Suomen avulla kohti uutta ylämäkeä

Suomalaisuudessa ja Suomessa on #muuten todella paljon hyviä puolia. (Tämä tiedoksi siis heille, jotka ottivat nokkiinsa priva-viestien muodossa paljon lukijiota keränneestä edellisestä postauksesta. Kerrattakoon nyt vielä: en pidä suomalaisia muita huonompina, toivon vain, että ne suomalaiset, jotka näin ajattelevat, muuttaisivat ajatteluaan.). Itse asiassa suomalaisuuden hyvät puolet ovat konkretisoituneet viime kuukausina siihen pisteeseen, että me busineskumppanit eli kaupan tytöt olemme päättäneet astua seuraavan askeleen.
Vuokrasopparin allekirjoittamisen jälkeen kävimme tunnelman mukaisessa yhteiskuvassa.
Avaamme toisen, nykyistä paljon suuremman suomalaisen kaupan Reykjavíkiin. Syy on yksinkertainen: Suomessa on niin pirusti hyviä tuotteita, joita islantilaisetkin haluavat ostaa! Tarvitaan lisää myyntitilaa. Vuokrasopimus allekirjoitettiin eilen, uusia toimittajia on kartoitettu pitkin kevättä ja Marimekon uudet mallistot ovat saaneet aikaan mukavaa säpinää.
Pohjapiirrustelua ja voisarvia.
Pidämme vanhan myymälämme Reykjavíkin keskustassa. Avaamme sille reilusti isokokoisemman kaverin Reykjavíkin suosituimpaan ostoskeskukseen Kringlaniin. Siis sinne, missä suurin osa islantilaisista tekee ostoksia. Siihen paikkaan, jossa itse en tykkää käydä, mutta nyt ei kysytäkään minun vaan suuren yleisön mielipidettä. Joskus on annettava periksi omille henkilökohtaisille mieltymyksilleen ja mennä sinne, missä asiakkaat ovat.

Tämä iso askel kauhistuttaa, jännittää ja pistelee vatsaa, mutta hyvällä tavalla. Yhteinen tunnetilamme on se, että tämä askel pitää ottaa nyt, jos sen haluaa ottaa. Excelit, budjettimme ja tilinpäätöksemme sanovat samaa. Molemmat päätöstekijät ovat yhtä tärkeitä.

Kaupanpidossa on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta onneksi enemmän ylämäkiä. Siis sellaisia ylämäkiä, joita on tehnyt mieli pinkoa korkeammalle varsinkin, kun seura jonka kanssa kiipeää, on kohdallaan.
Se on siinä!
Että tässä sitä mennään taas. Kesällä alkaa remontti, elokuussa se aukeaa. Täältä blogin puolelta voi seurata ylämäen etenemistä. Hyvä Suomi! Perkele.

Tunnisteet: , ,