Reykjavíkurnætur - ja pari asukuvaa

Kävimme ukon kanssa Reykjavíkin yössä edellisviikonloppuna, kun kylässä ollut äitini vahti jälkikasvun unta kotona. Koska kumpikin tiesimme, että seuraavana aamuna pitää joka tapauksessa herätä yhdeksän maissa, aloitimme illan etukenossa ja kävelimme kotiin jo vähän puolenyön jälkeen. 
Emme lähteneet viettämään romanttista parisuhdeiltaa tyylillä "äiti ja isukki ulkona ekaa kertaa vuoteen", vaan halusimme lähteä ihan vaan tavallisesti kaksin ravintolaan syömään ja parille drinkille, ja ehkä tapaisimme kavereitakin, jos sattuisimme osumaan samaan paikkaan. Ihan tavallisesti vaan ja vailla isompia suunnitelmia. Kuten ennen vanhaan, siis aikaan ennen lapsia. 

Suuntasimme Grandiin eli Reykajvíkin keskustan "uudelle alueelle". Siis kalastusteollisuuden aikaisemmin valtaamalle vanhalle alueelle, josta on viime vuosina muodostunut trendikäs keskustanjatke. Kalastusmiljardöörien omistamien kalateollisuusfirmojen lisäksi se on paikka, jossa on hauskoja baareja, ravintoloita ja paljon urbaania (ja tuulista!) merimaisemaa. 
Hei täältä Grandista!
Kävimme kiskaisemassa aperitiivit jo ennen kuutta vanhassa satamassa sijaitsevassa hotelli Marinassa, jonka aulabaarista saa minun mielestäni kaupungin parhaat cocktailit. Otan joka kerta eri drinkin, koska aina tietää saavansa hyvää. Nyt kokeilin Judas Hoboa, jossa oli hyvän vodkan lisäksi mansikkaa, limeä ja basilikaa. 

Illalliselle suuntasimme siihen tien toiselle puolelle Forréttabarinniin, joka sopii täydellisesti vähän rennompaan ja äänekkäämpään illanviettoon. Ravintola on siitä kiva, että vaikka se sijaitsee lähellä hotellia ja valssafarifirmoja, sen asiakkaina käy ainakin viikonloppuiltaisin myös paikallisia. Diggaan paikan ruokalistasta: siitä kuuluu valita oman nälän mukaan 2-4 pienehköä ruoka-annosta, jotka maksavat kympistä ylöspäin. Täydellinen konsepti kaltaiselleni ravintolajahkailijalle, joka ei meinaa osata päättää, mitä tilata. Forréttabarinn on siitä hauska paikka, että siellä voi tilata useamman (pienen) annoksen hankkimatta silti itselleen ähkyä. Nyt söin vaatimattomasti lautasellisen hummerikeittoa, puolikkaan leipäkorin sisällön, pulled pork -hampurilaisen ja saavillisen simpukoita...

Ennen kotiin lähtöä käväisimme vielä yksillä oluilla miehen kaverin avaamassa panimoravintolassa Bryggan Brugghúsissa siinä satamassa, meren ääressä. Kotimatkalla mies vilautteli kameraa ja päätin tehdä jotain villiä. Tämän blogin ensimmäiset asukuvat!
Muutama kyseli Instassa tämän villaviitan perään. Se on siis joululahja puolisolta. Mutta näitä saa edelleen vaatekauppa Geysiristä tästä Reykjavíkin keskustasta. Huivi on islantilaisen snoukkamerkki Nikitan, pipo Marita Huurinaisen ja laukku Marimekosta.
Hirvennahkahanskat Marita Huurinaiselta, nahkapuputennarit Minna Parikalta ja muikea hymy hauskasta illasta - ehkäpä aterian kanssa nautitulla rieslingillä on myös osuutta asiaan.
Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: , ,