Matkapaniikkia

Maailmanympärimatkamme starttaa kahden viikon kuluttua. Ja totta kai ilmassa on jo pientä matkapanikointia! Öisin muiden nukkuessa ehdin ajatella kaikkia järkeviä asioita. Kuten sitä, pitäisikö nirsoiluun taipuvaiselle lapselle pakata varmuudeksi mukaan kaksi kiloa kaurahiutaleita, että ei tarvitse neljää kuukautta pelkillä banaaneilla elää? Ja jos pitäisi, niin olisiko parempi hankkia yksittäispakattuja pikahiutaleita vai reilun kokoisia jättipakkauksia. Sitten muistin, että ei niillä hiutaleilla tee yksinään hevon helvettiä, koska lapsi ei ole tottunut syömään puuroa ilman maitoa. Mikähän olisi helpoin tapa kuljettaa Kuala Lumpuriin maitoa? Olen joskus kuullut maitojauheesta. Se ei ainakan painaisi kovin paljoa.

Mietin maito- ja puuroasiaa joku kaksi tuntia (kellohan on nyt kaksi yöllä), mutta asia ei antanut rauhaa. Niinpä tulin tänne nettiin ja päätin hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä. Halusin varata hotellin ensimmäisestä reissukaupungistamme Kuala Lumpurista, jossa yövymme kolme yötä ennen Thaimaahan menoa. Olimme kiipeilijän kanssa suunnitelleet, että ottaisimme sieltä jonkun edullisen perhehostellin, jossa voisi itse laittaa ruokaa.  Joo - niinhän me suunnittelimme. Suunnittelin uusiksi. Menin Tripadvisoriin, selasin läpi kehutuimmat hotellit, vertailin aamiasitarjontaa  ja päätin, että haluan tuohon viiden tähden The Royale Chulaniin, koska yhdessä asiakaspalautteessa sanottiin, että "Breakfast buffet was to die for".

Kuva: The Royal Chulan
Vertailin hotellin hintoja muutaman varauspalvelun sivuilla ja löysin edullisimman Hostel.comista (80 euroa yö)*. Varauksen tehtyäni tajusin käyttäneeni reilun viikon ruokabudjetin kolmeen hotelliyöhön. Aamiaisbuffetin takia.

Mutta onneksi kaiken voi perustella suhteellistamalla asioita. Jyväskylän Sokos-hotellissa on nimittäin viime viikonlopun kokemuksella sama vuorokausitarjoushinta. (Buffassa oli kyllä puuroa, mutta kylppärissä ei ollut sadesuihkua.)

Yhtä asiaa en tosin tullut tässä puuropaniikissa miettineeksi. Että jos lapsi saa ekoina päivinä vatsataudin eikä pysty syömään mitään, menee rahat ihan hukkaan! Tosin rentouttavaa, tämä matkan suunnittelu.

*) affi-linkki

Tunnisteet: