Instagram Travel Thursday: Näin majoitut Samoalla

Kuluneella viikolla on tullut otettua läjä Instagram-kuvia, mutta olen päässyt julkaisemaan niitä harmittavan harvakseltaan harvassa olevien nettiyhteyksien takia. Läjäytän usein kerralla parikymmentä kuvaa julki, kun jostain löytyy langaton verkko. Tällä viikolla olen kuvannut majoituspaikkojamme täällä Samoalla.

Ei huonommat nuo lukemispuitteet!
Samoalla voi majoittua kahdella tavalla. Hienoja hotellikomplekseja löytyy muutama. Ne ovat aivan samanlaisia kuin hienot hotellit missä tahansa päin maailmaa: kiva uima-allas, hotellihuoneissa kivilattiat, työntekijöillä kestohymy ja rypyttömät kauluspaidat ja aamiaisella saa länkkärimuroja ja munakokkelia. Vuorokausi 2 hengen huoneessa maksaa 100–300 euroa ja aterioista veloitetaan usein erikseen.

Kersa antaa moskiittoverkolle kyytiä.
Sitten ovat ne vähän enemmän persoonallisemmat ja huomattavasti edullisemmat vaihtoehdot eli falet. Fale on useimmiten rannalla sijaitseva maja, jossa on sateelta ja auringonpaisteelta suojaava katto. Lattialla on patjat lakanoineen ja sängyn päällä hyttysverkko. Seinät eivät itse asiassa ole seiniä vaan paksut verhot, jotka vedetään eteen, jos haluaa yksityisyyttä tai suojaa tuulelta. Simppeleimmissä faleissa ei ole edes sähköjä, vaan tila valaistaan öljylampulla. Joissakin faleissa on sängyt ja jopa ohuet lautaseinät pienine terasseineen. Yksinkertaisimmat falet veloittavat noin 20 euroa henkilöltä vuorokaudesta, ja tähän hintaan kuuluu aamiainen ja illallinen.
Vähän hienompi fale: siinä on seinät!
Me olemme viihtyneet fale-majoituspaikoissa kahdesta syystä. Ensinnäkin ne sijaitsevat yleensä aivan meren ääressä. Ihanaa, kun voi nukahtaa ja herätä aaltojen ääniin! Lapsi pääsee kirmaamaan rannalle heti herättyään. Koska tila ei vaadi ilmastointia (tuuli hoitaa sen puolen), sisäilma ei ole kosteannihkeä tai haise homeelle. Toinen syy falejen suosioon on se, että majapaikan omistava perhe asuu usein samassa pihapiirissä ja laittaa vierailleen ateriat. Falessa pääsee ihan eri tavalla näkemään tavalllisen samoalaisen perheen arkea kuin hotellien seinien suojassa.

Lähemmäksi rantaa on hankala päästä.
Ja onhan tässä nyt ihan oma tunnelmansa kun sängystä voi katsella tähtiä ja kuunnella meren pauhua. Mutta hyttysverkossa ei saa olla yhtäkään reikää. Ensimmäisestä fale-yöstä viisastuneena ja aikuisten jalat rakkuloilla (lapsi oli onneksi mahtunut kokonaan piiloon lakanan alle) teemme nykyään tuplatsekkauksen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Eräänlaista telttailua tämäkin.

Tykkään tavasta, jolla täällä käytetään värejä: paljon kirkkaita sävyjä ja kaikkia värejä vaan ronskisti sekaisin.
--
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation levittämiskanavana. Suomessa tapahtuman taustalla ovatDestination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu täällä ohjeisiin. Lisää maailmanympärimatkamme kuvia löytyy Instagrammista satu_reykjavik.

Tunnisteet: