Heräteostaja testaa luonnonkosmetiikkaa

H erramunjee, mutta amerikkalaiset osaavat myydä! Kolmen viikon ajan Kaliforniassa matkustaessa ja jonkun verran kauppoja kiertäessä tuli vesiselväksi, että amerikkalaisesta kaupasta on todella hankala poistua ostamatta yhtään mitään. Mitä pienempi kauppa, sitä vaikeampaa pelkkä katselu on. Ja hei: mä olen sentään itse kauppias, eli monien myyntiniksien luulisi olevan tuttua kamaa. Silti minut yllätettiin.

Vasemmalta oikealle: kasvojen pesugeeli, päivävoide, yövoide, kasvonaamio, silmänympärystipat ja kasvoseerumi. En todella tiedä, tarvitseeko ihminen kaikkea tätä.
Menin Seattlessa pitämään sadetta pieneen kosmetiikkaliikkeeseen. Vakkarilukijat saattavat muistaa ajoittain hieman hankalan suhteeni kauneudenhoitotuotteisiin ja kauneushoitoihin. Eli mitään suoranaista heräteostosvaaraa ei siis pitänyt olla. No kas. Kaksi hyllyä katseltuani nätti ja pirteä myyjä kysi, kuinka voisi auttaa. Mutisin vain vähän katselevani ympärilleni ja tutustuvani näihin tuotteisiin, joista en ollut kuullut aikaisemmin. No minäpä kerron sinulle! 

Sain puolituntisen myyntipuheen unkarilaisesta luomukosmetiikkamerkistä nimeltä Eminence. Laatutuotteita, tehokkaita ja käsityönä valmistettuja. Luonnosta peräisin olevia raaka-aineita ei kuumenneta missään valmistuksen vaiheessa. Vaikuttavien aineiden suuren prosenttiosuuden takia tuotteita voi kuulemma hyvällä omallatunnolla jatkaa vedellä. Madonnan suoskkibrändikin vielä.

Alkoi hengästyttää.

En ihan vieläkään tajua, mitä sen puolituntisen aikana tapahtui, mutta poistuin kaupasta mukanani kassillinen rasvoja ja seerumeita. Hotellille kävellessä hirvitti ajatella, että olin juuri maksanut kassillisesta pahvipurkkeja saman verran rahaa, mitä olen viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä pistänyt ihonhoitotuotehankintoihin. Heikotti, ja syystäkin. Myyntitykki osasi hommansa.

Naamis ennen purkkien aukaisua.
Vielä seuraavana päivänäkin tämä huomattavan runsas heräteostos aiheutti vatsanpuruja. Tuotteita ei tietenkään voinut enää palauttaa. Enkä olisi kyllä kehdannutkaan olla sellainen asiakas, joka ensin vinguttaa korttia ja tulee seuraavana päivänä jonkun tekosyyn nojalla palauttaman muka "vääriä tuotteita". Siispä ajattelin sitten ottaa näistä purkeista kaiken hauskuuden irti. Aion käyttää näitä tuotteita myyjärouvan ohjeiden mukaisesti niin kauan kuin purkeissa riittää sisältöä. Otatin kuvan ennen kuurin aloitusta ja aion ottaa kuvan syksyllä muutaman kuukauden käytön jälkeen. En ylläty, jos muutamalla satasella ei ihohuokonen pienene. Nähtäväksi jää, olinko väärässä ja Madonna oikeassa. Jatkoa seuraa.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: