ho! Olen hyvin otettu ja totaalisen yllättynyt Islanti-postaukseen tulleiden kommenttien määrästä. Oli upeaa lukea teidän kaikkien Islanti-...

Minun oma islantilainen perheeni

3.6.14 Satu Kommentteja: 22

Oho! Olen hyvin otettu ja totaalisen yllättynyt Islanti-postaukseen tulleiden kommenttien määrästä. Oli upeaa lukea teidän kaikkien Islanti-mielleyhtymistä. Suurkiitos! Islannin maabrändityöryhmän (epäilemättä täällä on sellainen) pitäisi palkita teidät kaikki avokätisesti. Kun seuraavan kerran vedän kilarit jostain Islannin yhteiskunnassa vaikuttavasta mätämunasta tai vaakasateessa puskevasta räntäsateesta, palaan lukemaan noita teidän kommentteja. Omaa uskoa kannattaa välillä vahvistaa ulkopuolisten vakuuttelulla.
Ei täällä ainakaan ilma seiso.
Ensi syksynä palaan hakemaan teidän kommenteistanne vertaistukea monta kertaa. Aion nimittäin kirjoittaa kirjan siitä, millaista tässä maassa ihan oikeasti on asua ja miten tänne kukaan voi sopeutua. Maahan, jossa kaikki naiset ovat kadehdittavan paksuhiuksisia, miehet meri-ilman komistamia ja lyhyenä suomalaisena kaikkia vastaantulevia pitää katsoa pää kenossa ylöspäin.
Ihan ovat kuin suomalaiset. Golf-virralle kiitos näiden ei tarvitse porata talvella veteen reikää.
Olen jo jonkin aikaa ideoinut kirjaa islantilaisesta yhteiskunnasta liittyen etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikaisiin tapahtumiin. Kävin viime talvena WSOY:llä ihanassa tapaamisessa, jossa kirjan idea sai lopullisen muotonsa.

Islantilainen perheeni (WSOY) ilmestyy keväällä 2015.

Kirja on suomalaisnaisen tarina siitä, kuinka käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita. Kirjassa puhuvat lisäkseni päsevät pankkiirit, professorit, naapurin rouva, poliisit ja bisneskollegat.

Islanti, uin sun sisäpiiriin vaikka allas kerrallaan.

Ah, tästä kirjoitusprojektista tulee luultavasti yksi elämäni hauskimpia. Jos joku neropatti keksii kääntää kirjan islanniksi, toivoa vain täytyy, että ulkomaalaisvirasto ei vedä hernettä nenään ja ohjaa kansalaisuushakemustani silppuriin. Mutta onneksi minulla on aina Suomen passi. Vaikka vuosikymmenessä ehtii islantilaistua, suomalainen tapa katsoa maailmaa ei häviä minnekään. Sateella käytetään sadetakkia ja kokouksiin saavutaan ajoissa. Kerron kirjoitusprojektin etenemisestä ja kirjan ilmestymisestä lisää tuonnempana!

Islanti Mondo -kirjan voitti nimierkki Laura. Pussilliset Djúpureita lähtevät nimimerkeille Brita ja Tuulis. Onnittelut!

Laittakaahan meiliä satu (ät) suomi (piste) is, niin pistän paketit tulemaan!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

22 kommenttia:

 1. Oi, oi. Tätä odotan innolla. Eka kunnon reissuni ulkomaille oli Islanti ja se oli niin hieno reissu. Sen jälkeen nähty Unkari ja Kanaria, mutta Islantiin vain haluaisin uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Se kirja on pakko saada... Mulla kun on pienestä pitäen ollut haaveena asua joko Islannissa tai Norjassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara N-L! Islannissa asumisessa on paljon mielenkiintoisia puolia, en malttaisi juuri nyt tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa tuota kirjaa :)

   Poista
 3. Tuo kirjaprojektihan kuulostaa ihan loistavalta. Minäkin jään odottamaan lopputulosta innolla. Ties vaikka tosiaan käy niin kuin sille Edward Hancoxin kirjalle, että keksivät kääntää kirjan islanniksi. Joka tapauksessa, työniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :) Tuo iceland Defrosted on muuten tosi hyvä! Se on ehkä enemmän islantilaista musiikkiskeneä ja matkailua yhdistävä, hyvin positiivinen teos. Munkin kirja on kyllä perusvireeltään positiivinen, mutta ei pelkästään. Mua on nimittäin jo pitkään riipinyt se, että Islantia käsitellään kv-mediassa lähes pelkästään silkkihansikkain ja kerrotaan vaan niistä söpöistä yksityiskohdista ja upeasta luonnosta. Onhan tämä maa tämmöinen söpö pikkupuudeli, mutta kyllä sekin välillä piereskelee ja tekee älyttömyyksiä :D

   Poista
 4. Mahtavaa, huudellaan nyt täälläkin että ISOSTI ONNEA!! Ei hullumpi kesätyö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaima!! Joo ihan täydellinen - varsinkaan jos on yhtään huonompi keli. Sisätyötä, sisätyötä ;)

   Poista
 5. Minäkö?! Onnea kirjaprojektista :)

  VastaaPoista
 6. Aivan loistavaa, Satu, onnea tällekin kirjaprojektille! Kirja pääsee heti ilmestyttyään kirjaston varauslistalle ellei peräti kirjakaupan ostoslistalle :)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä projektiin, kuulostaa mielenkiintoiselle.
  Ihan aiheen vierestä, jestas sulla on kauniit pisamat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia! Se on varma kesän merkki, kun nenäni alkaa ruskettua pikseli kerrallaan.

   Poista
 8. Onnea pikselinenälle! Kiva kun sulla on tallessa, mulla hävis lapsuuden jälkeen, pöh! Innolla odotan kirjaa kirjahyllyyn, menee toivomuslistalle "mitä sais tuoda Suomesta".

  VastaaPoista
 9. Hei mahtavaa! Luen blogiasi säännöllisesti (enkä koskaan kommentoi...) ja sulla on kyllä sana hallussa. Joten kirja menee lukulistalle, ensi keväänä ehkä saattaa lukeminen onnistua kun tenavat toivottavasti osaavat viihdyttää toisiaan. Vauvan ja taaperon kanssa ei vaan riitä hiljaisia hetkiä tai keskittymiskykyä mihinkään suurempaan lukuprojektiin... Tykkään muuten tosi paljon kun välillä katsot asioita tiukasti ekonomin näkökulmasta :) Taloustieteilijä sisälläni nyökyttelee innostuneesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna! Tosi kivaa kuulla, että talousnäkökulma kiinnostaa. Vaikka en nyt mikään tyyppiesimerkki ekonomista olekaan, rajahyödyn & yhteen- ja vähennyslaskun olemassaolo selkiyttää kummasti omaa ajattelua ja päätöksentekoa.

   Poista
 10. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että tästä on tulee varmasti ihan superhyvä ja hulvaton kuvaus elämästä Islannissa! En millään malttaisi odottaa... Laitan tähän loppuun vielä edellisen mielipiteen viralliseksi kannaksi muuntavan lopetuksen: Ugh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos Joni kommentista! Olen tästä yhteistyöstä ihan täpinöissäni.

   Poista
 11. Onnea kirjaprojektista :) Odotan innolla lopputulosta!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?