öysin käsiini vallan mainion viihderomaanin tutun bloggaajan vinkistä. Liane Moriartyn  Hyvä aviomies  (suom. Helene Bützow) käsittelee, ...

Liane Moriarty: Hyvä aviomies

16.9.14 Satu Kommentteja: 5

Löysin käsiini vallan mainion viihderomaanin tutun bloggaajan vinkistä. Liane Moriartyn Hyvä aviomies (suom. Helene Bützow) käsittelee, noh, ihmissuhteita ja ihmisten välisiä salaisuuksia, joilla voi olla kohtalokkaita seurauksia, jos ne pitää salaisuuksina tai jos niitä ei pidä salaisuuksina. Australialainen kotiäiti ja Tupperware-supermyyjä Cecilia löytää aviomiehensä vaimolleen osoittaman kirjeen, jonka saisi lukea vasta aviomiehen kuoltua. Totta kai Cecilia avaa kirjeen selvittääkseen miehensä salaisuuden. Sen jälkeen sattuukin sitten kaikenlaista kamalaa ja kamalan kiinnostavaa:

"Hän ei muistanut, miksi oli ylipäätään tullut ruokakomeroon. Ehkä siihen ei ollut muuta syytä kuin se, että hän oli yrittänyt rauhoittua katsomalla Tupperware-astioitaan. Niiden tilaa säästävien muotojen miellyttävää, tarkoituksenmukaista geometriaa. Siniset, ilmatiiviit kannet pitivät kaiken tuoreena ja raikkaana. Cecilian ruokakomerossa ei ollut pilaantuvia salaisuuksia." (luku 26).

Hyvä aviomies on hyvin kirjoitettu viihderomaanin ja murhamysteerin sekoitus televisiosarja Täydellisten naisten hengessä. Kirjaa lukiessa mieleeni tuli useampaan kertaan, että tämän tarinan tapahtumat olisivat voineet ihan hyvin tapahtua Wisteria Lanella. Tällä kertaa pääsalailijat ja pettäjät ovat kuitenkin harmittomanoloisia isejä ja aviomiehiä.

Kirsi kirjoitti kirjasta niin hyvän arvostelun, että ehdotan lukemaan jutun Kirsin kirjablogista

5 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä, vaikuttaa mielenkiintoiselta! Pitää katsoa saako tätä ladattua "nettikirjana" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin tämän e-kirjana Elisa Kirjasta.

   Poista
 2. Kiitti vinkistä! Tein heti varauksen kirjastoon - mun edelle oli ehtinyt "vain" 34 nopeampaa... :/

  VastaaPoista
 3. Jätin juuri varauksen kirjastoon (8 ennen minua). Mutta ei haittaa, sain eilen kirjastosta edellisen vinkkisi
  "Totuus Harry Quebertin tapauksesta". Ahmin tänään yli 300 sivua, mutta haluan huomennakin istua lempituoliini aurinkoisen ikkunan ääreen ja nauttia viimeisestä kesäisestä viikonlopusta ja todella hyvästä kirjasta. Maanantaina sitten saapuukin pohjoinen ilmavirtaus ja syyssateet, sen jälkeen lukunurkkaukseni lämmöstä saa huolehtia tulikivitakka :) Kiitos hyvistä kirjavinkeistä

  VastaaPoista
 4. Kiitos kirjavinkistä! Aika nopeasti tuli luettua tämä, hyvin koukuttava :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?