Kuningasajatus!

Äidin luona on ihanaa! Voi siskon kanssa lukea Helsingin Sanomia aamiaispöydässä ja jauhaa uutisista, kun mutsi ulkoiluttaa pätkää läheisessä leikkipuistossa. Tänä aamuna sisko bongasi mielenkiintoisen pikku-uutisen: Norsujahti vei Espanjan kuninkaalta paikan WWF:n suojelijana. WWF on arvostettu ympäristöjärjestö, jonka missiona on pelastaa uhanalaisia luontokokonaisuuksia. Espanjan kuningas, joka on by the way Maailman luonnonsäätiön Espanjan-osaston kunniapuheenjohtaja, ammuskeli norsuja keväisellä virkistyslomallaan.

WTF, Juan Carlos?

Vaihtoehtoja on kaksi.

Tyhmyys sokaisee. Periaatteessa on mahdollista, että ympäristöjärjestön arvojen ja norsujahdin välillä ei näe mitään ideologista ristiriitaa. Tyhmyys on huono ominaisuus ympäristöjärjestön kunniapuheenjohtajan tehtävässä. Selitys lienee kuitenkin uskottava, sillä kuningasperheen jäsenyys ei vaadi älykkyyttä.

Valta sokaisee. Ideologisen ristiriidan tiedostaa, mutta siitä ei välitä. Periaatteettomuus on huono ominaisuus ympäristöjärjestön kunniapuheenjohtajan tehtävässä. Tämäkin selitys lienee kuitenkin uskottava, sillä kuningasperheen jäsenyys ei vaadi periaatteita.

Lopetetaan monarkia. Ja kielletään tyhmyys ja periaatteettomuus.

Kuva: WWF.

Tunnisteet: