Aamun uutisotsikot. Olen hieman hämmästynyt 3-vuotiaan huumorintajun tasosta. Eihän tuo vielä vitsejä osaa kertoa, mutta tilannekomiikk...

Naurattaja

23.12.12 Satu Kommentteja: 11

Aamun uutisotsikot.
Olen hieman hämmästynyt 3-vuotiaan huumorintajun tasosta. Eihän tuo vielä vitsejä osaa kertoa, mutta tilannekomiikka sillä on hallussa. Mun mutsi ja toinen siskoista saapuivat joulunviettoon meille tällä viikolla. Kersa on siis jälleen seurassa, joka puhuu sille vain suomea. Pätkä tajuaa, että mummi ja täti eivät ymmärrä islantia ja humoristina se osaa käyttää tilannetta hyväksi.

Kun lapsi pyytää ruokaa, haluaa vessaan tai kehottaa menemään liukumäkeen, se selittää kaiken islanniksi - ei suomeksi, vaikka osaisi. Kun kersa huomaa, että mummi tai täti ei ymmärrä asiaa, se jatkaa viestin toistamista kovaan ääneen monta kertaa peräkkäin ja hihittelee samalla kämmeneensä. Sitten se vilkaisee yleisöään kulman alta ja mokeltaa lisää islantia. Mitä enemmän islannintaidoton yleisö on hoo moilasena, sitä parempaa huumoria se saa aikaiseksi.

Onko 3-vuotiaiden huumoritaju tosiaan näin kehittynyttä - vai vittuileeko se?


11 kommenttia:

 1. Voin kertoa että meillä ainakin melkein neljä-vee osaa hyyyvin sarkastiseen sävyyn kehua äidin HERKULLISTA ruokaa just sinä päivänä kun pöydässä on pelkkiä nakkeja :D

  VastaaPoista
 2. mahtava tyyppi!! mitäs jos sille alkaa puhumaan jotain kolmatta kieltä, jota se ei ymmärrä? hämmentyykö vai loukkaantuuko? oisko kielihuumori joku turva, joka tuo itselle valtaa, kun pikkasen jännittää noi kivat mutta vieraahkot aikuiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi katselee mielellaan jotain Dora-nimista lastenohjelmaa espanjaksi dubattuna... Sita pitaa hammentaa muin keinoin :)

   Poista
 3. Mihinkäs se omena oikein putoaa... :)
  Mukavaa, että saitte rakkaita Suomesta sinne "uuteen" maahan ja mukavaa joulua toivotellen yks lukija ja fanisi Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitsa! Kiitos palautteesta, ihanaa joulua sinullekin :)

   Poista
 4. Kyl ne osaa vidduilla. Jostain huusin neljäveelle kuula punaisena, ja jäbä vain viilesti totesi: " Äiti emmä kuule. Huuda kovempaa".

  VastaaPoista
 5. Siskontytöllä oli hämmästyttävän sarkastinen ja hauska huumorintaju jo jotain 3-4 vuotiaana. Ehkä viettänyt liikaa aikaa meikäläisen seurassa. ;D

  VastaaPoista
 6. Oisko mahdollista, että kaveri ei ole vielä aikaisemmin tajunnut itsekään olevansa täysin kaksikielinen? Onhan se varmaan huima oivallus, että mä osaan hei jotain mitä noi ei tajuu :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?