Kirjoitin uusimpaan Evita-lehteen kokolailla avoimen jutun flirttailusta ja luottamuksesta parisuhteessa. Lehti on kai jo kaupoissa ja luki...

Perheenäidin paluu

7.11.12 Satu Kommentteja: 21

Kirjoitin uusimpaan Evita-lehteen kokolailla avoimen jutun flirttailusta ja luottamuksesta parisuhteessa. Lehti on kai jo kaupoissa ja lukijoilla, sain oman kappaleeni eilen.

Muistatte kai edelliskertaisen avaukseni perheenäiti-tittelistä? No se on täällä taas - perheenäiti nimittäin.  Ilokseni luin kyseisen lehden sisällysluettelosta, että sivulla 82 Perheenäiti kertoo, miten pääsi eroon mustasukkaisuudesta. No juttu nyt ei varsinaisesti käsitellyt mustasukkaisuutta vaan luottamusta ja avoimuutta. Se, mitä juttu nyt ei ainakaan käsitellyt, oli lapsiperhe-elämää tai äitiyttä. Ja silti olen jälleen Perheenäiti. Voi elämä. Halusikohan toimitussihteri pottuilla? Vai onko Perheenäidistä muodostumassa yleissana naisille, joilla on kersoja?

Mun tarvii varmaan ihan oikeasti käydä kohta uusimassa ne käyntikortit.


21 kommenttia:

 1. On tuo merkillistä, ettei voi olla mitään muuta kuin perheenäiti, ellei ole vakituisessa työsuhteessa. Ehkä tuon olisi voinut otsikoida ihan eritavalla....Parempi olisi varmasti ollut esim. Aviovaimo kertoo....ei kait se äitiys sitä mustasukkaisuutta ole tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Miten olis perhemanageri? Saksassa yritettiin lanseerata tätä (en muista minkä tuotteen) mainoksen kautta - ylienergisen ällön tehokas (koti)äiti vastaa miehensä työpaikkakokkareilla: "Olen pienen, hyvin menestyvän perheyrityksen manageri." Aaaaargh! ... sain tosiaan sitten jossain vaiheesssa lapsen kaverin äidiltä käyntikortin käteen, jossa luki nimen alla perhemanageri. :)
  Itse kai laittaisin "moderni kaleeriorja" tai jotain sen suuntaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhemanageri. Aika hyvä - läppänä :D

   Poista
 3. En tajua... Mut ehkä sä olet pian yhtä kuuluisa kuin seuraavan jutun Sari Kivelä (???) ja sut voidaan mainita ihan nimeltä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua jäi kans nyt vaivaan että oliko tää SUVI Kivelän tarina joku eksoottinen lesboromanssi vai mikä ;)

   Mut joo, ehkä perheenäiti-sanaan liittyy jotain hirvittävän "tavallista" eli kaikki pystyy samaistumaan siihen rooliin ja nekin joilla ei ole lapsia voi tuntea myötätuntoa, sillä kukaan muu kuin perheenäitihän ei tuntisi mustasukkaisuutta ...

   Poista
  2. Mä voin kertoa sit kun oon päässyt lehdessä sinne asti.

   Poista
 4. Eiku Satu keksimään joku fiksumpi ja kuvaavampi termi nykynaiselle, jolla sattuu olemaan perhe. Perheenäidissä on jotain pullantuoksuista, mikä on sinänsä hassua, koska se ei suoraan viittaa mihinkään kotiäitimyyttiin. Samalla tavalla nyppii uraäiti termi, koska siitä huokaa sellanen huono äiti ajatus. Itse esittelisin itseni naiseksi ja äidiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ehdotettiin jo perhemanageria. Mutta mä oon siinä ympäristössä kyllä niin paska johtaja, että saisin saleen potkut ennen ensimmäistä vuosineljännestä.

   Nainen, sisko, tytär, mutsi, serkku, ystävä, vaimo, kevytkenkäinen ekonominainen. Toi viimeinen vois näyttää LinkedInissä aika hyvältä ;)

   Poista
 5. On tässä sen verta edistystä että Tammelaa ei mainittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit tämän positiivisen asianlaidan :)

   Poista
 6. Hohhoijaa! Todella arvolatautunutta ja konservatiivista, jos naisen määrittäväksi tekijäksi muuttuu heti "perheenäitiys", mikäli hänellä on lapsia. Aika harvoinpa törmää termiin "perheenisä".

  "Perheenisä tilittää, näin pääsin irti tupakasta!" "Perheenisän hurja matka Andeille" Eipä sillä, että näitä otsikoita varsinaisesti kaipaisin, mutta selvää näyttää olevan, että isyys on miehille mediassa usein sivuseikka, ellei kyse ole sitten perhelehdestä.

  Varmaan tuolla otsikoinnilla koetetaan hakea sitä ajatusta, että "hei, voi olla flirttiä, vaikka olisi lapsia", mutta ihan putkeen tuo otsikointi ei ole nyt mennyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on katso siinä että mies on mies ja pysyy miehenä teki mitä tahansa. Nainen kun menee naimisiin ja saa lapsia menettää siinä samalla ihmisarvon, aivot ja oikeuden omaan elämään. Siis ainakin välillä tuntuu siltä.

   Poista
  2. Voi kuule. Täällä meilläpäin kuntavaalilistat oli täynnä perheenisiä. Mua kyllä häiritsi sekin. "DI, kehitysinsinööri, perheenisä." Joo-o, jos oot yli 35-v niin kyllä varsin suurella todennäköisyydellä sitä perhettä jo on.

   Poista
 7. No tänään oli Iltsikassa miesesimerkki vastaavasta: Huumerikollinen laittoi piipun perheenisän takaraivolle: "Joko sä rupeat kohta uskomaan"

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288515259059.html

  Tuohan on selvä tehostuskeino. Tulee mielikuva, että kuka tahansa kunnon kansalainen voi tässä saada piipun takaraivolle kun kerran ääneskoskelainen perheenisäkin sai.

  Samalla tavalla Sadun flirttailu saa huomattavasti skandaalinkäryisemmän sävyn, kun otsikko painottaa että kyseessä ei ole ainoastaan vakiintunut nainen vaan vieläpä perheenäiti. Hei perheenäiditkin voi flirttailla! En yhtään ihmettele, että vähän vituttaa.

  VastaaPoista
 8. Anteeks kun tuun tällai nyt tänne kommenttiboxiin ruikuttamaan mutta ookko lukenu jo tän:
  http://www.hs.fi/matka/Vain+Suomessa+vihataan+lapsia/a1352353735028?ref=fb-share

  Mielelläni kuulisin sulta jotain kannanottoa tohon, kun oot matkustanut paljon ja tälläkin hetkellä asut muualla kuin Suomessa. Olis kiva lukea ajatuksia joko täältä tai VM:n puolelta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvä rutkutuksen aihe - luin jutun kans ja jäin miettimään, onko todella näin. Palaan postauksen muodossa asiaan piakkoin :)

   Poista
  2. Jotenkin vähän kärjistetysti tuossa kyllä tuotiin minusta asia esille... Mikäs Jenkkiläinen lentoyhtiö oli juuri otsikoissa, että koko perhe poistettiin koneesta, kun < 3v lapsi ei jaksanut olla paikoillaan ja väkisin kiinnipidettäessä sai itku-potku -raivarit nousuun lähdettäessä? Samoin lentoyhtiö ilmoitti, että tämä on heillä normaalikäytäntönä. Kyllä sitä muuallakin siis osataan ottaa lapset silmätikuiksi :-)

   Saija

   Poista
  3. voin vakuuttaa että vihataan Saksassakin

   Poista
 9. Suomen päiväkoti- ja koulusysteemi tuntuu hyvin lämpimältä ja humaanilta verrattuna siihen, että lapsi laitetaan jo alkiovaiheessa jonottamaan huippusuoritukset varmistavaan nurseryyn, jossa lapset puetaan sotilaallisiin koulu-uniformuihin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?