Monikäyttöiset reissulenkkarit: Adidas Kanadia 6 TR

Muistatteko, kun vannoin kevyen matkustamisen nimeen? Olen askeleen lähellä haavetta "kolmella cabin-bagilla maailman ympäri", sillä löysin eilen itselleni monikäyttöiset reissulenkkarit eli monikäyttökengät, joiden lisäksi jalkaosasto ei vaadi mukaan kuin kevyet sandaalit.

Halusin siis kengät, jotka ovat mukavat jalassa (ei liian painavat mutta ei liian ohutpohjaiset), soveltuvat helppoihin vaelluksiin (pitoa pitää olla) ja muutaman kilsan kevyille juoksulenkeille (sopivasti joustava pohja). Toiveena oli myös, että ne eivät sokaisisi rumuudellaan kanssamatkustajia tai saisi aikaan killerimäistä varvashikilöyhkää, joka leijailee pari penkkiriviä eteen- ja taaksepäin vaikka miten yrittäisi kääriä kengättömät jalat lentoyhtiön huopaan. Kouvolan Veturin Budget Sportissa päädyin kokeilemaan vain yksiä kenkiä - ja ne sopivat:
Adidas Kanadia 6 TR. Kuva: Adidas.

Olen normaalisti kokoa 39, mutta kenkien lesti tuntui todella pieneltä. Ja koska tiedän, että jalkani turpoavat lentokoneessa ja lämpimässä ilmastossa, valitsin suosiolla koon 40 2/3. Olen vetäissyt kengät jalassa pari viiden kilsan hölkkälenkkiä, ja ainakin näin talvisessa maastossa juostessa ne tuntuvat todella mukavilta lenkkikengiltä. Sitä paitsi olen viime aikoina alkanut digata pinkistä (!), joten kenkien värikään ei osoittautunut ongelmaksi.

Kengät maksoivat Budget Sportissa 80 euroa. Täytin viime viikolla 34, ja koska meillä on miehen kanssa tapana ostaa toisillemme tarpeellisia ja käytännönläheisiä lahjoja, hän halusi kaivaa kassalla Visan esiin. (Kuten huomaatte, yllätyslahjat, kukkapuskien ostelu tai syntymäpäiväjuhlayllätykset ovat meille täysin ulkoavaruudellinen asia.)

Kanadia-maastojuoksukenkiä olisi saanut muuten myös vedenpitävänä GORETEX-versiona noin sadan euron hintaan, mutta  ajattelin näiden ei-vedenkestävien hengittävän paremmin ja soveltuvan siksi paremmin trooppiseen ilmastoon. (Trooppiseen ilmastoon, voi jumpe!). Ellos.fi:ssä on Adidas Kanadia 5 TR -maastojuoksukengät GORETEX-vuorella tarjouksessa 76 euroa*.  Tosin netistä kenkien ostaminen taitaa olla vähän nin ja näin, ellei ole valmis siihen posti-sovitus-liianpienet/liianisot-missäsepakkauslaatikkoon-posti-palautus-rumbaan. (En olisi esimerkiksi itse ikinä uskonut, että tarvitsisin koon 40 2/3.)

*) affi-linkki

Tunnisteet: