Moni Islannissa käynyt suomalaiskaverini on kiinnittänyt huomiota samaan asiaan: miesten partoihin. Ne ovat niin tuuheita, pitkiä ja su...

Tarkoituksena ajaa parta

10.12.15 Satu Kommentteja: 30


Moni Islannissa käynyt suomalaiskaverini on kiinnittänyt huomiota samaan asiaan: miesten partoihin. Ne ovat niin tuuheita, pitkiä ja suuria. Mikä juttu? Joku viikinkiaikakauden toinen tuleminen? Lämmöneristystä? Miesten välinen kukkoilukilpailu? En tiedä syytä, mutta havainto osuu oikeaan. Siinä vaiheessa kuin metsuriseksuaalisuus keksitiin ja kuvat parrakkaista "työmiehistä" alkoivat kiertää Facebookin uutisvirrassa, islantilaismiehet olivat hiplailleet äijäpartojaan jo useamman sesongin ajan. Myös armas puolisoni alkoi kasvattaa reuhkaa.

                                                                                            Yhteistyössä Braun ja Suomen Blogimedia.
Kahdeksan vuoden aikajana.
Onhan se parta ihan komea, mutta näin reilun vuoden jälkeen alkaisi vaihtelu jälleen virkistää. Ja jos pitkää partaa ei muotoile säännöllisin väliajoin, alkaa ulkomuoto muistuttaa sivuille leviävää sientä (jep, parta kasvaa joillakin myös leveyssuuntaan ja sitä ei selitetä IMHO millään seksuaalisuuden alalajilla tyylikkääksi). Niin, että parraton olisi vaivaton ja minusta myös ihan kivaa vaihtelua. Ajattelin, että ensimmäinen askel kohti vuotta 2007 olisi *vink vink* joululahjaksi parranajokone. No, Braun ehti ensin.
Voit koskea tätä sähkölaitetta, kun olet märkä. 
He tarjosivat mahdollisuutta testata uusinta parranajokonemalliaan (Braun Series 7), joka noin metrin mittaisen tuoteselosteen perusteella tuntuu sisältävän enemmän teknologiaa kuin oma läppärini. Opportunistina otin koneen testattavaksi ja esittelin sen pari viikkoa sitten puolisolleni. Tosi tarkka lopputulos (ajatella, että tässä on siis yli 10 000 mikrovärähdystä jokaisella vedolla). Automaattinen desinfiointi-, pesu-, voitelu-, kuivaus- ja lataustoiminto (painat vain tätä nappia tästä, ja se valmistuu käytettäväksi itsestään kuin mikropitsa ikään). Vedenpitävä (tällä voi sheivata parran vaikka suihkussa kun on kiire, ja ainahan meillä on).

Sain myyntipuheen jälkeen osakseni vähän hämmentyneen mutta jämäkän vastauksen. En aja. 

- Ai miten niin et aja?
- Mä tykkään mun parrasta.
- Mutta kokeilisit nyt. Vaihtelu virkistää kaikessa, tässäkin!
- Enkö mä kelpaa sellaisena kuin mä olen?
- Hei tolle tielle et lähde.
- No se oli läppä. Mutta en mä aja.
- Mutta olisihan se nyt kivaa vaihtelua kumminkin. Kommentoithan säkin mun hiusten väriä aina välillä.
- Joo mutta sä aina välillä kysyt mun mielipidettä sun hiustenväristä.
- Okeiii.... Mutta kasvaahan se parta sitten takaisin, jos et viihdykään siloposkena.
- No niinpä, mutta nyt on talvi ja tää parta lämmittää kivasti. Et kai sä halua että mä sairastun?
- Noo.... (Joo en halua miesflunssaa!)
- Mä nyt odotan ainakin, että lumet sulaa.

Trimmeri löytyy parranajokoneen etupaneelin alta.
Puoliso testasi kuitenkin pyynnöstäni ajomukavuutta kaulan alueelle (jonne hänen trendipartansa ei saa ylettyä) ja siisti parranajokoneen trimmerillä partaveistoksesta karkuteille kasvaneet pitkät karvat huulien yläpuolelta ja siitä kohtaa missä hiukset ja parta kohtaavat (kutsutaankohan niitä pulisongeiksi). Kone on kuulemma kivan tehokas ja sitä on helppo käyttää, trimmeriäkin.

Mutta ikävä kyllä tästä sisältöyhteistyöstä ei tällä ajokokemuksella jää käteen partakarvan vertaa. Niinpä soitin sitten yhdelle islantilaiselle pankkiirikaverilleni, jonka tiedän ahkeraksi partakoneenkäyttäjäksi - hän haluaa pysyä siloposkena mutta hänen partansa tuppaa kasvamaan lähes silmissä. Todistin sitä kerran yhdellä kolmipäiväisellä yhteisellä vuoristovaellusreissulla, sillä kolmannen päivän iltana en ollut tunnistaa häntä. Olen viime viikot kerännyt kotilaloutemme tyhjät lasipullot ja kärrännyt ne hänelle, hän kun tarvitsee lasipulloja autotallissaan valmistamalleen kotiolouelle. Nyt oli vastapalveluksen paikka. Pyysin häntä ajamaan partansa Braunin uutuudella. En tiedä, lainaavatko miehet ylipäätään toistensa parranajokoneita vai pidetäänkö sitä liian henkilökohtaisena eleenä. Mutta tuon Braunin puhdistussysteemin ansiosta kuulemma noin 99 prosenttia partakoneeseen jääneistä bakteereista tuhoutuu. Eli testiin meni käytännössä "uusi" parranajokone. Kaveri surisutti naamansa ja totesi seuraavaa:

- Nopea ajaa, ei tarvitse hinkata samaa kohtaa montaa kertaa.
- Mukautuu todella hyvin ihon muotoihin.
- Lopputulos on kauttaaltaan sileä, hajakarvoja ei jäänyt.
Kun parranajokoneen tökkää telineeseensä ja painaa nappulaa, se desinfioi, voitelee, pesee ja kuivaa itse itsensä. Toki välineen saa pestä myös itse vedellä, jos haluaa. Kuvassa etualalla islantilainen joulukissa, joka syö jouluateriaksi kaikki jouluna sotkuisiin vaatteisiin pukeutuneet tai muuten epäsiistit ihmiset. Saapa nähdä, elääkö aviomieheni joulun yli.
Braunin Series 7 siis testattu ja hyväksi koettu. Tämä näin joululahjavinkkinä perheen miehille, jotka ajavat partansa. Hinta kolmisensataa euroa ja laitteella kahden vuoden takuu.

Minä jään puoleastni odottelemaan jäiden lähtöä. Ehkäpä kevät tuo, kevät tuo parrattoman miehen.

30 kommenttia:

 1. Whoaa, meille myös! Mies ajaa partansa kaksikin kertaa päivässä koska työpaikan säännöt ovat kivikautiset eivätkä salli minkäänlaisia naamakarvoja. (Ja mie tykkäisin niistä!)

  Hintakaan ei kyllä oikeasti ole paha, tähän budjettiin vain auttamatta se kohtuuhintakin on liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Taitaa intti olla ainoita työpaikkoja joissa on tämä partasääntö. Onkohan niitä muita?

   Mustakaan toi hinta ei ole paha, etenkin kun miettii mitä partahöylät ja terät maksaa (ostan yleensä sheivauskäyttöön miesten partahöyliä...)

   Poista
  2. Mun täytyis selkeesti ulkoistaa mun blogin mainonta. :D

   PV:n lisäksi en usko olevan muita paikkoja joissa ollaan ainakaan _näin_ ehdottomia asiasta. Kesäloma ja joululoma on mun suosikkiaikaa, parta ehtii kasvaa kuukaudessa merirosvomittaan! ;)

   Poista
 2. Hah hauska sattuma, meillä myös parrat aiheena blogissa tänään, vähän eri kulmasta tosin :D Käytiin meinaan Nykissä ihmettelemässä paikallista kukkoilua, miesten missikisoja, eli partakisoja. Varsin mielenkiintoinen tapahtuma!
  Oman miehen en kyllä anna ajaa omaansa pois, mutta se on toki aika kevyt vielä mitoitukseltaan ja muuten olis aika kuulapää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partakisat?!! Mieletöntä. Olisi ollut hauskaa nähdä tuo kilvoittelu.

   Poista
 3. Mutta voi! Kaikki syyt ajaa parta pois ovat vääriä syitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan se olla. Mutta kun vaihtelu... Ja mähän näytä itsekin paljon nuoremmalta parrattoman miehen vieressä ;-)

   Poista
 4. Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Mun mielestä parta on ihana. Omalla miehelläni se ei tietenkään kasva kuin hyvin huonosti.
  Luin kyllä tekstisi tuosta ajokuvan alapuolelta pariinkin kertaan, kun oli pyytänyt miestäsi testaamaan ajomukavuutta kaluan alueelta. Ajattelinkin, että mitähän kuvia täältä nyt tulee..... :) mutta se olikin painovirhe....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä ajattelin vähän nostaa lukijamääriä esittelemällä islantilaisia kalleuksia :-)
   Kiitos tarkkasilmäiset lukijat, kävin kuitenkin korjaamassa tuon virheen.

   Poista
 5. "
  Puoliso testasi kuitenkin pyynnöstäni ajomukavuutta kaluan alueelle (jonne hänen trendipartansa ei saa ylettyä"
  Nyt oli mennä kamomillateensä väärään kurkkuun kun luin "..ajomukavuutta kalun alueelle"
  Hyvin tottelevainen mies on hän. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHAHA, MÄ KUALEN!! Tää on tämän blogihistorian paras kirjoitusvirhe. Kävin kuitenkin korjaamassa, ettei kukaan tukehdu aamujuomiinsa :)

   Poista
 6. Mun miehellä on parta ja kuulemma pysyy, trendeistä viis. Kerran on reilun 10 vuoden aikana ajanut sen kokonaan pois sillä seurauksella, että kuopus kirkui kauhusta isänsä nähdessään ja itki puoli tuntia täysin lohduttomasti... Lopulta mies lupasi ettei koskaan enää aja partaa pois, silloin vasta loppui itku. Oma isäni on kokenut ihan saman, koko ikäni kun olin parrakasta isää tottunut katselemaan, en tunnistanut parratonta versiota, lopulta lupasi ettei aja enää koskaan. Eikä ole ajanutkaan ja nyt on tehny saman lupauksen vielä mun lapselle kun kuopus isänsä tempauksesta järkyttyneenä halusi ettei vaarikaan "ota partaa pois ikinä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni vähän toisinpäin. Viime vuoden kesäloman jälkeen, kun emme olleet muutamaan viikkoon nähneet, tuli esikoiselta aika epäileviä katseita. :D

   Poista
  2. Itseasiassa tuo lapsukainen on saanut jopa enonsa lupaamaan ettei aja partaa kokonaan, sillä on pelkkä leukaparta, mutta varsin pitkä sellainen. Kuka haluaa lyödä vetoa, että tulevalla vävypojalla on parta? ;)

   Poista
 7. Ihan mahtavaa! Mua nauratti kun luin tämän, ei kai nyt tuommoista mieletöntä metsuripartaa kukaan pois aja, varsinkaan joulun alla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se toisaalta kivaa että on pukki omasta takaa :D

   Poista
 8. Kyllä noin hyvää partaa kannattaa vaalia! Mieheni on ollut parrakas viimeiset kymmenen vuotta. Kerran kun ajoi pois, 4-v. tyttäremme oli todellä närkästynyt ja sanoi, ettei ollut luvannut tehdä moista. Jatkoi, että ei näytä yhtään isiltä, näyttää ihan herrasmieheltä. :D Tähän mieheni muistaa vedota, kun olisi tarvetta pukeutua paremmin.

  -Kaisla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sanoo mieheni. Mä tosin olisin hieman vaihtelun kannalla... No, pianhan se kevät tulee :)

   Poista
 9. Siis ymmärinkö oikein että koneen voi kastella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kestää vettä. Eli voi ottaa esim. suihkuun mukaan ja sitä voi käyttää myös partavaahdon kanssa.

   Poista
 10. Mun puolisolla kasvaa parta vähän silleen säälittävästi (harva ja hyvin paikallinen :D )mut kuitenkin niin paljon että päivittäin ajettava. Mut oltiin kesäkuussa reilu viikko Islannissa ja ehti jo häntä ruveta ärsyttämään se että KAIKILLA miehillä on parta! (ja ne villapaidat!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Paikallinen univormu.

   Poista
  2. Jopas, ne on nää makuasiat! Minä kait olin aivan mielissäni Islannin reissulla kun kaikilla miehillä oli parrat ja villapaidat :D

   Poista
 11. Hei mä oon kyllä Satu sun kannalla - kerro ukollesi, että hänen (kahdeksan vuotta sitten otetusta kuvasta pääteltävissä oleva) luontainen karismansa ja komeutensa peittyy nyt pahasti parran taakse! Ja henk. koht. olen sitä mieltä että metsuriparrat saa miehet näyttämään yleensä ikäistään vanhemmilta ja jotenkin hyvin samannäköisiltä.

  VastaaPoista
 12. Mun ex-mies oli/on tunnettu erittäin pitkästä ja tuuheasta parrastaan, tavaramerkki ja osa persoonallisuutta. Oltiin yhdessä 18 vuotta ja en koskaan nähnyt sen naamaa kokonaan, paitsi vanhoissa valokuvissa. Joku puoli vuotta sitten se leikkasi pituudesta varmaan 15-20cm, ja vaikka partaa silti riitti ihan reilusti, olin aika järkyttynyt kun se tuli vastaan. "Mitä sä oot tehnyt?!"
  Nykyinen mieheni ajaa ihan vanhanaikaisesti höylällä eikä ole kuulemma koskaan ajatellut kokeilevansa konetta.
  Se antaa ennen sheivausta sängen kasvaa sellaisen 5mm pituuteen, joka näyttää niin seksikkäältä, mutta raapii naamaa inhottavasti.
  Näin jonkun kolmisen vuotta vanhan kuvan, jossa sillä oli parta elämänsä ainoan kerran. Olin kuolla nauruun kun se näytti niin hölmöltä. Tuskin yrittää uudestaan.
  Sun ukkosi näyttää kyllä paljon paremmalta sileällä naamalla. Anna sen nyt lämmitellä talven yli ja yritä uudestaan :)

  VastaaPoista
 13. Pakko olla aiempien kommentaattoreiden kanssa eri mieltä ja todeta, että mieshän on ihan filmitähden tai jonkun komean julkimon näköinen tuossa parrattomassa kuvassa! Braun käyttöön ja parta pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nämä terveiset mä ainakin välitän eteenpäin :D

   Poista
 14. Olipa hauskoja kuvia teistä tuossa alussa yhdessä! Siitä tuli mieleen postausidea: haluaisitko kertoa miten tapasitte miehesi kanssa ja miten olette päätynyt nyt tähän päivään? :) Olen uudempi lukija, joten voi vinkata jos tällaisen oletkin jo tehnyt!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?