Kesäloman lukulista

Kesäloman alkuun on vielä kolme pitkää viikkoa. Huolimatta muutamista pienistä yksityiskohdista (kuten että työpöytäni pursuaa to do ennen kesälomaa -muistilappuja ja sähköpostissa on vastaamattomia viestejä pienen kyläkirjaston arkiston verran), en malta olla jo mehustelematta kesälomani lukulistaa. Koska hyvä kesä tarvitsee aina kaverikseen kirjan. Tai ainakin neljä.

Lomalomaloma.

Haluan, että kesälukemistoni viihdyttää, naurattaa tai nappaa kyytiin ja vie matkalle. Näillä pääsee alkuun:

1. Jo Nesbö: Poliisi. Herreguuuuud! Meinasin puraista aamiaisleivän sijasta kieltäni kun tajusin, että Nesböltä on tullut uusi Harry Hole -dekkari. Olin 99,5 prosenttisen varma, että Harry kuoli Nesbön edellisessä teoksessa Aave. Mutta ei näköjään. Voi onnea! Poliisia saa Akateemisen verkkokaupasta* alle 24 euron.

2. Alexander McCall: Harhapolkuja savannilla. Botswanalaisen Mma Ramotswen etsivätoimistosarja on kesälukemista parhaimmillaan. Se viihdyttää, naurattaa ja vie matkalle Botswanaan. En ole lukenut vielä viime vuonna ilmestynyttä Harhapolkuja savannilla, joten nautiskelen ensiksi sen. Ja kun Häähumua lauantaina ilmestyy, hotkaisen sen jälkiruoaksi. Huomasin, että Ramotswen tarinoita on alle kymmenen euron pokkaritarjouksessa Suomalaisen verkkokaupassa*.

3. Tarquin Hall: Vish Puri ja kadonneen palvelijattaren tapaus. Muistuttaa Mma Ramotswea: pieni etsivätoimisto, jonka saamat toimeksiannot liittyvät paikalliseen elämänmenoon kuten sulhais- ja morsiankandidaattien taustojen selvittämiseen. Botswanan sijaan nyt ollaan ristiriitaisessa Delhissä.

4. Jarkko Sipilä: Valepoliisi. Kesän pakollinen suomidekkari on oikein mielellään Takamäki-sarjan uusin. Parhaiten Sipilän kirjat toimivat minulla lenkkiseurana. Varsinkin, kun tämän uusimman äänenä on ihanan möreä-ääninen Veikko Honkanen (siis se DNA-mainosten oravien juoksua selkänahassa aihuttava miesääni). Valepoliisi on 7 h 18 minuuttia pitkä, eli tarinaa riittää ainakin kahdeksaan juoksulenkkiin. Äänikirjat tilaan Elisa Kirjasta.

Mitäs tuumaatte, jäikö listalta puuttumaan jotain oleellista?

(Tiedoksi siis, että tähdellä merkityt ovat affiliate-linkkejä. Vaikka voisivat ne olla lumisadettakin; Reykjavikin kesäkuun lämpötila on edelleen kymmenessä. Jösses.)

Tunnisteet: