Hyvä ruoka, parempi matka

Ulkomailla syödessä sen vasta oikeastaan huomaa, kuinka pieni maa Islanti onkaan. Ei meillä edes pääkaupungissa Reykjavikissa juuri ole etnisiä ravintoloita. Pari kiinalaista, yksi nepalilainen, pari intialaista ja hyvällä tsägällä yksi hyvä thai-ravintola.
Islantilaisessa ruoassa ei ole mitään vikaa. Päinvastoin; lampaanliha on ensiluokkaista ja kalaravintoloista parhaimmat todella hyviä. Mutta kaipaisin vaihtelua - edes paria edullista eri maiden keittiöitä edustavaa ravintolaa. Mutta minkäs tekee, kun meitä on niin vähän ja sekin vähä tykkää mieluummin Dominosin pitsasta kuin take away -nepalilaisesta.
Toista se on täällä Euroopan mantereella! Olemme olleet Münchenissä nyt noin 30 tuntia ja ehtineet käydä edullisella illallisella itäturkkilaisessa ja vietnamilaisessa. Aamiainen haettiin leipomosta ja kahvit juotiin sisha-baarissa. Yömyssynä testattiin saksalainen rose-viini. Huomenna Samaya-projektin kanssa mennään syömään perinteiseen baijerilaiseen ja perjantaina ehkäpä kämppämme vieressä olevaan kutsuvannäköiseen tapas-paikkaan. 
Onneksi mulla on periaate, että matkoilla kuuluu aina kasvattaa vatsaa ja varsinkin jos asuu kaukaisella ja harvaan asutulla saarella. Sitä paitsi reissukilot ovat erittäin tervetulleita, saapahan taas lisää vastusta ensi viikon leuanvetoihin, haha.


Tunnisteet: ,