Take away Reykjavikin tapaan on Eldsmidjanin pitsa. Suositusten mukainen ruoka-aineympyrähän on pyöreä. Koska en ole tähän päivään menness...

Piha ilman sadettajaa

7.12.12 Satu Kommentteja: 34

Take away Reykjavikin tapaan on Eldsmidjanin pitsa. Suositusten mukainen ruoka-aineympyrähän on pyöreä. Koska en ole tähän päivään mennessä keksinyt mitään toista yhtä pyöreää ruokaa kuin pitsa, ravistin kiireisen perjantaipäivän päätteeksi illallis-hihasta tutun juustoympyrän.

Illallisen valmistusta odotellessani selasin läpi mestan ruokalistaa. Lievästi sanottuna hämmästyin, kun huomasin, että listan viimeisillä riveillä mainostettiin pitsaa, jossa ei ole lainkaan keskiosaa. Mehevä keskus on napsaistu pois ja tyhjä reikä peitetty viidellä salaatinlehdellä. Näin meitä huijataan.

Anteeksi nyt, mutta kuka haluaa pitsan, jossa ei ole keskiosaa? Laihduttajan ei pitäisi käydä rasvalätyllä ollenkaan. Karppaaja pääsee halvemmalla, jos ostaisi kaupasta köntin juustoa ja sulattaisi sen mikrossa.

Tarjoiluehdotus.
Keskiosatonta pitsaa katsoessani tulin siihen lopputulokseen, että järsitty rasvalätty on nykyajan ilmentymä: se on copy-paste-hyödyke. Tuote, joka tehdään ihmisille, jotka haluavat saada kaiken: hyvä pitsa ilman rasvaa, irtokarkit ilman sokeria, sipsit ilman suolaa. Ja kuka pelin voittaa? No ainakin se pitsakauppias, joka nauraa matkalla pankkiin. Sillä koska kyseessä on terveyspitsa, sen hintaan on tottakai laitettu muutaman prosentin terveystuotelisä.

Kohta kaupasta saa saletisti myös näitä:

- Excel, josta on poistettu sarakkeet.
- Parittomia sukkia.
- Voita, joka ei sovellu leivän päälle.
- Tamponeja, joissa on sentin mittainen naru (luomupuuvillasta).
- Kananmunia paperipussissa.
- Paristoja, joissa on kaksi plus-päätä.
- Kevytjäätelöä, jonne on valmistuvaiheessa vispattu niin paljon ilmaa, että litran myyntipakkaukseen mahtuu viisitoista kaloria.
- Paloturvallinen kynttilä, joka ei syty palamaan missään olosuhteissa.
- Valmiiksi kuorittuja banaaneja.
- Avioliitto, jossa ei koskaan boreteta.
- Kovaäänistä melua päästävä itkuhälytin - siis kapine, joka herättää sikeäunisemmankin ipanan.

PS. Eniten jäi mietityttämään, että mitä niille pitsan keskiosille tapahtuu.

34 kommenttia:

 1. http://newsfeed.time.com/2012/09/26/pre-peeled-bananas-incur-the-wrath-of-humanity/

  Tuli vaan mieleen. :D

  VastaaPoista
 2. Näitäkin on jo myynnissä: http://www.unitedoddsocks.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon näköjään niin viime vuosikymmenellä...

   Poista
 3. öö, meijän lähikaupasta saa irtokananmunia ja ne pitää kantaa himaan paperipussissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, te ootte viime vuosikymmenellä :D Eikö ne hajoo ihan törkeen helposti paperipussissa?

   Poista
 4. mä muistan Aasiassa nähneeni paljon kelmuun pakattuja kuorittuja banaaneja myynnissä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka laiska voi ihminen olla. No, pääseepä ainakin asiakas näkemään tuotteen ihan lähietäisyydeltä...scheisse.

   Poista
 5. Ihan ei tähän liity, mutta mä oon päättänyt helpata kersaani ja säästää sen tulevia aikuishermoja opettamalla sen käyttämään eriparisukkia. Noeivaan, omia hermojani mä säästän ja siksi se saa tyytyä niihin eripareihin, mitkä ekana kaapista käteen sattuu. Mutta toistaiseksi ollaan ihan happyja käytäntöön molemmat, ja ei kai siitä haittaa ole, vaikka se vetäis samalla politiikalla aikuisenakin. Kuka niitä sukkia edes missäänikinä näkee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko tunnustaa, että vedän joinain aamuina valkoiset tennissukat nahkasaappaiden sisään, jos kaikki mustat sukat ovat likaisena. Ja noina päivinä todella toivon, että missään ei kehoteta ottamaan kenkiä pois.

   Poista
  2. Siis parasta talvessahan on just tää. Voi laittaa ne tennissukat saapikkaisiin ja rasvaiset hiukset hatun sisään. Ja kas, näyttää freshiltä. Eikä niitä säärikarvojakaan ole tarvinnut ajella. Toisin on kesällä... Silloin pitää yrittää edes joskus lakata varpaankynnetkin. ;)

   Poista
  3. Asiaan liittymätön, again...mutta, onko sulla oikeasti vielä tennissukkia jäljellä?? Vai saako niitä edelleen jostain (ja oletko todella ostanut)? Jos on autenttisia kasareita, niin hurraa sen sukkavalmistajan laadulle.
   Juuh, eimul muuta.

   Poista
  4. On on, sellaisia valkoisia, joissa on puna-siniset raidat lahkeensuussa. Tosi seksyt ;)

   Poista
 6. Kälyntyttäreni käyttää yksinomaan eriparisukkia. Teinien muodikkaista eriparisukista, joita myydään kolmen sukan paketeissa, pitää tietenkin maksaa eriparilisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myydänkö oikeasti jossain kolmen sukan paketeissa?

   Poista
 7. Valmiiksi kuorittuja banaaneja saa jo! :) Itävallasta, muovikelmuun käärittynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin kyllä banaanit semmoisessa isossa "huulirasvahylsyssä", ei tarviis sotkea kätösiään. Ja jos haluais vaan puolikkaan niin loput säilyis siististi tallessa, korkki vaan päälle. :)

   Poista
  2. Eikö ois järkevintä kelmuttaa ne banaanit silleen, että syödessä sitä kelmua voisi pikkuhiljaa kuoria pois? :O

   Poista
 8. :-D Kiitti aamunauruista!

  VastaaPoista
 9. juu, leggeraa saa täältäkin (http://2.bp.blogspot.com/_FDf0uiDyfsw/TTLbl1lAQrI/AAAAAAAAAJc/zhIzgzAXDaw/s1600/Leggera-Margherita-_797581a.jpg). mitvit. jos kerran menee pizzeriaan, miksi ees vaivautua maksaan rahaa salaatista pizzan reunojen kera?! mää vaan kysyn.

  VastaaPoista
 10. mietin kans sita, etta meneeko ne keskustat sitten esim työntekijoitten lounaspoytaan :D ja nuita pattereitakin vissiin saa, oli nimittain sulanut Saken itkuhalyttimen sissaan! Hyva ettei oo rajahtanyt koko Eggertsgata. (edelleen mietin vaan etta mita ihmetta, se oli nimittain hyva vehje, uutena ostettu ja silkkihansikkain olen kohdellut, ja se siis oli semmoinen normaali laite, ei herattava) :D t.janus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä soluttaudun Eldsmidjaniin työntekijäksi vain ottaakseni tästä selvää :)

   Poista
 11. Paloturvallisia kynttilöitäkin tavallaan on jo. Ledikynttilöitä ;) Siis kai nekin nyt jossain olosuhteissa voisi tulipalon sytyttää, mutta ei ihan helposti. Ihan ovat kynttilän näköisiä. Joissain on jopa ajastin, syttyvät ja sammuvat itsekseen tiettynä aikana!

  Ja eikös naruttoman tamponin virkaa tee kuukuppi? Luomupuuvillaa se ei ole, mutta noin muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis kynttilää, joka ei syty palamaan - siis siinä ei pala tuli. Tulipaloa aiheuttamaton kynttilä on tietysti hyvä tuote. Led on ok katossa, mutta tunnelmanluojana aika pliisu...

   Kuukuppi - joo tavallaanhan se on langaton tamponi :D En ole koskaan kokeillut koska en kestä sitä ajatusta kupposen tyhjentämisestä.

   Poista
  2. Itseasiassa ne led tuikut on aika kivoja. "Liekki" lepattaa aivan kuten oikea. Käteviä sanon minä. Sopii hyvin ihmiselle jolla on harva pää (eli tälläiselle kotiäidille jolla on alkava dementia). :)

   Poista
 12. *reps* erityisesti tolle luomupuuvillaiselle tamponin narulle. :D

  VastaaPoista
 13. Mut hei mitas jos se reika onkin sita varten etta siihen voi laittaa dippikulhon sipseille?? Ei vie lisatilaa poydasta :) Taalla jenkkilassa ainakin varmaan kavisi noin!

  -Henkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietysti: majoneesireikä. Ne salaatit on pelkkää rekvisiittaa.

   Poista
 14. Mä oon jopa syönyt tommosen kerran Lontoossa. Oli hirveä pizzahimo, mutta ei kummoinen nälkä... Kyllä sitä jälkeenpäin mietti, että mikähän järki tässä oli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiosattomann pitsan jälkeistä olotilaa voisi varmaan verrata siihen, kun on paksuna ollessaan joutunut baarissa käydessään tilaamaan gin tonicin ilman giniä. Paska drinkki.

   Poista

Mitä tuumaat?