Reykjavíkissa vietetään tällä viikolla paikallista design-viikkoa, HönnunarMarsia. Toimistokaverini päättivät ottaa osaa tapahtumaan pystyt...

Taulu olohuoneen seinälle

10.3.15 Satu Kommentteja: 35

Reykjavíkissa vietetään tällä viikolla paikallista design-viikkoa, HönnunarMarsia. Toimistokaverini päättivät ottaa osaa tapahtumaan pystyttämällä näyttelyn Reykjavíkin vanhimpaan kahvilaan Mokkaan. Graafikot onnistuivat puhuman minut ympäri ja lupasin ideoida jotain - ööh - kirjallista kahvilan seinälle ripustettavaa sisältöä.

Deadline on tänään. Eilen illalla pääni kaikui tyhjää. Kunnes sain ajatuksen.

Tiedättekö ne rustiikkisen näköiset elämänviisaustaulut, joita myydään nykyään joka marketissa? Ne, joita ripustellaan hymyssä suin keittiön seinälle ja kirjahyllyyn parantamaan omaa elämänlaatua? Be happy and live long! Love is the most important thing in life! Home -The place where the story begins.

Jostain syystä minua alkaa aina suunnattomasti vituttaa, kun näen noita sopivan kuluneen näköisille, peltiä muistuttaville muovipaloille printattuja tekopirteitä elämänviisauksia. Think positive and love your life - it's the most important thing in life! Ajattelen, ajattelen! Ja samalla syke nousee kahteensataan.

Mietin eilen olohuoneen sohvalla noita seinätauluja ja sain suggestoitua itseni ihanan suivaantuneeseen mielentilaan. Päätin luoda omat taulut. Ideointiin meni puoli tuntia, toteutukseen Wordilla viisi minuuttia. Nyt käyn ostamassa printteriin mustetta, että voin printata nämä ja iskeä Tigerin kehyksiin. Toimistokaverini ovat varmasti tosi mielissään.

Sillä välin te voitte ihailla näitä tuotoksiani ja kertoa, jos sieltä löytyy kielioppivirheitä. Never let go of your dreams!

35 kommenttia:

 1. "Don't regret the mistakes you made", ei "did" :) Ihan loistavia, mä voisin laittaa näistä seinälleni minkä tahansa!

  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, kiitos avusta!

   Poista
  2. Mä taas luulin että just se oli siinä se vitsi, että täydestä olis mennyt siltäkin osin :D

   Poista
  3. Totta muuten, tää kielioppinatsi hyökkäsi suoraan virheen kimppuun, mutta toihan olisi loistavan ironinen versio tuollaisenaan! :D

   -Niina

   Poista
  4. Totta, ois muuten toiminut ironiana - ainakin jos oltais englanninkielisessä maassa :)

   Poista
  5. En tajua, miten niin ironiana? Mitä se siis tarkoittaisi, jos sanan made paikalla olisi did? Tai siis tarkoittaisiko se jotain muuta kuin että on kieliopillisesti väärin tai vai...? En vain nyt tajua. :)

   Poista
  6. Kieliopillisesti siis väärin. Tein virheen ja olen nolona vain jos joku huomaa sen. Ja jokuhan täällä huomasi. Ehkä ironia on väärä sana tähän, ehkä ovela läppä olisi soveliaampi tähän kohtaan :)

   Poista
 2. Kyllä. "Keep calm and carry on" saa aikaan aivan päinvastaisia ajatuksia, kun v*tutuskäyrä nousee eksponentiaalisesti. Vastikään FBssä kiersikin "Keep calm and v*ttus**tanap*rkele"-versio, joka oli mielestäni huomattavan paljon osuvampi.

  VastaaPoista
 3. Very funny! Only one mistake I noticed: It's to make mistakes, not to do mistakes.

  VastaaPoista
 4. Be good. Adobt an animal from the shelter.
  Eat it.

  Ehdotus vaan, että entä jos jättää pari sanaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä! Lyhennetty on melkein aina parempi.

   Poista
 5. Nämä oli mainioita... voisin laittaa ainakin tuon viimeisen seinälle ... :)
  Ja pieruhuumorihan naurattaa aina... universaali juttu.

  VastaaPoista
 6. Ootkohan sää asunut liian kauan siellä saarella, tuosta viimeisestä tuli kovasti mieleen Hugleikur Dagssonin tuotanto. Uppos ;)

  VastaaPoista
 7. Mut hei, aina kun luet näitä siellä kaupassa ja verenpaine meinaa nousta, niin toistele vain itsellesi, että "keep calm and carry on". Kyl se siitä sit!! ;)

  VastaaPoista
 8. :D Loistavia, sopisi mun seinalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä saa ihan vapaasti kopioida :) (Kirjaisimet löytyy wordista)

   Poista
 9. Linkin takana ristipistotyö plan ahead -tekstillä. Se ei kyllä kulu koskaan :D

  http://kuplablog.blogspot.fi/2014/09/plan-ahead.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hauska - askartelitko itse? :)

   Poista
  2. Pinterestin ideakuvan avulla tein ristipistotyön ,mutta meinas kyllä käydä niin, että ois pitäny suunnitella paremmin etukäteen ;)

   Poista
 10. Haha jes, mahtavaa! En kestä niitä tekopirteitä ja tyhjiä "oivalluksia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes oikein osaa sanoa, mikä niissä ärsyttää. Ehkä se on se asenne, että kyllä kaikesta selviää kun vaan hymyilee ja on positiivinen. Argh, mä en siedä yltiöpositiivisuutta.

   Poista
 11. Mites "muista hengittää" :)

  VastaaPoista
 12. Nauratti :) Siis mä en myöskään voi sietää noita tauluja enkä niitä puukirjaimia mistä voi sitten sommitella jonkun tosi diipin jutun olkkarin/makkarin seinälle "Sweet Dreams" "A Happy family lives here" *verenpaine nousee jo pelkästä ajatuksesta* :D

  VastaaPoista
 13. Muakin arsyttaa ihan hirveesti nuo taulut ja kirjaimet ja tarrat ja mita kaikkia niita onkaan. Ja viela englannksi pitaa olla supisuomalaisessa kodissa.
  Mutta noi sun on parempia!

  VastaaPoista
 14. Instead of giving "an advice", just shut up and smile.

  Tai

  Becoming richer doesn't mean becoming happier.

  VastaaPoista
 15. Ihan mahtavia! :-D Aivan samaa mieltä näistä ihanan iloisista ja onnellisista teksteistä!

  Mun suurin inhokki on "Always kiss me goodnight" muka niin seesteisen kaunomaisilla kirjaimilla sängyn yläpuolella...... No joo hyvänyönsuukko on kiva, mutta kun tuon saman tarran näkee joka saaterin "sisustuskuvassa" joita makkareista otetaan, niin mun reaktio siihen on puhtaasti ällötys. Mukaonnellinen ja mukaseesteinen ärsyttävä klisee perkele! :-D

  Sonja

  VastaaPoista
 16. Ihan pakko, tuli tämä postaus mieleen päivän Nemistä:
  http://www.iltasanomat.fi/nemi/car-1288899193205.html

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?