Instagram - tuo kätevä päiväkotisovellus

Esikoisen päiväkoti meni  viime viikolla Instagrammiin. Päiväkodissa oli tultu siihen lopputulokseen, että päiväkotiryhmän arjesta kertovien kuvien jakaminen vanhemmille nettisivujen salasanallisen mediapankin kautta on hanurista. Kuvien lataaminen koneelle vie aikaa, kuvien pienentäminen vie aikaa, salasanojen lähettely vanhemmille vie aikaa ja kaiken lisäksi nuo salasanat ja käyttäjätunnukset leviävät helposti vanhemmilta isovanhemmille, serkuille, ystäville ja lopulta puolella kaupunkia on pääsy päiväkotilasten kuviin. Kuvia tallennetaan kotikoneille ja ne lähtevät leviämään ympäri feisbookkeja.
Niinpä päiväkodissa päätettiin, että perustetaan kullekin päiväkotiryhmälle oma suljettu Instagram-ryhmä, johon hyväksytään seuraajiksi vain kyseisen ryhmän lapsien vanhemmat, ei muita. Kun lapsi lopettaa ryhmässä, vanhemmat poistetaan Insta-ryhmästä. Päiväkotiryhmän opettajat ja ohjaajat postaavat kuvia ryhmän touhuista pari kertaa päivässä.

Tänään päivällä katselin kuvia kersan ryhmän liikuntatunnilta. Eilen kuvavirta kertoi ambulanssikuskeista, jotka kävivät päiväkotivierailulla kertomassa työstään ja näyttämässä lapsille, miltä ambulanssissa näyttää sisältä. Instan kautta tuli myös kaivattu muistutus perjantaisesta lelupäivästä.

Instan suurkäyttäjä tykkää! Hirveän kätevää, että nämä omassa arjessa tärkeät sidosryhmät tulevat sinne kanaviin, missä itsekin jo on. Koska kyllähän siinä vaan niin kävi, että olin yksi niistä tyypeistä, jotka eivät koskaan käyneet vilkaisemassa päiväkodin nettisivuilla ollutta kuvagalleriaa. Koska salasana oli aina hukassa. Instaa taas on nopeä käyttää ja päiväkodin on helppo rajata käyttäjäoikeuksia.

En osaa yhtään sanoa, onko tällainen some-sovellusten käyttö päiväkotiviestinnässä yleistä muualla. Miten on?

Tunnisteet: