Zadaa! Osto- ja myyntivinkit virtuaaliseen vaatekaappiin

Osa teistä lukijoista on varmaan jo huomannutkin, että olen pitänyt tässä blogin yhteydessä jo muutaman vuoden ajan pienimuotoista design-kirppistä. Olen satunnaisesti laittanut sinne myyntiin kaikenlaisia yli jääneitä yksittäiskappaleita kauppamme valikoimista. Marimekon mekkoja, laukkuja, yksittäisiä kenkäpareja ja joskus jotain IvanaHelsingiltäkin. Siinä samalla olisi tehnyt mieli myydä vähän käytettyjä vaatteita suoraan omasta vaatekaapista.

                                                                                            Yhteistyössä Zadaa ja Suomen Blogimedia
Marimekon Gretel-piparimekko. Istuu täydellisesti, koko 36. 
Marimekon neulosmekko, kolmasosahihat, puuvillaa. Koko 36. (lasit ja kumpparit ei myynnissä). 
Ostan todella vähän vaatteita. Kaupassa töissä ollessa on kuitenkin välillä vähän pakkokin hankkia itselle suoraan toimituskuormasta. On helpompi myydä ihan mitä tahansa, jos myyjällä itsellään on päällä samaa. Oli se sitten Karhun lenkkareita, Marimekkoa, Papua, IvanaHelsinkiä, Vimmaa tai Hai-kumppareita. Mielellänihän niitä ostan ja käytän, ovat ainakin oman kokemuksen mukaan paitsi nättejä myös kestäviä vaatteita. On siis tullut tässä vuosien saatossa kerrytettyä omaa vaatevarastoa aika paljon. Sillä faktahan on, että edellisen sesongin vaatteita ei kannata käyttää kassan takana, tai joutuu myymään ei oota. Koska yleensä juuri sitä asiakkaat haluavat, joka näyttää myyjän päällä hyvältä. Jo pelkästään Marimekoltakin tulee vuodessa useampi sesonki, eli vaikka miten ostaisin itselleni "vain yhden paidan", pieni vaatekomeroni on alkanut tursua yli.
Ilma-paita, Marimekko, koko S. Sori vino kuvakulma! Esikoinen vasta harjoittelee kamera-assarin tehtäviä...
Marimekon Ilma-paita (tämä on käyttämätön, koska mulle liian pieni XS)
Pitäisi siis päästä eroon hyväkuntoisista mutta käytetyistä vaatteista. En ole kuitenkaan ehtinyt laittaa niitä kaupan: mittaamisessa, kuvamisessa, kommenttikentän seuraamisessa ja etenkin siinä sähköpostien vaihdossa ja pankkitilin väijymisessä menee yllättävän paljon aikaa. Juuri tässä elämäntilanteessa meininki on se, että ei ole yhtään ylimääräisiä neliöitä säilöä vaatteita, eikä yhtään ylimääräistä aikaa tehdä kirppurointia.

Lähtökohdat virtuaalisen vaatekaapin Zadaan testaamiselle olivat erinomaiset. Mobiiliapplikaatio täytti tarpeen: se on helppo ja nopea laittaa vaatteita kiertoon. Palvelu toimii vielä tällä hetkellä vain Suomessa, mutta koska osa kuteistani on mutsin luona Turussa, olen valjastanut äitini pienimuotoisiin logistiikkahommiin. Hän postittaa Suomessa olevat vaatteet ostajille, minä puolestani postitan ne, jotka minulla ovat täällä Islannissa.

Olen viime viikkojen aikana myynyt Zadaan kautta jonkun verran vaatteita. Zadaan hyväntekeväisyyskampanjan myötä - siitä lisää tuolla postauksen lopussa - naputtelin sinne nyt myyntiin ihan kaiken, mikä saa luvan lähteä. Laitan vastaisuudessakin käyttämättömiä Suomi-design juttuja myyntiin tänne blogini puolelle, mutta ne tulevat tästä lähin löytymään myös tuolta Zadaasta.
Yhdet käyttämättömät Drew-kiiltonahkakorkkarit by Minna Parikka. Koko 38. Pup-pup.
Arkistojen aarteita vuodelta 2007: silkkinen DKNY-hame taskuilla ja venyvällä puuvillavyötäröllä. Vähän käytetty, kauan seisotettu.
Näin Zadaa toimii:

1. Kaikki tapahtuu luurin kautta: myyminen, ostaminen, maksaminen. Lataa siis ihan ensimmäisenä älypuhelimeen Zadaa-applikaatio. iPhoneen applikaatio löytyy täältä, Androidin vastaava Google Playstä. Palveluun voi loggautua vain Facebookilla. Tämä on ihan turvallisuussyistä: pystytään paremmin varmistamaan, että henkilö todella on olemassa ja loggautunut palveluun omalla pärställään. Zadaa ei kuitenkaan saa kaikkia tietoja käyttäjästä, ainoastan profiilikuvan, etunimen ja sähköpostiosoitteen.

2. Anna mitat ja tiedot itsestäsi (pituus, paino, vartalonmuoto, brändit joita suosit). Näin palvelu löytää juuri sinunkokoisia myynnissä olevia vaatteita ja juuri oikeankokoiset tyypit löytävät sinulla myynnissä olevat jutut. Zadaan idea kun on yhdistää samankokoisten ja -henkisten tyyppien vaatekaapit toisiinsa virtuaalisesti. Joitakin tietoja, kuten painon tai kuppikoon, voi halutessaan asettaa myös salaiseksi, mutta kokemukseni mukaan kaupat toteutuvat varmemmin, jos ostaja tietää suunnilleen minkäkokoinen olet ja miten vaate on päälläsi istunut.

3. Kun myyt, ota kännykällä kuvia tuotteesta ja syötä tuotteen tiedot. Erityisen tärkeää ostajan näkökulmasta on, että tuotteet on kuvattu myyjän päällä ja ilmossa kerrot, miten hyvin tuote istuu päälläsi. Valitse vielä toimitustapa: myyjä ja ostaja voivat tavata sovitussa paikassa tai tuotteen voi nakata perille postilla (jos perit ostajalta postituskulut, muista merkitä tieto niistä myynti-ilmoon).

4. Tsa-daa: osta ja myy.
Poola Katarynan lintukorvikset, vähän käytetyt.
Poola Katarynan lintukaulakoru, vähän käytetty. Saappaat unohtuivat matolle, ei myynnissä.
No mikä tässä on uutta? Jengihän on myynyt jo iät ja ajat netin kautta kaikkea mahdollista taloista äitiyspakkauksiin ja käytettyihin alushousuihin. Miksi Zadaa on parempi myyntipaikka kuin vaikka Facebookin ryhmät, nettikirppis tai oma blogi? Kokemukseni mukaan Zadaan kanssa...

...ei tarvitse tuhlata aikaa kymmenien ilmoitusten selaamiseen; palvelu yhdistää sinut vaatteisiin ja asusteisiin, joista olet ilmoittanut tykänneesi ja jotka sopivat sinulle koon puolesta
...vältät sähläyksen viestiliikenteen kanssa: kun joku ostaa sinulta paidan, saat ilmoituksen applikaatioon, toimitat paidat ja vasta sitten rahat ilmestyvät tilillesi. Toki saat halutessasi jorinoida kauppakumppanin kanssa privaattichätissä vaikka kuinka ja pitkään, mutta se ei ole kaupanteon kannalta välttämätöntä.
...ostajalle turvallinen: rahat, jotka maksat tuotteesta, saapuvat myyjälle vasta, kun olet kuitannut vastaanottaneesi tuotteen ja nähnyt, että se vastaa ilmoitusta
...myyjälle turvallinen: et jää ilman myyntimasseja, sillä ostohalukkuutta ei voi ilmoittaa maksamatta (rahat maksamisen ja tuotteen vastaanottamisen välillä ovat turvassa Zadaan helmoissa)
Mustavalkoinen Marimekko-tunika, joustavaa puuvillaa. Mun käsivarret on paisuneet liian isoiksi tähän, muuten sopiva. Koko S
Eikä tässä vielä kaikki! Juuri nyt Zadaalla on menossa hyväntekeväisyyskampanja. Myyjä voi lahjoittaa myymiensä vaatteiden hinnasta osan (euron, viisi euroa tai kympin) tai koko summan Pelastakaa Lapset ry:n hyväksi. Nyt olisi siis hyvä tilaisuus tehdä vaatekaapissa kevätsiivous tai täydentää omaa vaatevalikoimaa ja antaa samalla hyväntekeväisyyteen. Tavoitteena on kerätä 10 000 euroa, jotka yhdistys käyttää kotimaan ja ulkomaiden lasten hyväksi. Luovutan itse kaikista vähän edullisemmista tuotteista koko summan Pelastakaa Lapsien hyväksi ja kalliimmista tuotteista 10 euroa.

Haastan tähän kampanjaan mukaan kollegabloggaajani ja ystäväni Project Maman Katjan. Alahan tyhjentää vaatekaappiasi, nainen!
Tämä ei ole raskausvaate, mutta kyllä se sellaiseksikin sopii. Ainakin sopii. (Islantilaista designia, Liber)
Narut kiinni paita saa muodon. 
Zadaa! Kuvakulmakin alkaa olla jo suorahko.
Ja vielä yksi myyntiargumentti tähän loppuun: nimittäin ilmaista ostosrahaa. Jos olet uusi zadaalainen, saat tutustumisetuna 5 € ostorahaa, kun käytät shoppaillessa koodiani SR7781.

Kaikki postauksissa näkyvät vaatteet ovat myynnissä Zadaassa ja minut löytää sieltä nimellä Satu R (Turku). Jos olet about 163 cm pitkä, noin 67 kiloa painava ja tykkäät Suomi-designista, nyt on tilaisuutesi. Ja hei, olen myös ostamassa! Kompressiotrikoita! Pliide, laittakaa joku myyntiin lyhyenlännälle sammakonreisiladylle mahtuvat kompressitrikoot (lahkeen pituus lyhyehkö, pehvan kohdalta tarpeeksi iso), tulen ostamaan. En haluaisi uutena hankkia, kun tuollaiset hyvälaatuiset trikoot kestävät kyllä kovassa käytössä useammankin vuoden.

Tunnisteet: , , ,