Joku muu menossa kirjamessuille?

Ihanaa, että vuoden parhaat messut ovat taas täällä! Tai siis Helsingissä, mutta kohta minäkin olen siellä. Kyllä Helsingin Kirjamessut on koettava, vaikka matkaa on vaivaiset 2 200 kilometriä. Tiedän, että siellä on tungosta. Tiedän, että tulee hiki. Tiedän, että teen taas kymmenen kilon edestä heräteostoksia, joita kannan olkapäät jumissa Pasilasta ystävän luo Kapteeninkadulle. Tiedän, että messuruokalassa tulee (taas) syötyä överit (en tajua miksi teen sen aina) ja seuraavana päivänä on otsassa kivat finnit. Mutta juuri sen kreisin menon takia siellä onkin niin mahtavaa!

Ainakin Jari Tervoa (su 12.30) olisi kiva käydä kuuntelemassa ja Sofi Oksasta (la 16.30). Sekä tietenkin Marko Kilpeä, jonka dekkareista pidän valtavan paljon - poliisimies-kirjailijan uusin, Kuolematon, on muuten juuri ilmestynyt. Mahtavaa! Kilpi puhuu kansainvälistyvistä dekkareista yhdessä Matti Röngän ja Pekka Hiltusen kanssa (la kl. 16). Fanitan näitä jäbiä ihan täysillä, joten toivottavasti ehdin nähdä esityksen. Loistavia Berliini-kirjoja kynäillyt Wladimir Kaminerkin on paikalla (la 12.30). Huhuh, sykemittari messiin! Koittakaa kestää, marraskuussa on luvassa ekstrapaljon kirjafiilistelyä.

Viime vuonna kävimme Project Maman Katjan kanssa kirjamessuilla Vuoden mutsi -asioilla. Tänä vuonna sama juttu: paitsi nyt käsis on valmis ja asialistalla Amican lounas ja markkinointisuunnitelma.

Jos et ehdi kirjamessuille, messutarjoksia pääsee hyödyntämään myös kirjaverkkokaupoissa. Akateeminen tarjoaa kaikki verkkokaupasta tilatut kirjat ilman toimituskuluja lokakuun loppuun asti*. Marko Kilven uutuus, Kuolematon, lähtee mukaan reilulla 23 eurolla. Samalla hinnalla löytyy myös Hotakaisen uutuus Luonnon laki, joka on ainakin omalla syksyn lukulistallani kärkipäässä. (Hesarin Jouni K. Kemppainen muuten kirjoitti todella hyvän jutun Hotakaisesta ja Luonnon lain luomistyöstä. Suosittelen lukemaan tekstin. Sen lopetuslause on yksi parhaita koskaan.)

Elisa Kirjalla on hyviä e- ja äänikirjatarjouksia koko tämän viikon. Joka päivä sunnuntaihin asti yksi äänikirja ja yksi e-kirja lähtee alle neljän euron. Tänään tarjouksessa mm. Hosseinin Ja vuoret kaikuivat.

Odotettavissa on, että messujen jälkeen sekä puinen että sähköinen kirjahyllyni natisevat liitoksissaan ja yöunet jäävät vähiin. No mitäpä pienistä, koska parasta, mitä voi tehdä sängyssä housut jalassa on tarttua hyvään tarinaan. Että siellähän se Tervo sopivasti odottelee, kun  oma mies kuorsaa.

PS. Onko kukaan lukijoista tulossa kirjamessuille?

Tunnisteet: