Hama-helmiaskartelua + alekoodi

Pystyn samastumaan Katjan kokemuksiin askarteluintoisesta lapsesta. Oma lyhyt tyyppimme kärsii nimittäin jonkin sortin muovihelmimaniasta. Tarkemmin ottaen kyse on hama-helmistä. Äkättyään amman – eli Islannin-mummon – luona, että muovinappuloista voi tehdä tauluja, loppua ei ole näkynyt. Muovipalojen sovittelu tauluun on arki-iltojen lempihommaa. Amma silittää joka ilta liukuhihnatyönä kersan taideteoksia valmiiksi. Näpeissä on syntynyt jo noin kymmenen delfiinin lauma, tusina autoja ja läjä krokotiileja.

                                                                                                  Yhteistyössä: Oy MaxPlay Ab
Artisti työssään.


Kivaa, että lapsella on tällainen hiljaisuutta ja paikallaanpysymistä edellyttävä harrastus. Muovihelmitaide treenaa mukavasti keskittymistä ja sorminäppäryyttä. Myös äidin. Sillä näitä pieniä muovinpalasia joutuu keräilemään lattialta useita kertoja päivässä, ellei sitten halua hama-taulua omaan jalkapohjaan.
Viime viikolla anopin paras ystävä lahjoitti lapselle kaksi kiloa helmiä.


Sileältä pöydältä helmiä tippuu lattialle varovaiseltakin tauluttajalta. Kangasliina-alunen ei toimi, koska rypistyessään se lykkää lattialle koko levyn. Keksin pulmaan ratkaisun, kun suomalainen verkkokauppa Playtray.fi kysyi halukkuuttani testata heidän tuotteitaan. Otin käyttöön kaksi silikonista valmistettua pilvenmuotoista pöytätablettia.
Artsy.
Pilvitabletti on meillä päivittäiskäytössä keittiössä, mutta isompi apu siitä on kersan askartelupuuhissa. Nahkean silikonimateriaalin ansiosta ne pienet hama-helmiperkeleet eivät enää vierähdä lattialle pienestä aivastuksesta. Alustan päällä on myös leivottu, tehty muovailuvahaukkoja ja piirretty tusseilla. Tabletti on helppo puhdistaa ja pysyy hyvin paikallaan. Tykkään! 
Islanninsuomalainen aamiainen.

Etsiessäni näille muovihelmille nimeä löysin Pinterestistä kansion, johon on koottu hama-helmiaskartelutuotoksia. Erehdyin näyttämään sitä lapselle. Olisittepa nähneet sen ihastuksesta levinneet silmät. Taulutusnopeus kasvaa päivä päivältä, joten vaikuttaa siltä, että tuo kurkkupurkillinen helmiä ei tule riittämään edes heinäkuun loppuun asti. Näen jo, mitä sukulaiset tulevat saamaan ensi jouluna lahjaksi.
Lapsi ei olisi halunnut, että otan kuvan autosta. Koska sen renkaat kuulemma "epäonnistuivat". 


Playtray tarjoaa blogini lukijoille –15 % kaikista verkkokauppansa hinnoista 4. heinäkuuta asti. Näiden silikonitablettien lisäksi siellä on myynnissä esim. syöttötuoliin kiinnitettäviä tarjottimia. Alekoodi on SALAMATKUSTAJA.

Tunnisteet: ,