Saan tällä viikolla hyvän syyn piipahtaa Helsingissä. Syksyn paras tapahtuma, Helsingin kirjamessut pidetään ensi viikonloppuna. Ja mikä pa...

Kirjabileet!

20.10.14 Satu Kommentteja: 7

Saan tällä viikolla hyvän syyn piipahtaa Helsingissä. Syksyn paras tapahtuma, Helsingin kirjamessut pidetään ensi viikonloppuna. Ja mikä parasta: tulen yksin. Aion rauhassa kierrellä osastoja, seurata ohjelmaa ja metsästää messutarjouksia (eli reppu messiin). Kirjabileviikonloppuun kuuluu myös yksi työhomma.
Äiti ja tytär.
Osallistun yhdessä Vuoden mutsi -kollegani Katjan kanssa vanhemmuuskeskusteluun. Kanssamme sinne tulee sosiologi, sosiaalipsykologi ja lastenpsykiatri. En ole ihan varma, mitä vuoden mutsien inputti keskusteluun tulee olemaan, luultavasti vastaamme siitä käytännön tulokulmasta.

Mitään besservisseröintiä tilaisuudesta tuskin tulee; kanssakeskustelijoiden kirjauutuuksilla on sen verran lupaavia nimiä: Äiti älä tottele!, Yhdessä – Lapsen kasvatus ei ole taitolaji ja Kuka täällä oikein määrää.

Kyllä minä varmaan jotain sanottavaa keksin. Voisin kertoa vaika siitä hetkestä, kun lapsi ilmoitti kirkkaalla äänellä kesken tanssitunnin, että meidän äiti tykkää juoda kaljaa. Pidin naamani kiinni ja yritin hymyillä. (Vaikka oikeasti olisi tehnyt mieli sanoa, että punkkuapas.)

Helsingin Kirjamessut // Kuka kasvattaa ja ketä? // Helsingin Messukeskus, Kullervo-sali // sunnuntaina 26.10. kl 16.

Onko joku muu suunnitellut tulevansa kirjamessuille?

7 kommenttia:

 1. Kovasti suunnittelen, että lähden tuon 2 vuotiaan tihulaisen kanssa messuille. Saattaa olla melko hullu suunnitelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meette aikaisin aamulla tai vähän ennen sulkemisaikaa, saa yleensä kävellä väljemmillä käytävillä...

   Poista
 2. Tänä vuonna en pääse Suomeen kirjamessujen aikaan. :-( Kamala kateus, ensi vuonna on pakko päästä!

  VastaaPoista
 3. Tiedoksi vaan, ainakin mulla oli tuo kuka kasvattaa ja ketä-linkkirikki. Surffaan ipadilla, jos sillä nyt on mitään merkitystä tässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Kävin korjaamassa linkin. Se oli ilmeisesti muuttunut...

   Poista
 4. Nyt toimii! Kiinnostavan kuuloinen juttu ja ajatuksia herättävä otsikko. Kyllähän mäkin tässä jotain kasvatustyötä mielestäni teen, mutta on aivan varmaa, että nuo lapset on kasvattanu mua ihmisenä paljon. Ja mielestäni hyvään suuntaan. Ne on kyllä kirkkaampi peili ihmisen katsoa itseään kuin mikään muu tässä maailmassa. Tiedä sitten onko tämä teidän luentonne sisältöä vai vain luennon nimen herättämä ajatus. Mutta kiitos kuitenkin kun pistit muistelemaan omaa oppimiskäyrää. :)

  T. Lukijasi Laura

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?