Perheellä on nälkä, pitsaa ei kehtaa tilata toista iltaa peräkkäin ja aika ei riitä mihinkään, mikä pitää kypsyttää uunissa. Mikä neuvoksi?...

Nopea illallinen: pestosovellus

16.5.13 Satu Kommentteja: 7

Perheellä on nälkä, pitsaa ei kehtaa tilata toista iltaa peräkkäin ja aika ei riitä mihinkään, mikä pitää kypsyttää uunissa. Mikä neuvoksi? No pestosovellus.

Rakastan itsetehtyä pestoa ja hyvää pastaa. Raaka-aineet ovat suhteellisen edullisia, ei tarvita uunia ja ruoka valmistuu nopeasti (jos on blenderi tai sauvasekoitin). Loistava pastan keitto-ohje löytyy Hannalta. Sillä välin kun pasta kiehuu, laita peston kanssa hösseliksi. Heitä kaikki pestokastikkeen aineet sekaisin ja anna blenderin tai sauvasekottimen muusata kokonaisuus tahnaksi. Maista. Lisää, mitä tarvitaan: suolaa suolattomaan, öljyä kuivanlaiseen pestoon jne. Tarjoile pastan kanssa. 

Pestosovellus

Iso nippu basilikaa. (Usein heitän sekaan muutakin jääkaapista löytyvää vihreää, kuten lehtipersiliaa tai rucolaa.)
Noin desi kylmäpuristettua oliiviöljyä. 
Kourallinen pinjansiemeniä. (Korvaan ne joskus cashew-pähkinöillä.)
Raastettua parmsesan-juustoa. Noin desi riittää. 
Suolaa.
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna.

Pestosovellus on siitä mainio valmistettava, että sen sekaan voi joustavasti heittää jääkaapin sisältöä ja maku on melkein aina yhtä hyvä. 

Heitän roskikseen mieluummin vaikka käytetyn hehkulampun, mutta en ruokaa. Tänään löysin jääkaapista nahistuneen kaalinpalasen. Se ei ollut tarpeeksi vihreä peston sekaan, joten viskasin sen spagetin keitinveteen ennen pastan lisäämistä. Ajattelin, että lehdykästä voisi saada jänniä aromeita spagettiin. No makuero ei ollut huomattava, mutta sainpa hyvän omantunnon. Sen kunniaksi korkkasin kuoharipullon ruokajuomaksi. 

PS. Facebookissa on kaltaisilleni mainio ryhmä: Hävikistä herkuiksi. Kannattaa tsekata, jos kaalinpalan heittäminen roskikseen vie yöunet.

7 kommenttia:

 1. Meillä kanat toimii huonon omantunnon pelastajina. :) Ja malja pastan & peston keksijälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hokasin alkaa tehdä itse pestoa; siinä tulee ihan kokkaamisen fiilis ja lopputuloskin on paljon parempi kuin suoraan purkista.

   Poista
 2. Mä teen tuota usein myös. Lapsikin pitää: kurkkaa kuppiin ja sanoo "hohoho".

  VastaaPoista
 3. Tämä on meilläkin kesävakkari. Kohta pitää saada basilikaviljelmät parvekkeelle kasvamaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yrittänyt kasvattaa basilikaa useita kertoja. Mutta se delaa aina... Jotenkin mulla ei mene se kastelu-auringonvalo-kombo nappiin.

   Poista
 4. Rohkaistuin esimerkistäsi viimein tekemään itse pestoa. Tähän mennessä en ole saanut aikaiseksi, vaikka on ollut mielessä pidempään. Nyt ei sitten enää ikinä voi ostaa valmista pestoa kaupasta. On se maku niin eri maailmasta.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?