Islantilaisen huumepoliisin näkkileipäresepti

M iehen pikkusisko johtaa Islannin huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden yksikköä. Pari viikkoa sitten sain tältä kiireiseltä ja sporttiselta naiselta aivan järkyttävän hyvän näkkileipäreseptin. Kokeilin sitä eilen, ja kaksi pellillistä on nyt jo melkein loppu. Tämä leipominen on helppoa ja nopeaa. Taikinan sekottamiseen meni kolme minuuttia. Taikinan pellille levittämiseen kului toiset kolme minuuttia. Vartti uunissa ja käsissä oli korillinen järkyttävän hyvää näkkileipää. Siementen ja jyvien takia tässä leivässä on proteiinit ja rasvat kohdallaan. Herkullinen ja täyttävä välipala työpaikalle tai höttöleivän korvikkeeksi aamiaispöytään. Kokeile! Varmasti et pety.
Näitä tarvitaan:
1 dl kaurahiutaleita
3,5 dl spelttijauhoja (mulla ei ollut, käytin puolet vehnäjauhoja ja puolet maissijauhoja)
4 dl siemeniä (mitä tahansa, mitä kotona sattuu olemaan; laitoin auringonkukansiemeniä, sesaminsiemeniä, pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
2 tl suolaa
1 dl öljyä
2,5 dl vettä
Näkkäri on helppo tehdä gluteenittomana (spelttijauhot voi korvata vaikka maissijauhoilla).
Tee näin:
Sekoita aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita toinen leivinpaperiarkki taikinaköntin päälle ja painele tai kauli paperin läpi taikina ohueksi. Poista päällimmäinen paperi ja työnnä pelti uuniin noin vartiksi. Taikinasta tulee kaksi täyttä pellillistä. Jäähtymisen jälkeen murra levystä sopivankokoisia palasia. Rikollisen hyvää.
Maistuu sellaisenaan tai perinteisillä voikkarilisukkeilla.

Tunnisteet: