Kouvolan paras kahvila

Kolmen viikon Suomi-lomamme vetelee viimeisiään. Kuten meillä on ollut menneinäkin kesinä tapana, olemme viettäneet viimeiset lomapäivät vanhoilla kotihuudeilla Helsingissä. Muutoin loma vierähti pääosin mutsin kotiseuduilla Kouvolassa.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että Kouvola ei ole kaupunki kauneimmasta päästä. Kun Anjalan suunnalta ajaa kohti Kouvolaa ja vahingossa katsoo kaupunkiin päin, tuntuu lähes pahalta. Kömpelöt betonimöhkäleet nousevat keskeltä suomalaista kesäpeltomaisemaa niin että silmiin sattuu. Au-au.

Mutta mutta. Jos arkkitehtuurin voi ohittaa eikä anna kaupunkisuunnittelun vaivata päätä, Kouvolassa on yllättävän paljon tekemistä ainakin näin lomailevan lapsiperheen näkökulmasta. Tykkimäellä kävimme kahdesti (Valeäiti tiivisti hyvin Tykkimäen hyvät puolet), Aquaparkin viereinen ilmainen ranta on erinomainen, kaupunginkirjasto on iso, keskustan kirppiksiltä tekee edullisia lastenvaatelöytöjä, torikahvila on kesäisin aina auki ja junalla pääsee nopeasti reissun päälle.

Ja jos Kouvolan keskustassa haluaa syödä jotain, on yksi paikka ylitse muiden: vuosien takainen suosikkimme Cafe Galerie.  Päivittäin vaihtuva lounas on erinomainen ja edullinen (keitto- tai salaattibuffet alle kympin, koko lounasbuffet reilun kympin). Lapset maksavat koko tarjoilusta euron per ikävuosi. Eipä ole tullut toista ravintolaa vastaan, jossa olen saanut lapselle viidellä eurolla monipuolisen ja herkullisen aterian. Sitä paitsi kaikkiin lounaisiin kuuluu ruoan lisäksi kaffet jälkiruokineen.

Kannattaa tänne pullakahvillekin poiketa: vitriinissä on esillä jos jonkinlaista pullaa ja kakkua kohtuuhinnoilla ja halukkaille löytyy aina myös gluteenittomat ja laktoosittomat vaihtoehdot. Voi taivas, miten paljon olisin halunnut upottaa hampaani Dallas-pulliin, mutta voitin mielihaluni järjellä: olinhan syönyt jo jälkkäriksi kolme kulhollista omena-kaurapaistosta vanilijakastikkeella.

Pikkukaupunkien ravintola- ja kahvilatarjonta on usein todella rajallista. Siksi on tosi hauska huomata, että Kouvolankin kokoisesta kaupungista löytyy näin kiva paikka. Jos liikutte huudeilla, niin poiketkaahan ihmeessä. Galerie löytyy ihan siitä keskustasta Koulukadulta, reilun minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja kävelykadulta.

Tunnisteet: ,