Etsin valtaa, loistoa

Kohta se alkaa: joulu. Seuraavaan pariin kuukauteen ei julkisissa tiloissa pääse pakoon Petteri Punakuonoa tai jouluvalomaniaa. Ja teeveekin on täynnä Osuuspankin kuolaavia noutajia.

Tänä vuonna otan koko riehasta kaiken irti: vietänhän ensimmäistä kauppiaan joulua. Aionkin kuunnella Joulunkelloja vähän toisella korvalla. Se kauppiaan joulunkello on nimeltään ovipumppu.

Kollegat hehkuttavat joulumyyntiä: vuoden parhaat kauppapäivät, reilusti yli puolet koko vuoden (wtf, jengi sekoo?!) myynnistä, kaikki ostavat hurmoksessa ja luottokortit vinkuu.

Onneksi ei tarvitse myydä paskaa, kuten toisella puolella maapalloa valmistettua neonvihreää muovilimaa tai kuusipyöräisiä katumaastureita. Se että myy paljon, kilahtaa myös suomalaisten suunnittelijoiden ja ompelijoiden kassaan. Hell yeah!

On kuitenkin pakko myöntää, että olen tämän joulun kynnyksellä enemmän pihalla kuin lumiukko toukokuussa. Tiedän, että jouluna myydään paljon. Mutta paljonko se on se paljon? Onko paljon puisia kahvilusikoita 200, 500 vai 1500 kappaletta? Myynkö joka päivä kolme vai kolkytparia Reinoja?  Entäs keittiöpyyhkeet. Meneekö niitä kolmesataa vai kolme kappaletta? Ostaako joku oikeasti tarjottimia, joissa paksulla muumipeikolla on tonttulakki? Huhhahhei.

Samalla kun rakennan joulun myyntiennustetta, hahmottelen tilauksia ja bloggaan (ja syön lautaselle jäähtynyttä, kahteen kertaan mikrossa lämmitettyä illallistani), sain idean uudesta ruokatrendistä Islannin joulumarkkinoille. Unohdetaan lampaat, possut, kalkkuna ja poro. Koska Muumi-tuotteet myyvät muutenkin niin hyvin, pitää joulumarkkinoille tuoda muumin lihaa! Tuotanto olisi törkyhelppoa. Ostaisi lähikaupasta raejuustoa, pakkaisi sen muovirasioihin ja teippaisi purkin päälle pari söpöä kuvaa lihavista muumeista kesälaitumella. Ja siihen kylkeen joku "Muuminjauhelihaa. Toven erikoinen" -etiketti.

Ehkä mä nyt kuitenkin vaan tyydyn tilaaman niitä keittiöpyyhkeitä.


Cottage Cheese and Salsa is tasty
Tarjoiluehdotus: muumia jouluisessa salsakastikkeessa.

Kuva: Flickr/freeloosedirt

Tunnisteet: ,