Heräsin tänään aamulla kaksi tuntia ennen herätyskelloa. Jännityksestä. Olin pari kuukautta sitten lupautunut juontamaan muotinäytöstä kolm...

Hyvä työpäivä

8.2.13 Satu Kommentteja: 6

Heräsin tänään aamulla kaksi tuntia ennen herätyskelloa. Jännityksestä. Olin pari kuukautta sitten lupautunut juontamaan muotinäytöstä kolmellesadalle ihmiselle. Lupaus piti lunastaa tänään.

Pidän kollegani kanssa Reykjavíkin keskustassa suomalaiseen designiin erikoistunutta kauppaa. Visit Helsinki ja Visit Finland soittivat ennen joulua ja kysyivät, pystyisimmekö järjestämään suomalaista muotoilua esittelevän hauskan muotishown Islannissa pidettävään matkailualan tapahtumaan. Hell yeah pystymme!

Kaupan alalla vietetään alkutalvi hiljaista kautta. Rahaa pitäisi kuitenkin jostain pieraista. Sitä paitsi jos joku kysyy tekemään jotain kivaa työhommaa, niin yleensä suostumme.

Istuimme alas ja aloimme tehdä sunnitelmaa. Mitä Suomi-aiheisessa muotinäytöksessä tarvitaan? No ainakin mallit. Ja jotain suomalaisia vaatteita. Musiikkia. Vitsejä. Vissyä takahuoneeseen.

Harmillista, että nämä pitää palauttaa.
Hankimme tuotteet Ivana Helsingiltä, Minna Parikalta, Poola Katarynalta ja SavetheC:ltä. Mallit rekrysimme paikallisesta mallitoimistosta. Hankimme paikalle valomiehen, harmonikansoittajan, meikkaajan, valokuvaajan, räsymattoja ja yhden kappaleen poikaystäviä. Ajelimme kaksi päivää edestakaisin pahvilaatikoiden, vaatteiden, give away -tuotekassien ja eväspähkinöiden kanssa.

Roinaa vuoden habaharjoitusten edestä.

Aamulla rullasimme räsymattoja, sovittelimme kenkiä ja laitoimme 900 postikorttia 300 mainoskassiin. Kollega piti pakkaa kasassa takahuoneessa. Yhtäkkiä kaikki oli valmista, poninhännät kammattu ja yleisö pöytien ääressä. Nousin lavalle ja potkaisin samalla kengän jalastani. Kirosin - onneksi ei ollut mikki päällä - poimin kengän ja sujautin sen uudestaan jalkaan. Kävelin catwalk-lavan päähän. Avasin mikin.  Jälkeenpäin sain kuulla olleeni hauska ja vitsikäs. Aito. Onnistuin! Voi iloa!!

Ekakertalainen.
Tulee ihan järjettömän hyvä fiilis, kun tekee jotain ekaa kertaa, eikä kukaan huomaa, että se oli eka kerta.

6 kommenttia:

 1. kuulostaa tosi hauskalta tapahtumalta, jee! näytät myös tosi nätiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wo-hoo, kiitos! Meilläkin oli tosi hauskaa. Tai niin hauskaa kun vaan voi olla mekko päällä ja kilo laastia naamassa :)

   Poista
 2. Wau, onnittelut! Mahtavan kuuloinen show! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kyllä vähän väsyttää, pari olutta huiviin ja sitten pitkät yöunet. Luksusta.

   Poista
 3. Tyyppihän on ihan muotimaailmasta itsekin! Wow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meikillä saa ihmeitä aikaan. Harkitsen just ripsivärin ostoa.

   Poista

Mitä tuumaat?