Kohta se alkaa: joulu. Seuraavaan pariin kuukauteen ei julkisissa tiloissa pääse pakoon Petteri Punakuonoa tai jouluvalomaniaa. Ja teeveek...

Etsin valtaa, loistoa

15.10.12 Satu Kommentteja: 24

Kohta se alkaa: joulu. Seuraavaan pariin kuukauteen ei julkisissa tiloissa pääse pakoon Petteri Punakuonoa tai jouluvalomaniaa. Ja teeveekin on täynnä Osuuspankin kuolaavia noutajia.

Tänä vuonna otan koko riehasta kaiken irti: vietänhän ensimmäistä kauppiaan joulua. Aionkin kuunnella Joulunkelloja vähän toisella korvalla. Se kauppiaan joulunkello on nimeltään ovipumppu.

Kollegat hehkuttavat joulumyyntiä: vuoden parhaat kauppapäivät, reilusti yli puolet koko vuoden (wtf, jengi sekoo?!) myynnistä, kaikki ostavat hurmoksessa ja luottokortit vinkuu.

Onneksi ei tarvitse myydä paskaa, kuten toisella puolella maapalloa valmistettua neonvihreää muovilimaa tai kuusipyöräisiä katumaastureita. Se että myy paljon, kilahtaa myös suomalaisten suunnittelijoiden ja ompelijoiden kassaan. Hell yeah!

On kuitenkin pakko myöntää, että olen tämän joulun kynnyksellä enemmän pihalla kuin lumiukko toukokuussa. Tiedän, että jouluna myydään paljon. Mutta paljonko se on se paljon? Onko paljon puisia kahvilusikoita 200, 500 vai 1500 kappaletta? Myynkö joka päivä kolme vai kolkytparia Reinoja?  Entäs keittiöpyyhkeet. Meneekö niitä kolmesataa vai kolme kappaletta? Ostaako joku oikeasti tarjottimia, joissa paksulla muumipeikolla on tonttulakki? Huhhahhei.

Samalla kun rakennan joulun myyntiennustetta, hahmottelen tilauksia ja bloggaan (ja syön lautaselle jäähtynyttä, kahteen kertaan mikrossa lämmitettyä illallistani), sain idean uudesta ruokatrendistä Islannin joulumarkkinoille. Unohdetaan lampaat, possut, kalkkuna ja poro. Koska Muumi-tuotteet myyvät muutenkin niin hyvin, pitää joulumarkkinoille tuoda muumin lihaa! Tuotanto olisi törkyhelppoa. Ostaisi lähikaupasta raejuustoa, pakkaisi sen muovirasioihin ja teippaisi purkin päälle pari söpöä kuvaa lihavista muumeista kesälaitumella. Ja siihen kylkeen joku "Muuminjauhelihaa. Toven erikoinen" -etiketti.

Ehkä mä nyt kuitenkin vaan tyydyn tilaaman niitä keittiöpyyhkeitä.


Cottage Cheese and Salsa is tasty
Tarjoiluehdotus: muumia jouluisessa salsakastikkeessa.

24 kommenttia:

 1. Mozzarella on muumin lihaa. Kuulemma, kaverin mukaan siis... Aina mozzarellaa ajatellessani tulee tuo mieleen, ja tästä eteenpäin ilmeisesti raejuusto saa aikaan saman mielleyhtymän :) Ajattele niitä satoja ja tuhansia islantilaisia ostamassa purkitettua muumin jauhelihaa, hihii! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tottakai! Mozzarella on sellaista sopivan höllyvää muuminseläksi. Njam.

   Poista
 2. Ehkä sä oikeesti voisit myydä suomalaista joulupuuroa (luulin ensin, että kuvassa on riisipuuroa) kunnon kaneli-sokeritujauksella shoppailijoille? Vaihtoehtolisäkkeenä jopa sekametelisoppa? Varmasti tulis kauppaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että suutari pysyköön lestissään - en ole mikään kovin hyvä kokki. Sitäpaitsi mun tuurilla kauppaan tulee joku metelöivä lapsiperhe, joka kaataa vahingos puurot sisustustyynyjen päälle.

   Poista
 3. Ja joka purkista lahjoitat pari senttiä muumien suojeluun ja muumien luomukasvatukseen...
  (mä en oikeesti pysty enää syömään raejuustoa tukehtumatta ;D

  VastaaPoista
 4. Syödäänkö Islannissa riisipuuroa? En ole ihan kartalla skandinaavisista yhteispiirteistä. Jos ei, niin siinähän yksi lisävetonaula myymälään: pieni annos riisipuuroa kanelin ja sokerin kera parina päivänä joulun alla. Ja jos puuroa jää yli niin ahvenanmaalaista pannukakkua kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo syödään joskus, yleensä jouluaamuisin.

   Poista
 5. Kiitokset taas työpäivän piristyksestä!

  VastaaPoista
 6. Muuminlihaa! :-D Me likes!

  VastaaPoista
 7. Mmmm, muumia... Kiitos, eipä ollut tätä ennen käynyt mielessäkään. Onneksi jääkaapissa on mozzarellaa. :D

  VastaaPoista
 8. Muumireseptit ja lahtausohjeet täältä, rli Tulta muumille -sivustolta:

  http://www.panssarivau.nu/muumi/

  VastaaPoista
 9. Örp... Nyt alkoi muum- ei kun raejuusto pyöriä mahassa - not :D Kyllä se siellä pysyy. Ei kun purkittamaan ;)

  VastaaPoista
 10. :D Ai kamala, miten brutaalia! Muumi raukat! :D

  VastaaPoista
 11. Ma niin tykkaan sun ajatuksenjuoksusta. :D

  t.Amersfoortin Anna

  VastaaPoista
 12. Voi tsiis, mä en todellakaan voi syödä enää ranejuustoa... :D

  VastaaPoista
 13. Laitoin taannoin uunikanaa. Iskin kokonaisen pakastebroilrin uuniin. Poikani, silloin 1,5 v, katseli vartaassa pyörivää otusta ja totesi iloisesti hymyillen: Muumi!

  VastaaPoista
 14. Pilasit meikän mozzarellat ikuisesti!!

  VastaaPoista
 15. Muuminjauhelihaa!!! Tää tykkää kans (ja syö sitä tolkuttomia määriä, myös tuolla tavoin jonkun sössön kanssa) <3 Loistava idea :D Luomunakin olis tarjolla, eheheeeeeeeh!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?