Yksi etappi kohti kääpiön ajokortti-ikää on saavutettu! Ne Uuden Suomenkin jutussa kuuluisaksi tulleet 30 euron lastenrattaat ovat poistun...

Bye bye lastenrattaat

11.4.12 Satu Kommentteja: 14

Yksi etappi kohti kääpiön ajokortti-ikää on saavutettu! Ne Uuden Suomenkin jutussa kuuluisaksi tulleet 30 euron lastenrattaat ovat poistuneet kotitaloudestamme. Bye, bye, ei tule ikävä teidän kasaamista.

Rattaista luopumispäätös kävi helposti: ipana kasvoi ulos niistä. Viime aikoina rattain tehtävät kävelymatkat sujuivat hyvin aina aluksi. Kun oli päästy 200 metrin päähän kotoa, lapsi halusi kävellä. Je vil lappa, jee vill lappa. (Islanniksi litteroituna.) On aika mahdotonta siirrellä pienen henkilöauton kokoisia rattaita toisella kädellä ja toisella kädellä napata autotielle kirmaavasta lapsesta kiinni. Koska lapsesta ei voi luopua, luovuimme rattaista. Kävimme heittämässä kärryt paikalliseen kierrätyskeskukseen ja matkalla poikkesimme nakkikiskalle.

14 kommenttia:

 1. Juuri näin, kääpiö kävelköön itse, jos kerran haluaa! :)

  VastaaPoista
 2. Ja minä kun luulin, että meillä lopetettiin rattaiden käyttö varhain, kun lopetettiin ennen kolmivuotispäivää. Tosin ensi kesänä ne päässevät vielä käyttöön, koska niissä on näppärä kuljettaa pyyhkeitä, uimarenkaita, hiekkaleluja, eväitä yms. kun mennään koko päiväksi rannalle. Ja tarvittaessa kuopus voi ottaa niissä kauneusunensa.

  VastaaPoista
 3. Sä ymmärsit väärin: se haluu *larpata*, muttei osaa sanoa ärrää.

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, onko siellä jo noin lämmintä?!
  Meillä varmaan mennään vankkureissa vielä 4-vuotiaanakin, kun lapsentahtinen koiranulkoilutus ei ole se päivän sana. Ehkä lapsi rupeaa sitten jossain kohtaa pyöräilemään siinä vierellä (joo, _vierellä_ tosiaan), mutta sittenkin on vielä se (tuleva) kakkonen, jota pitää lykkiä rattaissa...

  VastaaPoista
 5. Meilläkin lapset, ainakin esikoinen, menee näillä näkymin rattaissa vielä kouluunkin. Parivuotinen esikoinen on hirmu huono kävelemään, vaan haluaa vaunuihin/syliin aina 50 metrin välein. Ja sitten 50metrin huilin jälkeen taas kävelemään. On muuten hermoja syövää touhua. Ja vaunuissa makaa vielä alimmaisena pikkuveli, jonka päiväunet menee ihan viduilleen, kun TAAS pitää pysähtyä.

  VastaaPoista
 6. Minä en koskaan kommentoi lapsivalokuvia kun ne ovat oletusarvoisesti kaikki aina hauskoja ja sööttejä, mutta tällä kertaa on PAKKO koska tämä kuva on aivan poikkeuksellisen ihana!!

  VastaaPoista
 7. salamatkustaja4/12/2012 10:50 ip.

  mäkin voisin käpertyä sinne vaunuihin - olis varjoista ja hiljaista, jos vetäis hupun eteen :)

  VastaaPoista
 8. salamatkustaja4/12/2012 10:50 ip.

  juuri tätä ajattelin

  VastaaPoista
 9. salamatkustaja4/12/2012 10:53 ip.

  No of course! Mä olen Tohtori Viisassormi, ja hän Tohtorin puuttuva peukalo. Yhdessä he etsivät pimeyden voimia hallitsevaa takinhelmaan liiskaantunutta vanhaa purkkaa.

  VastaaPoista
 10. salamatkustaja4/12/2012 10:54 ip.

  Viikonloppu oli aurinkoinen! (Seli seli, oikeasti me vaan karaistaan ipanaa, jotta se saa hyvän vastustuskyvyn flunssaa vastaan)

  VastaaPoista
 11. salamatkustaja4/12/2012 10:55 ip.

  Just tohon juupas-eipäs-rattaisiin-pois-vänkyröintiin mulla paloi hihat. Enää ei ole vaihtoehtoja :) Paitsi se, että joudun kantojuhdaksi.

  VastaaPoista
 12. salamatkustaja4/12/2012 10:57 ip.

  Hih, no joo; onhan se kieltämättä aika hauskannäköistä kun hot dog on lähes puolet syöjänsä ylävartalosta.

  VastaaPoista
 13. Pylsa með öllu? :)

  VastaaPoista
 14. salamatkustaja5/09/2012 4:36 ip.

  Jau takk :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?