Raskausajan himotukset

Halusin tehdä kolme asiaa, ennen kuin toinen lapsi syntyy. Ne littyvät kaikki itseeni.
joku pesi keittiön
Aivan ensimmäiseksi tilasin kotiimme perusteellisen kotisiivouksen. Palaaminen juuri siivottuun kotiin, johon yksikään pölyhiukkanen ei puunauksen jälkeen ollut ehtinyt laskeutua, oli juuri niin ihanaa kuin olin kuvitellutkin. Aivan, kuin joku olisi heilauttanut taikasauvaa.

Eteinen näytti toiselta, samoin keittiö. Vessanpöntön olivat unohtaneet pestä, mutta annoin sen anteeksi, koska sälekaihtimista oli pölyt pyyhitty ja ikkunalaudat olivat hohtavan valkoiset. Asunnossa oli helppo hengittää ja tuoksui puhtaalle. Lakanat vaihdettu ja keittiö pesty katosta lattiaan. Samoin jääkaappi, eteisen matto ja pölyt lamppujen päältä. Järkyttävän ihanaa kahden sadan euron hintaan!

Siivouksesta pitävä ja siivousfirmojen palveluihin kriittisesti suhtautuva puolisoni ei ollut järjestelystäni kovin otettu, mutta hänpä sattui sopivasti tuolloin olemaan työmatkalla. (Tässä kuten muussakin: ajoitus ennen kaikkea).
eräs onnellisuuden määritelmä: kun joku muu on pyyhkinyt pölyt kirjojenkin päältä
Sitä seuraavalla viikolla tilasin meille kotiin ikkunoiden ulkopesun. Kolmen asunnon talossamme on yli kaksikymmentäviisi ikkunaa ja niistä osa monen metrin korkeudessa. Reykjavikilainen ikkunanpesufirma veloitti työstään vain satasen. Satasen! Se oli paras hankinta, mitä olen elämässäni vastaavalla rahasummalla tehnyt. Nyt lasin läpi näkee kirkkaan maailman. Ilokseni huomasin, että ei niissä olkkarin ikkunalaseissa ollutkaan naarmuja! Se oli ihan rehellista laajalle levinnyttä linnunpaskaa ja muuta töhnää.

Tässä kohtaa koti oli puhdas ja siisti. Sitten katsoin kokovartalopeiliin. Ja katsoin asialliseksi tilata remonttiajan myös itselleni.
miten voi jalkakylpy muoviämpärissä tuntua näin hyvältä?!
Menin päiväksi hoitolaan: kokovartalohieronta, pedikyyri, kasvohoito, kulmien nyppiminen (viimeisestä pinsettikäsittelystä olikin vasta 15 vuotta aikaa), sauna ja jalkahieronta - tämä kaikki sadalla viidelläkympillä. Valitsin ihan tarkoituksella old skool -henkisen hoitolan - siis sellaisen, jossa anoppinikin käy. Ei solisevia vesiputoksia, kukkia hierontapöydä alla, huonetuoksuja tai muuta oheistoimintoa vaan ihan tavallista hiljaa olemista ja iso froteepyyhe ympärillä. Sauna, jossa sai suomalaiset löylyt ja kosmetologi, joka ei antanut kasvohieronnan ja kuorinnan aikana yhtäkään ihonhoitosuositusta.
pientä turvotusta, mutta onpa kynsilakkaa
Okei, nyt olen valmis. Tai siis melkein!! Huomenna pitäisi tehdä valmiiksi arvonlisäverotilitys kirjanpitoon, viimeistellä yksi kirjoitusjuttu, päivittää kaksi ekseliä ja tehdä viikonloppuna yksi lyhyt ja pitkään odotettu työmatka. Sitten sen jälkeen voisin ottaa jaon kahteen yhdellä epiduraalilla ja alkaa taas nukkua vatsallaan.
matkalla paratiisiin

Tunnisteet: , ,