Kiitos Lapin-vinkistä!

Kyselin kesällä neuvoja Lapin-matkailuun. Haaveena oli mennä viikoksi Lappiin joululomalla, mutta en tiennyt, että minne päin. Koitin ensin googlata hakusanoilla "Lappi", "murtomaahiihto", "mökki Lapissa". Ruudulle lävähti joku tsiljoona vaihtoehtoa. Seurasin silmät ristissä sponsoroituja googlen linkkejä ja luin toinen toistaan hienompia mainoslauseita Lapin taikatalvesta ja moderneista kelohonkamökeistä. Mutta en saanut mistään otetta - ei ollut hajuakaan, mikä näistä on se, mitä minä etsin. Onneksi tajusin kysyä asiaa täällä. Sain useita kymmeniä ihan järjettömän hyviä vinkkejä, kiitos teille kaikille avusta!  Ilman havaintojanne ja mielipiteitänne en olisi tajunnut, että meidän kuuluu mennä juuri Äkäslompoloon.

Kuva: linssimato/Flickr

Miksi Äkäslompolo? Paikka on pieni ja rauhallinen, mutta palvelut lähellä. Laskettelurinne ei ole takapihalla, mutta sinne pääsee bussilla. Murtsikkaladut sen sijaan lähtevät ihan oven vierestä, ja kauppaankin pääsee kävellen. Joku muistutteli Lapin todella kylmästä ja pimeästä tammikuusta, jolloin ns. valaistut lämpöladut olisivat poikaa. En ollut aikaisemmin edes kuullut sanaa lämpölatu. Ja nyt tiedän, että juuri sitähän me tarvitsemme!

Kohteen varmistuttua aloin etsiä perheellemme mökkiä Äkäslompolon keskustasta (jotta sinne kauppaan tosiaan pääsisi ilman autoa). Parin päivän hintavertailun jälkeen päädyin rivitalohuoneistoon, jossa on majoitustilat kuudelle. Löysin mökin Lomarenkaan kautta*.  Elokuun lopussa varatessani viikon mökkivuokra oli hiukan alle tuhat euroa. Se ei viidelle hengelle jaettuna tuntunut liian kalliilta - kun ottaa huomioon, että jouduimme perheen loma-aikataulujen takia valitsemaan mökkiviikoksi välipäivät ja uudenvuoden.

Nyt pitäisi vielä löytää suksivuokraamo.

PS. Kiitoksena hyvistä vinkeistä laitan islantilaisia suklaalakuja lämpöladut maininneille, eli Luimupupu ja anonyymi 30.7./ 5.46 ip. Laittakaa osoitteenne satu (ät) suomi (piste) is, niin laitan Islannin-terveiset tulemaan. Kiitos vielä kaikille vinkeistä!

*) affiliate-linkki

Tunnisteet: