Kauppiaan shoppailupäivä

En juuri ehdi käydä ostoksilla. Siksi onkin varsin kätevää, että omistaa oman design-kaupan. Voi tehdä tarvittavat ostokset "työajalla". Olenkin tänä keväänä tehnyt muutaman vaatehankinnan.  Ajatusta vaatekaapin päivittämisestä kevät/kesä/syksy/talvikuntoon en osta. Oli kyse ravintolasta tai vaateostoksista, se on mieluummin harvoin ja hyvää kuin paljon ja pahaa.

Hyvä vaate peittää perseen, ei kirstä, siinä on taskut, se hoikistaa ja se päällä voi lähteä joko kumisaappaat jalassa ruokakauppaan tai korkkareissa ja punaisessa huulipunassa baariin. (Jos on joskus aikaa käydä spontaanilla G&T:llä, niin aikaa ei kyllä tuhlata kotona vaatteiden vaihtamiseen.)

Tunika. Marimekon pallokuosi on perinteinen, mutta ei silti ole täysi "unikko". Hyvä matsku, sopuhinta ja monikäyttöinen. Petja-tunika myy hyvin myös kaupassamme.

Pallotellaan vaan. (Kuva Marimekko.)

Univormu. Ivana Helsingin valikoimasta ostin itselleni heti UPS:n lähetyksen saavuttua tämän 1960-luvun sohvakangasta kuosiltaan muistuttavan mekon. Vaikka se on vaaleanpunertava. Vaikka siinä on kukkia. Vaikka siinä on mummon vanhan laatikoston vetonuppeja muistuttavat napit. Tykästyin ennen kaikkea materiaalin "kovuuteen": tämä mekko on nimittäin kuin haarniskan päälleen pukisi. Ei näy mahaläski eikä lihasjumin aiheuttama huono ryhti. Sitä paitsi siinä on taskut, jonne voi tunkea kaiken sen kaman, joka ei mahdu selkäreppuun. 

Kädet menevät vaikka kyynärpäitä myöten. (Kuva: Ivana Helsinki)

Sexy as hell. Tsempattuani lenkkeilyn kanssa olen alkanut saada perslihaksiin taas ryhtiä. Jos sama kehitys jatkuu Naisten kympin jälkeenkin, minun on ehkä pakko hankkia tämä mekko. Olisin se päällä - ainakin omasta mielestäni - kesän amazon nro 1. Vihreä trikoomekko on myynyt Ivanan kevät/kesä-malliston mekoista kaupassamme kaikkein parhaiten. Siinä on kohdallaan väri, hinta, kuosi ja hihanpituus (Islannissa on tasan kaksi lämpötilaa: kylmä ja viileä). Sitä paitsi mekossa tissit tulee hyvin esiin (jos ne sattuvat heilumaan siinä kokoluokassa, että niitä erikseen haluaa korostaa.)

Vihreä kuula. (Kuva: Ivana Helsinki)

Nyt olisikin mielenkiintoista kuulla teidän check-lista, eli millä perusteella te ostatte uuden vaatteen? Koska pian on äitienpäivä ja kaikkea, laitan mielivaltaisesti valitsemalleni vastaajalle naisasiaterveisiä Marianne Valolan pimppi-kukkaron muodossa. 

Römpsä auki, römpsä kiinni. Marianne Valola: Naisten Päivä -mallisto.

Edit: Unohdin! Eli vastausaikaa äitienpäivään (12.5.) asti.

Tunnisteet: ,