avata uunia mahdollisimman vähän, eli testaa kakun kypsyyttä ensimmäisen kerran vasta siinä 20 minuutin jälkeen. Ettei komeus lässähdä.

Ota kypsä kakku ulos uunista, anna hetki jäähtyä ja kumoa lautaselle. Silikonivuoka on tavattoman helppo kääriä pois kakun päältä. Ei tartu, ei varise, ei hajoa - ei edes hermot.

Vatkaa kerma. Halkaise kakku. Laita mitä tahansa marja- tai hedelmäkiisseliä ja sen jälkeen kermavaahtoa kakun väliin. Sulje kakku. Päälle loppu kermavaahto ja mansikat. Valmis!

Käytän kiisseliä, koska se kosteuttaa kakun ja toimii samalla myös maukkaana täytteenä. Ostan usein niitä valmiita tölkkikiisseleitä. Ovat toimineet hyvin. Tosin nyt käytin täytteessä tekemääni raparperipuuroa (ja tällä kertaa kiskaisin raparperit maasta oikeaoppisesti enkä leikannut; kiitos tästä vinkistä tarkkasilmäisille lukijoille!).

Ihan ite tein!
Jos minä onnistuin, niin kyllä  tekin!

Tunnisteet: