Raskausajan vaatteet: aurinkolasit

Tästä alkaa äitiysvaatesarja. Aluksi on varmaankin paikallaan huomauttaa, että en pidä äitiysvaatteista. En tiedä miksi, koska onhan niidenkin tekstiilien joukossa varmaan jotain "ihan nättiä".
Gi 8 Panto / Gloryfy.
Ehkä se on sitä, että hetki, jolloin maha alkaa rajoittaa näkökenttää, vatsa alkaa kutista, jalkoihin ilmestyy suonikohjuja ja vaatteet alkavat puristaa, ei tunnu siltä, että olotilaa haluaisi juhlistaa uusilla vaatteilla. Äitiysvaatteessa harmittaa myös käytön (huom! toivottu) lyhytaikaisuus. Se nyt vaan tuntuu hassulta ostaa pari tai kolme uutta vaatekertaa muutamaa kuukauden käyttöä varten.

Niinpä olen turvautunut lähinnä Marimekon alaspäin leveneviin tunikoihin. Kaksista legginseistä olen katkaissut vyötärökuminauhan ja lisännyt sinne muutaman sentin mittaisen kuminauhalisäkkeen, että housut saisi vedettyä ilman puristusefektiä edes mahan alle. Pieneksi jääneet rintsikat vaihdoin urheiluliiveihin. Sukkahousut taittelin piiloon laatikon perälle. Farkut ovat lakanapinon takana käden ja silmän ulottumattomissa.
Gloryfyn G8-sporttimallistosta.
Koska vaatekaapissani on tällä hetkellä noin viisi vaatekappaletta, jotka mahtuvat päälle vetoketju tai napit kiinni, on ollut pakko panostaa asusteisiin.

Yksi parhaista raskausajan asusteista ovat aurinkolasit. Ne mahtuvat päälle aina ja peittävät samalla vielä tummat silmänalusetkin. Voila!

Tutustuin Münchenin ISPO-messuilla itävaltalaiseen aurinkolasivalmistajaan Gloryfyhyn. He kaappasivat huomioni särkymättömillä aurinkolaseillaan. Lafka siis valmistaa aurinkoalaseja, jotka eivät mene rikki. Rillien kestävät kehys- ja linssimateriaalit ovat jonkin sortin patentoitua joustavaa muovimateriaalia (kutsuvat sitä itse I-Flexiksi ja G-Flexiksi). Alunperin nämä kakkulat on suunniteltu ulkona rymyäville extreme-urheilijoille. Onhan siinä pointtia: rikkoutumattomat aurinkolasit lisäävät turvallisuutta esimerkiksi maastopyöräillessä tai kiipeillessä.
Taipuu taipuu...
Mutta sopivat nämä vaappuville paksuilijiollekin!  Eräänlaista extremeähän tämä raskaana olo, synnytys ja pikkulapsivaihe elämässä ovat... Raskausmahan kanssa ei enää viikon 25 jälkeen kunnolla näe, minkä päälle sitä milloinkin istahtaa. Näitä laseja ei voi hanurisoida hajalle. Ja miettikää, miten kätevät nämä ovat sitten, kun vauva kasvaa isommaksi ja tarttuu kaikkeen eteen tulevaan. Saa ihan rauhassa vääntää kehykset vaikka vaakatasoon, eivätkä ne silti napsahda poikki.

Messujen jälkeen otin yhteyttä Gloryfyn Suomen-jälleenmyyjään ja pyysin laseja testikäyttöön. Nämä kuvissa näkyvät olen siis saanut maksutta; toiset ovat sportimallistoa toiset sopivat kaupunkikäyttöön (eli niiden kolmen päälle mahtuvan tunikan kaveriksi). Puoliso diggasi näistä niin paljon, että ostin hänelle omat häälahjaksi verkkokaupasta. Suomesta näitä saa nettikaupan lisäksi myös muutamista kivijalkakaupoista kuten ulkoiluliikkeistä (ainakin Scandinavian Outdoor Storesta) ja silmälasikaupoista.
...mutta ei mene rikki.
Noin 150 euron hinta ei laatuun nähden ole mielestäni mahdoton: nämä todella kestävät vääntelyä ja käyttöä, suoja silmälle on hyvä - 100 %:n UVA- ja UVB-suoja -, lasit ovat kevyet ja mikä omituisinta: ne on helppo "opettaa" omaan pään malliin sopiviksi. Kun laseja tarpeeksi monta kertaa vääntää esimerkiksi kapeammiksi tai sankoja käyremmiksi, ne alkavat oppia siihen asentoon.

Jos kerran aurinkolasienkin tahtoa voi muokata, niin ehkä minullakin on vielä mahdollisuuksia. Eli jos vielä muutaman kerran mietin niitä äitiysvaatteita, niin pystyn ehkä pian kävelemään vaatekaupassa äitiysosastolle ja ostamaan itselleni ne leveällä vyötärökuminauhalla varustetut äitiyshousut. Palataan siihen myöhemmin.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: ,