Asutko Turussa, kiinnostaako nykytaide, haluatko tietää lisää Islannista? Osana Turku Biennaali 2013 -ohjelmaa pidän tunninmittaisen yleis...

Turun Biennaali goes Islanti - tervetuloa

13.5.13 Satu Kommentteja: 19

Asutko Turussa, kiinnostaako nykytaide, haluatko tietää lisää Islannista? Osana Turku Biennaali 2013 -ohjelmaa pidän tunninmittaisen yleisöluennon idyllistä Islannissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Keskiviikkona 22.5. mää mene Turkuun. Simmottos sit vaa tule sääki, jos lähel asut! Kerro toki myäs ystävillesi. (Kiitos avust, Turkuraattori.)
Vuosittaisen Turun Biennaalin teema on tänä vuonna idylli, ja näyttelyyn on kutsuttu taiteilijoita kaikista Pohjoismaista. Biennaalin aikana järjestetään yleisöluentoja ja vuoroni on hurmata yleisö puhumalla paljon ja nopeasti Islannista keskiviikkona 22.5. kello 17.30. Luento pidetään historia- ja nykytaiteen museossa Aboa Vetus & Ars Novassa (Itäinen Rantakatu 4–6), tarkemmin sanottuna  pääsisäänkäynnin vieressä sijaitsevassa Factory-kokoustilassa.


Jos yleisössä on lähiaikoina Islantiin matkustavia tai vaihto-oppilaaksi lähtijöitä, jään mielelläni tilaisuuden jälkeen antamaan matkavinkkejä.

PS. Jos haluat ostaa kirjoittamani Mondo Islanti -kirjan tai Vuoden mutsin, saat etukäteen varaamalla kirjat Biennaali-tarjoukseen 15 euroa/kpl paikan päältä :)

19 kommenttia:

 1. Hei: mä asun Turussa, mua kiinnostaa nykytaide ja musta olisi ihana tulla sinun hurmaamaksesi!

  Vauva kyllä pistää vähän haastetta, mutta ehkä ei ole täysin mahdotonta kuitenkaan... Kunhan lupaat olla huvittamatta yleisöä Turkuraattorin avulla: hyvin huono murreimitaatio, paheksun. (Edelliseen postaukseen viitaten, väärin kirjoitettu murre on minulle täydellisen nounou. Paitsi savoa saa tietty viäntää kuka vaan miten väärin vaan ;) Levottomat oli kehno leffa, mutta sietämättömän siitä teki Petteri Summanen puhumassa "Turun murretta".)

  Ehkä siis nähdään: siinä tapauksessa tunnet minut kantorepussa kiljuvasta jälkikasvusta ja siitä kun "vaivihkaa" poistun paikalta jokaiseen tuolinjalkaan kompastuen.

  Jos ei tavata, niin tervetuloa Turkuun! Turku on hieno maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa! En ole ollut Turussa ihan sikapitkään aikaan, ja siksi ajattelin viipyä vähän pidempään kuin yhden iltapäivän. Etsin just hotlaa siitä museon läheltä, että voisin jäädä ainakin yhdeksi yöksi.

   Ja joo, mä lupaan, että en käytä turkuraattoria :)

   Poista
  2. Kaikki hotlat on lähellä kun se on ihan keskustassa! Toki kutsuisin sohvallekin, mutta et halua :D Voin myös leikkiä paikallisopasta jos saan isompia lapsia vaikka mummolaan. Jälleen kerran: muuten et halua. En toki tiedä haluatko sittenkään, mutta ainahan voi olla liian kiire ;)

   Poista
  3. Mä luulen, että mä käytäns en luentopalkkion hotelliyöhön: ei aikaista aamuherätystä ja katettu aamiaispöytä jonne voi huoletta jättää likaiset astiat ;)

   Paikallinen seura voisi olla hauska juttu, laitetaanko privaviestiä meilillä, niin sovitaan tarkemmin?

   Poista
  4. Nimenomaan: meillä kun ne likaiset astiat tulevat pöytään talon puolesta.

   Arjentakaa@gmail.com tavoittaa - kerro kun tiedät aikataulusi niin katson saanko lapsia sumplittua hoitoon. Hauskaa!

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta! Mä kuulin sua tänään radiossa. Yhtäkkiä toimituksessa kuului tuttu ääni (radiosta). Hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radiossa? Hmm. YLEn toimittajat kävivät tekemässä telkkaan vaalijuttua Islannissa ja käväisivät kaupallakin. Varmaan se meni sit radioonkin. Kivaa!

   Poista
 3. Olitte myös telkussa eilen juu! Ihan kun olis nähnyt kaverinsa siellä, vaikka olen vaan ihan anonyymi lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näyttänyt läskilt, sen kävin ensin tarkastamassa :D

   Poista
 4. Hyvää näkyvyyttä saitte eilen pääuutisissa:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä oli taas asiantuntijat äänessä ;)

   Poista
 5. Mää asun Turuus, mut on lasten kevätjuhlat ;/ Voisikohan Mondon Islanti kirjan noutaa ennen tai jälkeen Luennon? Juhlat on juuri klo:18 ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta voi! Mä tulen sinne museolle joskus puoli viiden maissa ja olen varmaankin sinne seitsemään asti siellä. Yövyn jossain lähihotlassa sen yön, joten sieltäkin voi tulla respasta hakemaan, jos haluat. Laita mulle meiliä, niin voidaan sopia tarkemmin: satu (at) suomi (piste) is

   :)

   Poista
 6. Oletko mahdollisesti tulossa Helsinkiin puhumaan tms. niin että samalla voisi kirjoja ostaa kun Turkuun ei pääse tällä kertaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietän muutaman päivän Suomen-reissusta stadissa, eli jos asut jossain keskustassa päin tai ehdit tulla keskustan suunnalle, voin ottaa sulle kirjoja messiin. Laita meiliä, niin sovitaan tarkemmin: satu (ät) suomi (piste) is. :)

   Poista
 7. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, harmi kun en pääse!
  Asun Tanskassa ja muutama viikko sitten käväisin Turussa. Tän reissun yhtenä missiona oli hommata uusi Islanti-opas, jonka nappasinkin vauhdista Sammakosta - ja huomasin kotona, että ostin vanhan painoksen!! No, ei hätä ole tämän näköinen: Islannin matka, Our house ja Kuku camper varattuna. Hyvä siitä tulee :)
  Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 8. Voi ei... Olisin niin halunnut tulla... En tiennyt tästä etukäteen ja en voi järjestää enään vapaapäivää...:(

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?