Hevosmatkauutisia

Kun joulutyökiireitä on jäljellä vielä 38 tuntia ja talvilomaan 43 tuntia, on aikaa bloginkin puolella vielä yhdelle (kivalle) työjutulle. Olen nimittäin saanut ihan valtavan määrän meiliä ja facebook-viestejä blogia lukevilta islanninhevosystäviltä, jotka jäivät ilman paikkaa ensi kesän islanninhevosreissuilta, joista kaksi jälkimmäistä on jo myyty loppuun.
Olivat laittaneet kuvan minusta ensi kesän hevosmatkaesitteeseen. Woop woop!
Monet - myös reissujen myynnistä vastaava matkatoimisto - ovat kyselleet lisäreissua loppukesään, mutta emme valitettavasti pysty sellaista järjestämään. Puolisoni on koko elokuun Grönlannissa ja esikoinen aloittaa koulun. On vähän muita kiireitä siis silloin luvassa...

Yritin kuitenkin kovasti miettiä, miten tämän kysynnän ja tarjonnan epäsuhdan voisi ratkaista. Noh - kehitin seuraavan idean. Kesäkuun ensimmäisellä matkalla, joka on suunnattu aloittelijoille, on vielä 7 paikkaa jäljellä. Kysyin hevostallilta pystyisivätkö he järjestämään meille lisämaksutta yhden ylimääräisen ratsastusoppaan, joka veisi kokeneemmat omille ratsastuslenkeilleen sillä välin kun me hitaammat teemme omia rauhallisia ratsastusretkiä. Ja se onnistui - ihanaa! Þetta reddast, niin kuin islantilainen sanoisi. Tämä järjestyy.

Eli kesäkuun ensimmäisellä matkalla (6.–13. kesäkuuta) on nyt kaksi tasoryhmää: se ohjelmassa mainittu aloittelijaryhmä ja vauhdikkaampi ryhmä kokeneille. Yhteensä kuitenkin vain 12 osallistujaa.

Tämä reissu on muuten tosi hauska etenkin Islantiin ensimmäistä kertaa tuleville, sillä ehdimme nähdä ja kokea parhaat palat molemmista: upeita luontoelämyksiä maaseudulla ja kolme päivää Reykjavikin keskustan sykkeessä (kaupunkipäivät osuvat tietysti viikonlopulle, eli baariinkin pääsee, hehe). Tämän reissun hintaan kuuluu siis kolme parituntista ratsastusvaellusta. Innokkaimmat heppatytöt ja -pojat voivat toki ratsastaa enemmänkin. Maatilalta voi nimittäin ostaa hyvään sopuhintaan ylimääräisiä ratsastusreissuja ja Reykjavikissa ollessamme on ihan mahdollista mennä päiväksi pääkaupunkiseudun talleille joko maastovaellukselle tai vaikka perinteisemmälle ratsastuskoululle kokeilemaan issikoita ratsastuksenopettajan ohella.

Juu nou, tällä Islannissa kun kaikki on aikalailla mahdollista :)

Lisätiedot ensin kesän Islanti-matkoistani löydät siis täältä.

Tunnisteet: , ,